נוגדנים בדם- חיסונים וטיול למזרח

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/07/2019 | 14:56 | מאת: רז

שלום. יש לי נוגדני anti gad, anti islet בדם ואני שומר על תזונה וספורט ורמות סוכר תקינות [בבוקר 90-102] בשנה האחרונה (מאז גילוי הנוגדנים). אני רוצה לטייל חודשיים במזרח אסיה ויש לי מספר שאלות. 1. האם הטיול עצמו מסכן אותי ועלול לעורר את התפתחות המחלה? 2. האם החיסונים הנדרשים לשם הטיול עלולים לעורר את המחלה או לגרום בעיות לסוכר ( החיסונים- דלקת מוח יפנית, צהבת B, פוליו, חצבת, צהבת A, טיפוס הבטן, כלבת. את חלקם עשיתי כתינוק כמובן). תודה רבה!

רז שלום לצערי אין לי תשובה טובה. לא ידוע מה גורם לסוכרת להתפרץ ושי השערות שונות כך שאין בטחון בכלום. על פניו חיסון לא אמור לעורר מחלה "סמויה" אבל אין לדעת

מצד שני, עצם נוכחות הנוגדנים לא אומר שתחלה אי פעם...

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת