האם אקלסטה היא תרופה ביולוגית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/05/2019 | 09:48 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 60, לאחר בדיקת צפיפות עצם התברר שיש לי אוסטופרוזיס ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול, איני יכולה לקחת פוסלן או אקטונל. נאמר י שעלי לקחת אקלסטה אחת לשנה למשך שנתיים. רציתי לשאול האם התרופה אקלסטה זה טיפול ביולוגי? במשפחה יש היסטורייה של גידול בשד, ושחפת. עד עתה הקפדתי לא לקחת טיפולים ורמונליים לגיל המעבר מחשש זה. לא הייתי רוצה בשום אופן לקחת טיפול שיש בו איזה שהוא הורמון או איזה שהוא מרכיב ביולוגי מחשש זה. ולכן שאלתי היא האם בטיפול באקלסטה יש איזה שהוא מרכיב הורמונלי או ביולוגי? האם יש אזה שהוא מרכיב אחר באקלסטה שיכול חלילה לגרום לגידול? שמעתי על טיפולים ביולוגים שיש בהם סיכון כזה, והייתי רוצה לדעת אם אקלסטה הינה אחד מתרופות עם סיכוי כזה חלילה. תודה מראש על תשובתך וסבלנותך האדיבה.

שירה שלום אקלסטה אינה טיפול ביולוגי ולא הורמונלי. מדובר בתרופה ממשפחת הביספופסנטים בדיוק כמו אקטונל ופוסלאן אך ייחודה שלא נספגת במערכת העיכול ולכן לא גורמת לתופעות לוואי במערכת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת