בדיקת קורטיזול-- האם דיכוי דקסמטזון מספיקה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/05/2018 | 22:39 | מאת: יעל

שלום, אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות תסמונת התשישות הכרונית ותסמונת טכיקרדיה תנוחתית והתעלפויות. עברתי בדיקת דם לקורטיזול ב8 בבוקר ללא גלולות ויצא לי תוצאה של 770 והופנתי לבדיקת דיכוי דקסמטזון שאני אמורה לעבור. רציתי בבקשה לברר: לפני שקיבלתי תוצאות גבוהות של קורטיזול הרופא המומחה לטכיקרדיה תנוחתית אמר שלטכיקרדיה תנוחתית גם חשוב לעשות בדיקת קורטיזול acth באשפוז יום. הוא אמר את זה כשלא ידע שיצאו לי ערכי קורטיזול גבוה. האם הבדיקה חשובה בעיקר רק לאבחון קורטיזול נמוך ותת פעילות, ובמידה וקיבלתי קורטיזול גבוה בבדיקת דם ואעשה את הבדיקת דיכוי דקסמטזון והיא תהיה תקינה אז אין טעם לעשות גם את בדיקת ה קורטיזול acth? האם יש משהו חשוב שניתן לראות בבדיקת ה acth שלא ניתן לראות ב 2 הבדיקות שקיבלתי? והאם ביום שבו אני מבצעת את הבדיקהת דם של הדיכוי קורטיזול לאחר שכבר אסיים עם הבדיקה ניתן כעבור כמה שעות לעשות ספורט, או שזה עלול להיות מסוכן באותו יום ולחכות ליום למחרת רק? יש לציין שהשעון הביולוגי שלי מעט הפוך ואני נרדמת רק ב 3 לפנות בוקר, אם זה משפיע על הקורטיזול של 8 בבוקר. תודה מראש

יעל שלום אין לי מושג מדוע ביקשו גם ACTH ואני לא מצמצאת בטכיקרדיה תנוחתית ספורט אפשר לעשות כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת