פעילות גופנית, טסטוסטרון ואסטרדיול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/11/2017 | 17:08 | מאת: ירון

שלום בן 29 עם עודף משקל של 15-20 קילו עם השמנה בטנית ניכרת. יש לי עייפות משמעותית וכן בעיה בתפקוד מיני (זקפה ירודה). שאלתי היא האם לפעילות גופנית אירובית או אימוני התנגדות עם משקולות יכולים להעלות רמת טסטוסטרון גם בלי ירידה במשקל? כלומר האם יש להם השפעה ישירה על עליה בטסטוסטרון? 2.האם רמת אסטרדיול גבוהה יכולה לגרום אצל גבר לעייפות? והאם עליה בטטוסטרון תוביל לירידה באסטרדיול? בתודה

ירון שלום אימונים לא משפיעים על רמת טסטוסטרון אם יש רמה מוגברת של אסטרדיול יש לבצע בירור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת