בדיקת אקסופתלמוס מה.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/11/2017 | 18:49 | מאת: יפעת

שלום וברכה, קצת רקע: גיל 24 והעיניים שלי שינו צורה בשנה האחרונה התחילה פזילה ועין אחת נסגרת, חולשה בעין. הייתי אצל נוירולוג ועשיתי CT ראש וראו אקסופתלמוס בעין שהבנתי שזה עין בולטת (רואים את זה גם חיצונית ללא CT). נתנו לי הפניה לאנדוקרינולוג טרם הלכתי. לפי בדיקות דם בלוטת התריס שלי בסדר. השאלות שלי הם על מה עוד יכול להעיד אקסופתלמוס ולמה מפנים לאנדוקרינולוג אם הבלוטות אצלי תקינות? מה הבדיקות שאשלח לעשות? אפשר לסדר אקסופתלמוס? יש דבר כזה אקסופתלמוס ובעיות בעיניים שמתחילים בלי סיבה? תודה

יפעת שלום ייתכן בלט עין אנדוקריני בנוכחות תפקוד תקין של בלוטת התריס ולכן יש לעקוב אחרי רמת ה TSH לעיתים. כ"כיש לשלול כמובן סיבות אחרות לבלט עין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת