פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

תחום האנדוקרינולוגיה עוסק בבלוטות ההפרשה הפנימית, כגון בלוטת התריס (thyroid), בלוטת יותרת המוח (Hypophysis), בלוטת הטוחה (Adrenal), בלוטות יותרת התריס - ה-parathyroid glands; בהורמון ה-Prolactin, הורמון הגדילה והורמוני המין. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למבוגרים בלבד (מעל גיל 18): סוכרת סוג 1 וסוג 2, כולל סוכרת המטופלת באינסולין ומשאבות אינסולין וסוכרת הריון. תת פעילות בלוטת התריס יתר פעילות בלוטת התריס מחלות בלוטת התריס בהריון קשריות בבלוטת התריס/זפק (גויטר) אוטסאופניה ואוסטאופורוזיס בנשים וגברים גידולים של בלוטת יותרת המוח/היפופיזה הפרעות במחזור החודשי שיעור יתר גידולי יותרת הכליה/אדרנל עודף סידן בדם/היפר-פרהתירואידיזם שחלות פוליציסטיות דלקות בלוטת התריס סרטן של בלוטת התריס חוסר ויטמין D
5725 הודעות
5520 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

השאלות בפורום זה מתפרסמות רק לאחר אישור של מנהלת הפורום
09/09/2019 | 22:40 | מאת: אביב

שלום, אני בן 41. עקב טסטוסטרון נמוך (8 בממוצע) וחוסר חשק מיני במשך שנים, הוחלט עם האנדוקרינולוג טיפול בנבידו. נטלתי לראשונה זריקה לפני 10 ימים אך ב3 הימים האחרונים אני מרגיש כאבי בטן ועצירות, כאבי ראש, כאבים במפשעה ובאשכים וחום פנימי בגוף. האם יש לצפות שתופעות אלו יעברו מאליהן? יש לי כח סבל ואני רוצה למצות את הטיפול כי אובדן חשק מיני במשך שנים זה לא דבר קל בכלל. מה עושים בשלב זה, לאחר שכבר נטלתי את הזריקה? תודה רבה, אביב

לקריאה נוספת והעמקה

אביב שלום לא בטוח שמדובר בתופעות לוואי לתרופה. מציעה להתייעץ עם הרופא שלך

08/09/2019 | 23:22 | מאת: רחל

שלום בת 70, סוכר מעל הנורמה מזה שנים, מטופלת בגלוקומין. מבצעת מעקב בדיקות דם של: GLUCOSE (%)HB A1C בהפניה האחרונה לבדיקת דם, אני רואה לראשונה שכלולה בדיקה בשם: FOLLOW UP-DIABETES מה זו הבדיקה הזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום. זו לא בדיקה, זו האבחנה שהרופא כתב בביקור

11/09/2019 | 01:09 | מאת: רחל

זה מופיע בתוך רשימת הבדיקות ולא כאבחנה זה מופיע באותה רשימה בהפנייה של פרופיל שומנים , תפקודי כבד, סוכר, סוכר תלת חודשי ועוד, מופיעה גם שם הבדיקה הזו, ויש לה גם קוד של הקופה. תודה

08/09/2019 | 09:57 | מאת: רועי

ד״ר שלום רב.אני בחור בן 31. בעקבות שינויים בחשק המיני , שבתקופות מסוימות הוא ירוד מבחינת תאבון מיני ותחושה באיבר המין ובתקופות אחרות גבוה ביקשתי מרופא המשפחה בדיקת טסטוסטרון . טסטוסטרון טוטל יצא 20.9. האם זה תקין ?האם יכול להיות שהגורם נובע ממקום אחר?מה עוד ניתן לבדוק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום הבדיקה תקינה. מומלץ לשלול כוונים אחרים

07/09/2019 | 19:36 | מאת: שמעון

שלום, יתכן שכלומיד במינון נמוך של שבועיים גורם לי להפרעות ראיה (הראיה לרחוק אצלי נפגמה), או שיתכן אין מתאם בין שני הדברים? תודה. אם כן, מה עליי לעשות? לדווח לרופא משפחה, לרופא עיניים או ליצור קשר עם האנדוקרינולוג לשינוי טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום אין לי פרטים לגבי מחלות הרקע שלך. לא סביר שזו אשמת התרופה אך יש להיבדק מייד אצל רופא עינים והרופא המטפל.

09/09/2019 | 18:02 | מאת: שמעון

תודה, קבעתי לרופא עיניים. באופן כללי, מהו מנגנון הפעולה בכלומיד שיש לו אינטראקציה כלשהי עם העיניים או עם מרכז הראיה? חיפשתי מאמרים אקדמאים בנושא ללא הצלחה.

07/09/2019 | 09:41 | מאת: צור יגאל

בן 53 תופעותשונות של עייפות ופריחה בעור ועוד. Thyroid Peroxidase Ab קטן מ-28 Thyroglobulin-TM יש 27.9 Thyroglobulin Ab קטן נ-20 האם זה מצביע על משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

לא, מה ה TSH?

05/09/2019 | 17:03 | מאת: אילנית

שלום. יש לי ציסטה 1.2 ס''מ סאונה ימין בבלוטת התריס. האם צריכה לראות אנדוקרינולוג או מספיק מעקב דרך רופאת משפחה? כמו כן בדיקת בלוטת התריס היא 1.6 האם את ממליצה לקנות מלח בתוספת יוד? אני כמעט לא צורכת מלח.

לקריאה נוספת והעמקה

אילנית שלום אם זו ציסטה פשוטה אז נדרש רק מעקב, אבל מציעה לשאול את הרופאה שלך. בדיקת ה TSH תקינה, אין הנחיות תזונה

06/09/2019 | 05:25 | מאת: אילנית

תודה אבל ברצוני לדעת האם בלי קשר להלוות התריס. האם עדיף לצרוך מלח מועשר ביוד. מאחר ואני לא אוכלת מוצרי חלב ביצים ואצות שהם מקורות ליוד. בכלל לא יודע אני גם לא ממליחה את האוכל.

אין המלצה כזו

האם יש לך נסיון חיובי עם האיבחון של השפעת מאכלים שונים על הסוכר בגוף באמצעות הבדיקה של day two

לקריאה נוספת והעמקה

אפי שלום לרוב אם מקפידים על הדיאטה יש ירידה בערכי הסוכר, אם זו השאלה

04/09/2019 | 19:50 | מאת: יפית

שלום Tsh קטן מ 0.03 Ft4 15.1 Ft3 4.72 על מה זה מעיד? תודה, יפית

לקריאה נוספת והעמקה

יפית שלום התוצאה גבולית ממליהצ להיות בקשר עם הרופא המטפל

03/09/2019 | 21:42 | מאת: שואלת

שלום, האם יש הורמונים שמשפיעים על ריפוי מאוד איטי של פצע? אני עם פצע פתוח כבר 8 חודשים. מטופלת במרפאת פצעים קשי ריפוי. לא סכרתית אבל כן עם בעית הורמונים עקב אדנומה בהיפופיזה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

איזה הורמונים? מה האבחנה?

03/09/2019 | 23:12 | מאת: שואלת

לא עשיתי הרבה זמן בדיקות דם אבל לפי מה שאני זוכרת מה שהיה לא בסדר זה הפרולקטין ה tsh והאסטרדיול שהיה נמוך.. אני גם פולציסטית אם משנה.. אני רק רוצה לדעת אם זה יכול להסביר פצע שלא מתרפה, לא מתעניינת מעבר.. תודה

לדעתי לא

04/09/2019 | 11:50 | מאת: שואלת

תודה

לדר שלום אני בן 50 ונחשב תרום סוכרתי כבר שנתיים. נמצא בדיאטה דלת פחמימות ופעילות גופנית (רמות סוכר בצום 105 ערכי המגובין מסוכרר 5.9 לפני הדיאטה, ו 5.0 בבדיקה אחרונה לפני שבוע). אני בודק רמות סוכר בבית. בבוקר זה 99 עד 105, שעתיים לאחר אוכל 110 עד 120 גג, 4 שעות לאחר האוכל 85-95, אבל 8 שעות לאחר האוכל שוב 99-105 (לא ברור למה?) עכשיו לחלק המעניין. נראה לי שמצאתי נוסחה טבעית להורדת סוכר באופן מאד חד ומהיר (30 דקול). אני לוקח שייק חלבון מי גבינה ממותק בסטיביה בלבד, מוסיף לו חצי כוס שמן זית, וכפית אבקת קינמון, מערבב הכל במים, ושותה. חצי שעה עד שעה לאחר השתיה של המשקה (לא טעים במיוחד יש לציין), רמות הסוכר בבדיקה ביתית יורדות בין 10 ל 20 יחידות. אתמות לפני השתיה של השייק, ההיתי על 90, ושעה לאחר השתיה 71! אני מבין שחלבון מי גבינה מעודד יצור אינסולין, וששמן זית וקינמון מורידים רמות סוכר. השאלה שלי האם האפקט הזה בטוח לטווח הארוך? כמות החלבון בשייק היא 30 גרם והיא נלקחת בשחבון בצריכה היומית של כ 50 גרם חלבון בדיאטה עתירה בשומן צבמחי וחלבון בעיקר. האם עידוד יצירת אינסולין לא יוצר עומס מיותר על הלבלב לאדם כמוני הנמצא בסיכון לפתח סוכרת סוג 2 (שני ההורים סוכרתיים, תפקודי כליות תקינים, משקל תקין לא מעשן, טבעוני, עוסק בספורט). על פניו הצלחתי להוריד A1C מ 5.9 ל 5.0 בתוך חודשיים וחצי. השאלה היא האם יש כאן סכנה במה שאני עושה? הודה לך מאד אם תוכלי להתייחס לשאלות שלי ולענות בעיקר לגבי אותו שייק ואפקט שלו לטוב או לרע. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יאיר שלום אני לא מכירה את השייק אבל תמיד צריך לוודא שלא אוכלים יותר מדי חלבון שמעמיס על הכליות. אם לא מעמיסים אז ברור שאכילת חלבון טובה יותר לרמות הסוכר לעומת פחמימה ובפרט פחמימה פשוטה. קינמון אכן עשוי להוריד מעט את רמות הסוכר אבל גם זה תלוי כמות. לא ידוע לי שחלבון מי גבינה מעודד הפרשת אינסולין. מציעה לך להתייעץ עם תזונאית או פזיולוג ספורט.

03/09/2019 | 22:57 | מאת: יאיר

שלום יש כמה מקורות מבוססים מחקרים חדשים שהראו שחלבון מי גבינה מעודד יצור אינסולין בדומה לפחמימה, רק שהוא אינו מעלה סוכר: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4620107/ זה למאמר אקדמי אחד למשל.

תודה

02/09/2019 | 16:44 | מאת: אילנית

שלום עקב חשד לגויטר קל שלחה אותי רופאת משפחה לאולטרסאונד מגן + צוואר התשובה היא: ציסטה בגודל 1.2 ס''מ סאונה ימנית . קשרית ציסטית בגודל 0.2 ס''מ מסוג tirads2 סאונה שמאל השאר תקין. בת 59. מה זה אומר ? ומה המשך הטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אילנית שלום ציסטות לרוב אינן ממאירות אבל ממליצה לגשת לרופא המטפל עם התשובה המלאה

03/09/2019 | 02:07 | מאת: אילנית

תודה אם לא צויין אז אין לי גויטר?או שציסטה מראה על גויטר? כמו כן, יש לי באזור ההלוואה מעט בליטה וכן כאבי גרון חזקים וקשיי נשימה מזה מספר חודשים לא עובר האם יש קשר לציסטה? וכן מה ההבדל בין ציסטה לבין קשרית ציסטה?

גויטר זו הגדלה של הבלוטה. לא נראה לי שיש קשר

02/09/2019 | 14:22 | מאת: דרור

שלום. צורך טוסטסטרון ג"ל וויטמין D עקב רמה נמוכה של טוסטסטרון טבעי שהחל לפגוע בצפיפות עצם. בבדיקה אחרונה: 1.Vitamin D3 (Calcifediol), 25Hydroxy תשובה: 46 ng/mL Insuffficiency 20-29 Safficient 30-100 Deficiency <20 2. CreatinineB תשובה: 0.8 mg/dL ערכים תקינים: 0.8 - 1.5 3. CalciumB תשובה: 9.60 mg/dL ערכים תקינים:8.4 - 10.2 האם ערכי ויטמין D, סידן תקינים למניעת המשך הדלדלות עצם?

לקריאה נוספת והעמקה

דרור שלום הערכים תקינים

02/09/2019 | 12:51 | מאת: ורד

בדיקת דפ הראתה שרמת הסוכר אצלי 103. האם ממתיק סטיביה עלול לגרום לעליית רמות הסוכר בדם?

לא אמור

31/08/2019 | 19:23 | מאת: שי לוב

שלום ד"ר, אנדוקרינולוג בכיר רשם לי את התרופה כלומיד במינון של 25 מ"ג אחת לשלושה ימים להעלאת הטסטסטרון הטבעי וטיפול בבעיות מין (אני בן 30), תוך כמה זמן בערך אני צפוי להרגיש השפעה? עד כה נטלתי את התרופה פעמיים - ללא שינוי.. האם מוכר בארץ טיפול ארוך טווח בכלומיד לגברים? הביקורות שקראתי ברשת די חלוקות בהשפעות התרופה.

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום מספר שבועות. אין מניעה מטיפול ארוך טווח אם הוא יעיל

31/08/2019 | 20:07 | מאת: שי לוב

תודה דוקטור, אם תוכלי לענות, בממוצע, סטטיסטית, מההיכרות שלך תוך כמה שבועות מספרית חל שיפור? ובכמה אחוזים מן המטופלים הצעירים הטיפול מצליח? תודה וסליחה.

אחוז גבוה אם הטיפול ניתן לפי ההתויות המקובלות

31/08/2019 | 17:49 | מאת: ליאן

שלום ד"ר, אני בת 31, גובה 1.62 משקל 60 ק"ג. ברקע שלי מחלת מנייר שהתחלתי לטפל בה בבטאהיסטין באופן קבוע 3-4 כדורים ביום, 16 מ"ג כל אחד) בשנת 2015. בנוסף, עקב הפרעת פאניקה ופוסט טראומה התחלתי לפני שנה בדיוק ליטול סרנדה 100 מ"ג. ומ-2013 ועד היום נוטלת גלולות יסמין. שאלתי היא כזו- מאז שאני עם בטאהיסטין ובמיוחד עכשיו עם הסרנדה, אני מאוד סובלת מתופעות של רעידות בגוף ומעין תחושת ריחוף ועצבנות לפני אכילה, שפעם אחת בתחילת הטיפול בסרנדה משכתי יותר מדי את הרעב והיה חם בחוץ באותו יום, והגעתי כמעט לעילפון. אחרי אכילת ארוחת צהריים טובה, הכל נרגע כלא היה. אבל אציין שחייבת לאכול ארוחה מלאה יחסית כדי שזה ירגע. מספיק שאדחה קצת את ארוחת הצהריים או הבוקר וזה ישר מתחיל. נהיה ממש בלתי נסבל כבר ועליתי במשקל בעקבות כך. יחד עם זאת אני זוכרת שעוד הרבה לפני השימוש בתרופות, פעמיים בחיי הגעתי למצב של עילפון כש"שכחתי לאכול" (בצבא למשל אחרי הרבה שעות שלא אכלתי. ועוד פעם גם כשלא אכלתי הרבה שעות ולא שמתי לב, נתנו לי לשתות מי סוכר והתאוששתי לאחר אכילה). עוד משהו ששמתי לב- שמזג אוויר חם מאוד מחמיר את התגובות האלה, וזה ממש כאילו אני מתייבשת מהר. אציין את תוצאות בדיקות הדם בצום מהשנים האחרונות:גלוקוז 2017- 72. 2018- 76, 2019 כמה חודשים אחרי תחילת טיפול בסרנדה (אך ערב לפני הבדיקה אכלתי עוגת קונדיטוריה מאוד מתוקה ביומולדת)- 82. בדיקת הורמון THS 2.44 מהשנה האחרונה. מה ניתן לעשות? ובמידה והתרופות לא קשורות לתופעות האלו, אז מה כן ואיך ניתן לאזן? (כי כפי שציינתי קרו אירועים בשנים קודמות של עילפון, כשלא אכלתי יותר מדי שעות ולמדתי לשמור על עצמי מאז ואני מקפידה לאכול בשעות קבועות. אבל היום זו תופעה שהפכה לקיצונית הרבה יותר, כי אני זקוקה לאוכל בתדירות הרבה יותר גבוהה מבעבר כדי למנוע את התופעה המפחידה הזו). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאן שלום שאלת שאלה מורכבת ויש רקע רפואי לעיל. מציעה להגיע לאנדוקרינולוג ליעוץ

שלום רב, האם תנגודת אינסולין גורמת להזדקנות מוקדמת? כי הרי אם הגוף דוחה את הסוכר שרוצה להיכנס לתאים ולתת להם אנרגיה, הגיוני שהתוצאה היא הזדקנות מוקדמת. אודה אם תשתפי אותנו במחקרים שנעשו בנושאא. יוסי.

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום לא מוכר לי

30/08/2019 | 22:00 | מאת: מורן

בת 36, בהריון שבוע 14, לוקחת מינון של 900 מג יוטירוקס אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס לפני 3 שנים בעקבות קרצינומה פפילרית. לפני חודשיים tsh 0.06 בדיקה חוזרת לפני שבועיים ערך 1.5 tsh יש לי אנדוקרינולוג בעוד 3 חודשים, המליץ לי בגלל ההריון לעלות את המינון מ 900 ל 1200 מג!! ולעשות בדיקת גם חוזרת עוד חודש. מניסיון של כל השנים שאני לוקחת יוטירוקס זה נראה לי ממש שינוי דרמטי. מצד שני אני נורא חלשה.. דופק לב מואץ.. יכול להיות מ tsh..יכול להיות מההריון עצמו. כרגע החלטתי לשנות את המינון ל1050מג.. מה היא המלצתך לאור הנתונים?? יש לציין שבעקבות המחלה שהיתה אני צריכה להישאר בערכי tsh נמוכים מ 0.7...

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון קיבלת המלצה הגיונית אך כל מקרה לגופו

30/08/2019 | 11:09 | מאת: יוסף

שלום.אני בן 19 בריא בדרך כלל. לא מעשן.שאני שותה נס או תה אני שם 5 כפיות סוכר מלאות ואני מרגיש שזה בסדר בדיוק איך שאני אוהב אם אני שם 3 או 4 כפיות אני מרגיש שזה מר השאלה שלי האם יש לתפועה הזאת שם שאני שותה המון סוכר ואני מרגיש שזה בסדר ולא יותר מדי מתוק תודה רבה

יוסף שלום לא מדובר בבעיה רפואית אבל כדאי להמעיט באכילת סוכר פשוט

29/08/2019 | 20:06 | מאת: קרן

שלום רב, אודה לעזרתך. בת 41, סובלת מסחרחורות, לא קבועות, לא בהליכה אלא בעיקר בישיבה ורכינה קדימה והורדת צוואר למטה. גם קצת בשכיבה. בדיקה נוירולוגית תקינה לגמרי וגם בדיקת אאג תקינה. כל בדיקות הדם תקינות למעט פרמטר אחד של בלוטת התריס:- Anti tpo abs 1.02. - Tsh2.12 6.54 Thyrog abs. יש לי בדיקת מרי מוח ותעלות השמע עוד יומיים למען הזהירות. השאלה שלי- יכול להיות שהסחרחורת נובעת מבעיה בבלוטת התריס או שפחות סביר כי אז הייתי סובלת ממנה באופן רצוף? יתר תפקודי בלוטת תריס טרם הספקתי לבדוק. תודה רבה מראש על עזרתך!!

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע שזו הבעיה, תפקוד הבלוטה תקין

29/08/2019 | 18:08 | מאת: טל

שלום, שבוע 15 להריון תאומים. T3- free 3.1 T4-free 1.3 anti thyroid peroxid 104 TSH < 0.008 האם המצב מסוכן להתפתחות העוברים, מה המשך טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

מה הנורמה של FT4?

29/08/2019 | 20:09 | מאת: טל

לא הבנתי. צירפתי תוצאה

לא נשמע שיש סיבה לדאגה אבל נדרש מעקב

ד"ר אבירן שלום, אני בהיריון בשבוע 17. בבדיקת דם ב26.6 ערכי הTSH היו 5.28 והתחלתי לקחת EUTHYROX TAB 50MCG. המינון היה שבוע אחר 100 ואח"כ להמשיך עם 50. בבדיקת דם מה28.7 הערך היה 2.7. בביקור אצל הרופא הוא הנחה אותי להעלות את המינון ל9 כדורים של 50 במקום 7 בשבוע אם הערך יהיה מעל 2.5 בבדיקה. בבדיקת דם מאתמול ה28.8 הערך היה 5.8 האם יש צורך להעלות את המינון עוד יותר בגלל הערך הגבוה? אין לי אפשרות ליצור קשר עם הרופא ויש לי תור רק בעוד חודשיים. תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי מה המינון הנוכחי שלך

עד עכשיו היה כדור של 50 פעם ביום (7 בשבוע) הרופא אמר לעלות לכדור אחד של 50 9 פעמים בשבוע. כלומר כדור אחד ביום ויומיים שני כדורים במידה והתוצאה תהיה מעל 2.5 היום קיבלתי את התוצאות של הבדיקה והיא 5.8

נשמע הגיוני לעלות ל 9-10 כדורים בשבןע תוך מעקב

29/08/2019 | 11:16 | מאת: רחלי

שלום יצא לי בהעמסת סןכר 50 ג' בהריון 177. עשיתי העמסת 100 גרם, יצאו לי 3 תוצאות ראשונות תקינות לגמרי והתוצאה הרביעית של אחרי 180 דקות יצאה נמוכה מאוד - 36 רציתי לדעת מה המשמעות ואם יש לזה השלכות. רופאת הנשים לא ידעה לומר לי

רחלי שלום קרוב לוודאי שאין משמעות על ההריון.שכי מאד לראות תוצאות כאלו בנשים הרות

28/08/2019 | 08:53 | מאת: שימי ר"ג

שלום דוקטור, ע"פ בדיקת הדם שבחנה את רמות ההורמונים אנדוקרינולוג אבחן אצלי היפו היפו מבודד, חסר בtsh lh וטסטסטרון נמוך (ללא בעיה בחוש הריח, סימני מין ראשוניים ומשניים תקינים וכויוצ'), האבחנה בוצעה רק על סמך תוצאות בדיקות מעבדה מבלי להישלח לדימות Ct או Mri. שאלתי היא, האם לבקש בדיקות דימות לאישוש האבחנה? אולי יש הליך כירורגי לטיפול בהיפו שיוכל לפתור את הבעיה מבלי להישען על טיפול תרופתי כרוני? ושאלה נוספת, אני אדם צעיר יחסית, האם ההיפו מהווה נכות? האם זה יכול לפגוע בהתקדמות ובפיתוח חיים קריירה רכישת ביטוחים וכו'? תודה וסליחה על הטקסט הארוך, וכמובן ברור שהיעוץ בפורום לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי.

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שכתבת, אני לא מבינה בדיוק במה מדובר וצריך לבצע הערכה כוללנית טובה. אולי יש מקום לשקול חוות דעת נוספת

27/08/2019 | 16:43 | מאת: י

עד כמה נפוצות תופעות לוואי של פרוליה כגון שברים לא טיפוסיים, כאבים, הפרעות אוטואימוניות וזיהומים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא נפוץ בכלל אבל במצבים מסויימים (מחלות ותרופות אימוניות) לא נותנים

27/08/2019 | 16:41 | מאת: י

שלום, האם טיפול בפרוליה עלול לגרום לדלקת בלבלב באנשים שבעבר סבלו מדלקות כאלו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא מוכר לי

27/08/2019 | 08:24 | מאת: יעקב

ביצעתי בדיקה באצבע עם תוצאה של 132, מייד ביצעתי בדיקה חוזרת באצבע אחרת וקיבלתי תוצאה של 122? מה העניין?

מדובר בסטיה מקובלת

שלום רב אני בן 49 אין תורשה בסוכרת בבדיקת סוכר a1c תוצאה 5.2 בבדיקה אחרי שעתיים ארוחה שכללה הכל 115 בבדיקה בצום במכשיר ביתי נע במספר בדיקות באותו יום 98/105 משקל תקין ספורטאי אם כי חרדתי תודה אשמח לתשובה מהי ההגדרה אם בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום לא הבנתי את השאלה ערכי הסוכר שלך בנורמה/על הגבול

האם הערכים הם תקינים ? כי ה A1C כביכול תקין , ואחרי הארוחה גם תקין האם הבוקר הוא בעייתי או מתבטל לאור שתי התוצאות הקודמות תודה שוב

הערכים בבוקר גבוליים

27/08/2019 | 07:26 | מאת: יעקב

שלום. במד סוכר פריסטיין - מהיכן ניתן לקחת דגימות דם בגוף חוץ מהאצבעות ועדיין לקבל תוצאות אמינות? תודה.

יעקב שלום במד סוכר פריסטייל ניתן לדגום סוכר במקומות נוספים-כדאי לקבל הדרכה מאחות בקופה

26/08/2019 | 18:12 | מאת: יוני

שלום איך מורידים הורמונים של פרולקטין וקורטיזול גבוהים ? 1000 כול ערך בערך נשלל קושינג במבחן דקסטמזון בנוגע לקורטיזול ובנוגע לפרולקטין בוצע mri מוח מכוון לאוכף ונשלל גם שמה בעיה. הערכים עדיין גבוהים מה אפשר לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין סיבה רפואית אז אולי אין צורך להוריד את הערכים, מציעה להגיע לאנדוקרינולוג

25/08/2019 | 22:33 | מאת: שושי

שלום, בבדיקה אחרונה שעשיתי לפני מספר חודשים תוצאה של סוכר בצום 127. מאז התחלתי תהליך של ירידה במשקל וכבר רזיתי 6 ק"ג ואני מתכוונת להמשיך לרזות. השאלה אם יש אפשרות לחזור למצב תקין (כמובן שאמשיך לשמור על תזונה נכונה) או שאני סוכרתית ואם כן לאיזה רופא עלי לפנות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שושי שלום בהחלט שניתן להוריד את ערכי הסוכר עם תזונה ופעילות גופנית וכדאי גם לבצע בדיקת A1C

שלום. 1.מהם ערכי סוכר תקינים בבוקר לאחר צום לילה? 2.מהם ערכי סוכר תקינים כשעה לאחר ארוחת צהריים? תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום סוכר תקין בצום הוא 70-100 מג% ושעתיים אחרי אוכל עד 140 מג%

אני לוקחת מטפורמין 850 מ"ג פעמיים ביום, לאחר ארוחת בוקר ולאחר ארוחת ערב. בממוצע הערכים שלי הם: בוקר בצום: 115 שעתיים לאחר ארוחת צהריים: 125 האם זה אומר שיש לי תנגודת אינסולין בכבד ופחות תנגודת בשרירים\שומן ? זאת על סמך שהערכים בבוקר גבוהים ושעתיים אחרי ארוחת צהריים תקינים.

הסוכר שלך בצום גבולי, כלומר בערכים של טרום סוכרת

25/08/2019 | 10:15 | מאת: יפית

שלום, בבדיקה האחרונה חלה מגמת שיפור Tsh קטן מ0.03 T4 23.2 T3 7.9 בנוסף נעשתה בדיקה נוספת thyroid peroxidase 194.7 Alt 106 על מה זה מעיד? תודה, יפית

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקות יש יתר פעילות של בלוטת התריס

25/08/2019 | 08:42 | מאת: שי

שלום. עד כמה פעילות כוח והרמת משקולות בחדר כושר עוזרת כנגד תנגודת אינסולין? אני יודע שעדיפה פעילות אירובית של 150 דקות בשבוע שאין לי אפשרות לבצע עקב בעיות ברגליים.

לקריאה נוספת והעמקה

שי יותר טוב מכלום אבל פחות יעיל למטרה זו. גם הליכה יכולה לסייע

שלום רב, כיוון שמזה כשנתיים אני מטופל ב-Ribone פעם בחודש, ויום-יום ב-2 כדורי סידן +D3 ובטיפות D3 - בעקבות בדיקת צפיפות עצם שגילתה נטייה נטייה להידלדלות העצם -רופא השיניים שלי ביקש לדעת אם יש הגבלה לביצוע ביצוע שתלים דנטאליים. המדדים האחרונים מ-24 בינואר 2019: ע"ש: 2.2-; צוואר ירך: 1.7-; אמה: 0.1-; תודה רבה, בני קימרון

לקריאה נוספת והעמקה

בני שלום בהחלט יש עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל

24/08/2019 | 19:54 | מאת: יוני

שלום רב. מטופל ב טוסטסטרון ג"ל 50 מ" ג מזה שנה. לאחרונה אובחנתי בסוכרת סוג 2 והוריתי לקבל מטפורמין 850 מג פעמים ביום. קראתי ש מטפורמין מוריד רמת טוסטסטרון (כי הוא מעלה SHBG), האם זה אומר שעלי לצרוך יותר טוסטסטרון ג"ל? כרגע אני ברמת טוסטסטרון טוטאל, טוסטסטרון חופשי" באמצע הסקלה" של סקלת הבדיקה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יוני שלום לא אמורה להיות השפעה של המטפרומין על השפעת הג'ל

שלום ד"ר. לאחרונה הוסיפו לי t3 sr ליוטירוקס. הרוקח הנחה אותי לקחת יוטירוקס בבוקר על קיבה ריקה, אחרי שעתיים לקחת t3 ואחרי שעתיים לשתות קפה ולאכול מוצרי חלב. מה שקורה הוא, שאני שמה שעון מעורר לחמש וחצי בבוקר ולוקחת יוטירוקס, אחכ שעון לשבע וחצי לt3 וכל זה כדי שאוכל לפחות בתשע וחצי לאכול ולשתות. אני מרגישה שזה פוגע לי בשינה ומזיק לי, מצד שני חשוב לי שהתרופות יספגו היטב. מה ניתן לעשות? תודה רבה, א.

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה שתברר גם בפורום רוקחות

24/08/2019 | 13:30 | מאת: ליאור

שלום האם סרנדה וקלונקס מעלים רמות קורטיזול ופרולקטין? או בכלל הורמונים אחרים שלא טובים שיעלו לגוף ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמורה

24/08/2019 | 13:20 | מאת: אורן

שלום איך ריצה פעילות גופנית יכולה לסייע בהורדת קורטיזול גבוה ופרולקטין גבוה למי שיש כמובן שידוע שזה הורמוני לחץ ...שנשללו בעיות לאחר בדיקות גופניות כמובן.... הרי בעת ריצה זה עולה כי אומרים שפעילות גופנית טובה לגוף מה דעתך יכול לסייע או להפך ?

לקריאה נוספת והעמקה

אורן שלום פעילות גופנית לא אמורה להוריד רמות קורטיזול או פרולקטין

24/08/2019 | 21:41 | מאת: אורן

שלום ואם מי שהערכים שלו פרולקטין וקורטיזול גבוהות לא מסיבת מחלה נבדק ויצא תקין ועדיין הרמות של ההורמומים האלו גבוהים אז צריך לעשות פעילות גופנית ? לא צריך ? הרי ידוע שהיא מעלה תערכים מה דעתך? יועיל?לא יועיל ?

חשוב לבצע פעילות גופנית אבל לא למטרת הורדת רמת ההורמונים כפי שהסברתי לעיל

23/08/2019 | 16:00 | מאת: בת7

מה שלומך? מה יכול לגרום לעלייה מהירה של קטונים בדם - כאשר ערכי הסוכר ברמה נורמלית ? הבוקר קמתי עם בחילות קשות, תוך שעתיים בערך הקטונים עלו ל0.9 ל1.4 ול1.8 ... בלי שאכלתי כלום. עם ערכי סוכר מתחת ל100. אני מאוד מקפידה על ערכים תקינים של סוכר - Hba1c אחרון 5.7. התייעצתי עם רופא שאני מכירה והוא המליץ לי להזריק אינסולין ולאכול במקביל כך שזה יתאזן. אבל שאם יש החמרה כלשהי - לגשת מייד לרפואה דחופה. עשיתי מה שהוא המליץ ובאמת תוך כשעה הקטונים התחילו לרדת - אבל לקח מספר שעות עד שהם הגיעו לנורמה. (0.5>x) מה יכול לגרום לכזו תגובה? ואם חס וחלילה זה קורה שנית- האם יש דרך מועדפת להתנהל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חשוב לוודא שלא מדובר בקטואצידוזיס ער טיפול בגארידאנס או פורסיגה ולעיתים גם צום מעלה קטונים. מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל

שלום ד״ר בת 26,מילדות סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ללא טיפול בשל רצון להכנס להריון החלו לתת לי טיפול היתי מטופלת במשך שנה ביוטירקס במינונים שונים ,באמצע התהליך היה איזון לחודש חודשיים לאחר מכן נכנסתי לפעילות יתר חזרתי על הבדיקה מספר פעמיים ועדיין הראה כי אני בפעילות יתר, באולטרסאונד נמצא כי מצאים להשימוטו ..בבדיקת tsi לנוגדנים נמצא לי ערך של 1900 הרופאה שלי אמרה שזה המון וזה מחלת גרייבס ונתנה לי מרקפטיזול ..אמרה שהטיפול בו חייב להמשך במשך שנה ,כעת אני חצי שנה כבר מטופלת במרקפטיזול במינונים שונים ..הגעתי לאיזון פעם אחת ומיד אחר כך נכנסתי לתת פעילות שממשיכה כבר 3 פעמים לאחר בדיקות כל כמה שבועות וזאת תוך כדי הורדה של מינון ,יש לציין שהרופאה הגיעה איתי למינון מינימלי כעת 5 מג 5 פעמים בשבוע ,ועדיין אני בתת פעילות ..היא אמרה שאני נמצאת במצב בעייתי וכרגע המליצה לי לשלב בנוסף למרקפטיזול יוטירקס 50 מג 5 פעמים בשבוע , ולחזור על בדיקת Tsi וביקשה לא להפסיק את המרקפטיזול כי אנחנו עלולים לחזור לאותה הנקודה בה התחלנו את התהליך ולחזור לפעילות יתר , אציין שאני מאוד רוצה להכנס להריון ראשון והרופאה אסרה עליי בכל תוקף והסבירה לי את ההשלכות ושכדאי להמנע כרגע שאלתי ,איך את רואה את הדברים ? האם הטיפול לטעמך נכון ? האם נהוג לשלב יוטירקס ומרקפטיזול יחד ? בעצם שני כדורים שנוגדים אחד את השני ..אודה להתייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

בר שלום אכן נהוג לעיתים לטפל בשילוב תרופתי שכזה. מעבר לזה זו לא שאלה שניתן לענות עליה כאן

22/08/2019 | 21:45 | מאת: שימשון

שלום, קיבלתי טיפול ביוד רדיואקטיבי במינינון של 100 מק. אשתי בהריון, כמה זמן צריך לחכות לאחר קבלת היוד עד שניתן לקיים יחסי מין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שימשון שלום עלייך להיות בבידוד מלא מאשתך לפי הנחיות שקיבלת, לםפחות עשרה ימים

22/08/2019 | 01:08 | מאת: אבי

שלום אני בן 28 בדיקות מקיפות כלליות לגוף מה שלא תרצי. אני תקופה ארוכה לא מרגיש תחושת רעב וצמא למה ומה זה אומר ? מרגיש גם בכול הגוף כול מיני דברים מן כאבים מן תחושה שאין לה הסבר מה זה יכול ליהות ... אני לא חרדתי או במתח או כאלו .. האם זה הורמנלי ? בעיה בהורמונים..... לא מרגיש תחושת רעב צמא אמיתי

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום מציעה לגשת לרופא להערכה

שלום אני בן 32 ב10 חודשים האחרונים המון פעמים יש לי דופק מהיר כאב בחזה... לחצים זרמים כאבים נימול בראש זה בא והולך ..אק"ג מעל 100 דופק סינוס טכיקרדיה הרבה פעמים אק"ג קצב סינוס, אקו דופלר במנוחה תקין , אקו מאמץ תקין, ארגומטריה תקינה, טרופונין תקין,צילום חזה תקין ct מוח פעמיים אם חומר ניגוד תקין mri אם חומר ניגוד תקין, eeg תקין בדיקות שתן תקינות נמצא קורטיזול גבוה נשלל קושינג במבחן דקסטמזון, בדיקות דם כלליות כימיה והרגיל תקין ..פרולקטין נמצא גבוה אבל בmri נשלל משהו שקשור לזה בהיפופיזה, הלכתי גם לפסיכאטר בגלל שרוב הדברים הגופנים נשללו ועברתי לרעיון שזה אולי חרדה נטלתי חודשיים סרנדה קלונקס בשורה התחתונה עדיין חש דופק מהיר המון פעמים במנוחה לחצים זרמים בראש מה זה יכול ליהות ? זה מעולם לא היה לי פעם רצתי המון היום בקושי לא רק עכשיו חזרתי לפעילות גופנית בקטנה עדיין חש בסימפטומים לא יודע מה לעשות ... 1.70 שוקל 86 מה דעתך ? מה עושים ? והאם קורטיזול שנשלל קושינג ופרולקטין שנשלל בmri בעיה בהיפופיזה אם הערכים שלהם אצלי עדיין גבוהים מה עושים ומה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

ברק שלום אני לא חושבת שניתן לעזור לך באמצעות הפורום, עלייך להיבדק עי רופא

21/08/2019 | 21:36 | מאת: יפית

שלום, Tsh קטן מ-0.03. Ft3- 9.47 Ft4- 25.5 אני מאוד מאוד מודאגת כי התגלה כך בבדיקות דם שגרתיות. פניתי לאינדיקרינולוג, הבלוטה לא מוגדלת בבדיקה ידנית, ושלח אותי למיפוי. מפחדת מאוד ממיפוי. האם ניתן בעזרת אולטראסאונד לקבוע אבחנה? האם יש דרך אחרת לקבוע אבחנה? תודה, יפית

לקריאה נוספת והעמקה

יפית שלום המיפוי הוא כלי קריטי באבחון של יתר פעילות בלוטת התריס והוא בטוח, אין מה לחשוש אם אינך בהריון

23/08/2019 | 11:04 | מאת: יפית

בבדיקה האחרונה tsh קטן 0.03 ft4 23.2 ft 3 7.09 thyroid peroxidase 194.7 הערכים ירדו קצת, אשמח לחוות דעתך מה יכולה להיות הסיבה תודה על תשובותייך המהירות, יפית

20/08/2019 | 14:03 | מאת: סיון

שלום רב, מזה שנה שאני נוטלת באופן קבוע חצי כדור קבותרים פעמיים בשבוע. ותקופה שאני סובלת מדיכאון. האם מותר לי לקחת תרופות לטיפול הדיכאון? כמו למשל ציפרלקס? אודה למענה. סיון

לקריאה נוספת והעמקה

סיוון שלום עלייך להתייעץ עם הרופא שלך אבל בעקרון אין בעיה עם ציפרלקס, יכולה להיות בעיה עם תרופות אנטיפסיכוטיות

20/08/2019 | 10:39 | מאת: אביב

ייתכן שלגבר בשנות ה20 (בעל קול גברי, מסת שריר גברית, יש שיעור מיני באיזור חלציים ובית שחי, רמת טסט' טוטאל 18.5) יש חוסר בצמיחת שיעור פנים ושיעור חזה ובטן עקב MAIS בלתי מאובחן? (mild androgen insensitivity syndrome) אילו סימפטומים נוספים עלולים להצביע על התסמנות הזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביב מדובר בד"כ באבחנה מעבדתית בלבד שלא אמורה לגרום לביטוי קליני משמעותי

20/08/2019 | 10:02 | מאת: שאלה

היי אני בשבוע 18 להיריון אני נוטלת אטרוקסין כל יום במינון של 100, חוץ מיום שבת שאני לוקחת כדור של 50. הבדיקות האחרונות שלי יצא לי 0.84 האם להמשיך באותו מינון של הכדורים? או להוריד מינון? או לעלות מינון?

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל. התוצאה טובה

20/08/2019 | 09:25 | מאת: סמדר

שלום בת 90, עם אוסטופורוזיס. לפני שנה נפלה ושברה חוליה בגב, מאז עדיין כאבים בפעילות. הרופאה המליצה על טיפול של זריקות יומיומיות, כאשר הסתייגה מהזרקה עצמית הציעה הרופאה זרקיה חצי שנתית. ממה שקראתי הזריקה היומית גם בונה עצם, לעומת החצי שנתית שרק מונעת שברים נוספים. הרופאה הדגישה שיש סכנה של זיהום עקב הזריקה החצי שנתית. שאלתי היא מה עדיף? בזריקה היומיומית אין חשש לזיהומים? יש תופעות לוואי אחרות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

סמדר שלום אני מציעה לשבת עם האנדוקרינולוגית ולקבל ממנה את כל המידע, אין תשובה אחת שטובה לכולם. בעקרון, הפורטאו היומי בונה עצם ואילו פרוליה בעיקר משמרת את מסת העצם, שתי התרופות מפחיתות את הסיכון לשברים. הסיכון לזיהומים הוא זניח בד"כ.

19/08/2019 | 11:33 | מאת: נוגה

שלום, בני בן 15 ו 4 חוד'. מקבל זריקות גנוטרופין מגיל 7 בשל סיבה אדיופתית. גובהו כיום 1.68 ס"מ. מקבל 2.8 מ"ג ביום. גיל עצמות בבדיקה שנעשתה כעת מתאים לגיל 16, נמצא בטווח 0.6 סטיות תקן מהממוצע. הבן שלי מודאג שגדילתו הסתיימה כי אנו יודעים שבגיל 16 העצמות נסגרות. השאלה האם יש סיכוי שעוד יגבה ? האם צריך להעלות את מינון המנה בזריקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עלייך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים

18/08/2019 | 18:56 | מאת: shay

שלום ד"ר, אשמח לתשובה, תוך כמה זמן בערך מתקבלות תוצאות בדיקות igf1 ן gh? אם עברתי את הבדיקה היום, יתכן והתוצאות יהיו עד לתור לרופא אנדו שיש לי ביום רבעי? בברכה.

מספר ימים

19/08/2019 | 14:53 | מאת: shay

שלום ד"ר, הגיעו התוצאות, אולי תצליחי לסייע לי בפיענוח כללי, אני בן 28.. רמת הgh שלי 0.10 ng/mL (טווח הנורמה 0.0-5.0) ורמת הigf1 שלי 142.0 ng/mL (טווח הנורמה 71.2- 234.0). הערכים האלה תקינים יחסית לגילי?

עלייך לבדוק מה הנורמה לגילך