פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

תחום האנדוקרינולוגיה עוסק בבלוטות ההפרשה הפנימית, כגון בלוטת התריס (thyroid), בלוטת יותרת המוח (Hypophysis), בלוטת הטוחה (Adrenal), בלוטות יותרת התריס - ה-parathyroid glands; בהורמון ה-Prolactin, הורמון הגדילה והורמוני המין. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למבוגרים בלבד (מעל גיל 18): סוכרת סוג 1 וסוג 2, כולל סוכרת המטופלת באינסולין ומשאבות אינסולין וסוכרת הריון. תת פעילות בלוטת התריס יתר פעילות בלוטת התריס מחלות בלוטת התריס בהריון קשריות בבלוטת התריס/זפק (גויטר) אוטסאופניה ואוסטאופורוזיס בנשים וגברים גידולים של בלוטת יותרת המוח/היפופיזה הפרעות במחזור החודשי שיעור יתר גידולי יותרת הכליה/אדרנל עודף סידן בדם/היפר-פרהתירואידיזם שחלות פוליציסטיות דלקות בלוטת התריס סרטן של בלוטת התריס חוסר ויטמין D
5725 הודעות
5520 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

השאלות בפורום זה מתפרסמות רק לאחר אישור של מנהלת הפורום
18/08/2019 | 13:47 | מאת: מאיה

אם תוצאה 4.2 בtsh הוא פחות טוב מ3 או 2 כשהנורמה עד 4.8? כל השאר תקין לגמרי t4 t3..האם תוצאה של 4 מעידה שבעתיד עלולה להתפתח ביתר סיכוי תת פעילות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בהכרח

18/08/2019 | 13:08 | מאת: מורן

היי באשפוז על טוזליטיס בחודש יוני גילו לי סידן גבוה בדם 11 לפני כחודש ימים 15.07 עשיתי בדיקות דם שהתוצאות שלהם: pth 70 ויטמין D 44 סידן תקין 10.5 לאחר חודש טיפול בויטמין D עשיתי בתאריך 15.08 שוב בדיקות: pth 80.4 ויטמין D 77 סידן תקין 9.5 אם הויטמין D עלה לנורמה הבלוטה לא היתה אמורה לרדת? למה יש החמרה? אשמח לקבל תשובה מורן

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום ייתכן ויש הגדלה של אחת מבלוטות הפרהתירואיד. עלייך לפנות לאנדוקרינולוג

15/08/2019 | 21:45 | מאת: Ofra

שלום רב, קיבלתי תוצאה לבדיקה הבדיקהTHYROGLOBULIN תוצאה3355.00 ng/mL תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.8 55 סמן - הערך מחוץ לטווח 3355 שם הבדיקהTHYROGLOBULIN Ab תוצאה<20.0 תוצאה לעומת טווח הנורמה מה זה אומר? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בנוגדנים לבלוטת התריס. כל עוד ה TSH תקין אין סיבה לדאגה

שלום דוקטור,על מנת לאבחן בעיות בתחום המיני ומצבי רוח נשלחתי לבדיקות הבאות, האם הן מספיקות כדי שאגיע לרופא אנדוקרינולוג מוכן? Estradioal Test total Test free Tsh Lh Fsh Prolactin Cortisol Igf-1 Growth hormone T4 - free Sperm analysis

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט

15/08/2019 | 15:47 | מאת: רחל

בת 71 בריאה למעט אוסטופרזיאס נטלה ויטמין די כשמונה חודשים בהמלצת האנדרקלילוגית אתמול בבדיקה אוסטויאפורוזיס עם שבר איסק בקרסול באשה בת 71 חוסר חמור של ויטמין די שאינו מתוקן למרות ניסיונות שונים ויטמין די 3200 יח ליום קל יום + D אחד ליום מנואוזה 59 צליאק נשלל ממליצה נטילת ויטמין די 2400 יח ליום להתחיל בינוסטו 70 מג להקפיד על הוראות נטילה עוד 4 חודשים לחזור לחזור רמה של ויטמין D ויטמין D מעל 65 נמוח לליטר ניתן לתת אקלסטה ביקורת עוד חצי שנה ד"ר מה כדאי לעשות כדי לשפר את המצב אפילו משהו שעולה מחוץ לסל

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום להבנתי מקבלת טיפול טוב

15/08/2019 | 12:05 | מאת: קורטיזול

האם רעשים בלילה, בו נאסף שתן לברור רמת קורטיזול, שמעירים את הנבדק בבהלה משפיעים על התוצאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא אמור

15/08/2019 | 07:55 | מאת: רותם

ד"ר שלום רב אבא שלי בן 56 בודק בבית סוכר עם מכשיר של אמא שלי לפעמים התוצאות במכשיר הם 97 ודקה אחרי על אותו צום של שמונה תשע שעות קופץ ל 110 דקה אחרי 112 ועשר דקות אחרי 101. הרופא שלח לבדיקות כולל בדיקה ממוצעת לחודשיים שיצא לו 5.3 אבל הבדיקות סוכר בקופת חולים יצא 103 הוא רזה ועושה ספורט האם המכשירים בבית בכלל מדויקים ולמה להתייחס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום יש רמה קלה של אי דיוק גם במעבדה וגם במכשיר הגלוקומטר

15/08/2019 | 01:20 | מאת: מוטי

שלום בשנות הארבעים, עושה בדיקות דם תקופתיות. בבדיקת דם האחרונה (כולסטרול כללי ורע יצא קצת מעל הטווח העליון של הנורמה, והופניתי לייעוץ תזונתי). רציתי לשאול לגבי אינסולין, פעם ראשונה שבהפניה לבדיקות הדם נכללה הבדיקה הזו (זה רופא חדש). יצא מעל הנורמה, ואלו התוצאות שקשורות לסוכר (בדיקת שתן תקינה, כ"כ יחס מיקרואלבומין קריאטנין, ושאר תפקודי כליות). GLUCOSE 89.00 (הטווח במעבדה 65-100) ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 5.40 MG/G HB A1C(%) (לא נבדק השנה, אבל לאורך השנים זה נע סביב ה -5) INSULIN 27.60 UIU/ML (טווח מעבדה בין 2-20) מה המשמעות של הרמה המוגברת של אינסולין? (אציין שיש לי עודף משקל) ובמיוחד לאור זה שרמות גלוקוז בצום בטווח הנורמה, וכן סוכר תלת חודשי תקין לאורך השנים? יש לזה השלכות בריאותיות? והאם יש צורך להוריד את רמת האינסולין בדם? א"כ איך ניתן להוריד? סוכרת בוודאות אין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום ייתכן ויש עמידות לאינסולין עקב השמנה. אין סיבה לדאגה. מומלץ לרדת במשקל

14/08/2019 | 21:48 | מאת: ורד

בבדיקת דם שעברתי יצא שתירוגלובין שאמור להיות עד 50 הוא 72 השני תירוגלובין ab תקין נמוך מ20 ושאר תפקודי הבלוטה t4 t3 tsh בנורמה כולם.מה משמעות של ערך תירגלובין 72 במצב כזה.אני בת 41

לקריאה נוספת והעמקה

ורד שלום אין משמעות לחריגה הקלה

14/08/2019 | 21:30 | מאת: דנה

אני בת 39.רזה 48 קג ללא שום היסטוריה משפחתית של סוכרת.היום עשיתי בדיקת סוכר בצום ויצא 114.בשבועיים האחרונים הפרזתי שלא כהרגלי עם כמויות הסוכר למשל אכלתי 5 חבילות שוקולד עוגות רבות וכו..האם זה יכול להוביל את הבדיקה לצאת לא תקינה כי קראתי שצריכה מופרזת של סוכר בזמן קצר יכולה לשבש את יכולת האיזון של הסוכר? האם זה הפיך? מתי כדאי לחזור על הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום ייתכן אני ממליצה לך לחזור על הבדיקות

14/08/2019 | 07:46 | מאת: אלון

שלום רב בן 48 בבדיקה עם מכשיר ביתי בבוקר אני מרגיש פחד לפני הבדיקה הרגליים של ממש רועדות קצת ואז יוצאת תוצאה של 106 בערך לפעמים 98 בבדיקה של מסוכרר יצא 5.1 האם הפחד הזה שיש לי לפני הבדיקה יכול להעלות את הסוכר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלון שלום בהחלט עלול הממוצע תקין כך שאין סיבה לדאגה

שלם, אני בת 38. כ 15 שנים סובלת משעון ביולוגי דחוי, ולוקחת בערך כ 8 שנים במצטבר עם קצת הפסקות מלטונין קבוע. בלי המלטונין הייתי נרדמת ב7 בבוקר ועם המלטונין באחת או שתיים. הבעיה היא שכשאני מנסה להפסיק, המצב שוב מחמיר. האם ניתן לקחת את המלטונין לכל החיים? והאם לא עשיתי לעצמי נזק בכך שלקחתי כל כך הרבה שנים? ניסיתי הגיינת שינה ומנורת אור שמש שהזמנתי מחו"ל. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמורה להיות בעיה אבל זה לא הפורום לשאלה הזו

13/08/2019 | 13:43 | מאת: בינדי

שלום רב, אני בת 66 חולת סכרת סוג 1.מטופלת במשאבת אינסולין.מקבלת גם טיפול לאוסטופורוזיס. עירוי של אקלסטה. לצורך טיפול שיניים עשיתי הפסקה של בערך שנתיים בקבלת העירוי. עברתי השתלה של 2 שיניים לפני 4 חודשים.השתלים נקלטו יפה. יש לי תור השבוע לקבלת העירוי של האקלסטה.האם 4 חודשים זה מרווח זמן מספיק כדי לחזור על העירוי?האם מחסור בויטמין די בעייתי לגבי קבלת העירוי? תודה וברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש לוודא עם רופא השינים שהעצם החלימה וחובה לתקן את המחסור בויטמין די טרם העירוי

14/08/2019 | 14:20 | מאת: יובל

היי, ממליץ לך גם להתייעץ עם הרופא שלך לגבי נטילת סידן אמורפי. היתרון שלו הוא בכך שהוא נספג יותר מקלציום קרבונט רגיל ולכן יכול לסייע לך במקרה של האוסטאופורוזיס.

12/08/2019 | 20:57 | מאת: טל

דוקטור שלום. אני בת 47, בריאה, עוקבת שנים אחרי תוצאות בדיקות הדם. סוכר בצום בבוקר נע 105-110. במהלך היום רמות נורמליות. A1c גם כן בתחום. האם בעייתי? אני לא רוצה להגיע למצב טרום סכרת חלילה. תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום רמות הסוכר בצום מתאימות להגדרה של טרום סוכרת אם המצב יציב שוב רק המעקב

12/08/2019 | 18:45 | מאת: נדב

שלום, אני בן 30, סובל מעייפות, חוסר בלבידו, ללא זקפת בוקר והזיקפה הרגילה חלשה. בעל עבר של גניקומסטיה (לאחר ניתוח פלסטי). האם יתכן ויאשרו לי טיפול בטסטסטרון (קראתי כי אין דרך אחרת לטיפול פרט לטסט' חיצוני). תודה רבה. להלן תוצאות בדיקת ההורמונים: בשנת 2018: Test total 3.87 ng/ml Test free 1.47 ng/ml Tsh 2.79 uiu/ml השנה 2019: Estradioal 29 pg/ml Test total 3.19 ng/ml Test free 1.31 ng/ml Tsh 1.03 iui/ml Lh 1.8 iui/ml Fsh 1.1 miu/ml Prolactin 8 ng/ml

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי שהטסטוסטרון בנורמה אבל הנורמות הללו פחות מוכרות לי. מציעה לפנות לבירור

12/08/2019 | 11:14 | מאת: אסתר

,האם בדיקת המוגלובין a1c 6.1 ובדיקת סוכר בדם 98 מעידים על סוכרת והאם נדרש טיפול כבר בברכה ותודה אסתר

לקריאה נוספת והעמקה

אסתר שלום מדובר בטרום סוכרת מציעה לפנות לרופא המשפחה,לא בהכרח שנדרש טיפול תרופתי כרגע

12/08/2019 | 07:34 | מאת: יעקב

ד"ר שלום האם אכילת פירות בשעה תשע בלילה של נקטרינה, אגס, שוקולד כמה קוביות יכולה לתת רמה של סוכר בשעה חמש וחצי בבוקר של 103 כאשר בבדיקת דם לפני שבוע של a1c יצא 5.2 ואם לא ממה זה יכול לנבוע? יש לציין חרדתי ועוד משהו ביצעתי בדיקת דם מאותה טיפת דם בשני גלקומטרים של אקו צ'יק מאותה טיפת דם לשני סטיריפים בשני מכשים באחת יצא 94 ובשני יצא 104 איך זה ייתכן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום יש שונות בין הגלוקומטרים וגם באותו מכשיר תמיד יתקבלו תוצאות מעט שונות

11/08/2019 | 22:44 | מאת: מאיה

שלום רב, בתאריך 25.7 ביצעתי מספר בדיקות דם, שאחת מהן הייתה בלוטת התריס tsh שיצאה 6.17 T4 feee יצאה בנורמה 0.9 חשוב לציין שאני מנסה להיכנס להיריון ולאחר התייעצות עם רופא נשים הוא אמר שכדי להיכנס להיריון תקין אני חייבת שה tsh יהיה 2.5 לאחר מכן, קבעתי תור לרופאה אנדוקרינולוגית ששלחה אותי למס בדיקות יותר מעמיקות. להלן התשובות שבוצעו ב30.7 Tsh 3.69 T3 free 3 T4 free 0.9 אך ה thyroglobulin יצא 1516 הרופאה טענה שציפתה לתוצאות שכאלה , כי אכן יש הפרעה של הבלוטה וכנראה שמתחילה איזשהיא דלקת לכן התחלתי טיפול של יוטירוקס 50 mg מהתאריך 31.7 א. איך זה יכול להיות שחמישה ימים הtsh ירד מ6 ל3? 2. האם אני אמורה לדאוג מהתוצאה הגבוה של הthyroglobulin ? מה זה בעצם אומר? הרופאה אמרה שמתחילה דלקת אבל לא ממש הצלחתי להבין. 3. מתי אוכל כבר לראות שיפור בעזרת הכדורים? 4. האם אחרי שאאזן את הבלוטה יהיה לי יותא קל להיכנס להיריון? סליחה על כמות השאלות..תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום ה TSH כמו כל בדיקת מעבדה, משתנה מבדיקה לבדקיה אין המ להילחץ מרמת הטירוגלובולין, לרוב בודקים את רמת ה TSH לאחר מספר שבועות טיפול לא סביר שה TSH הזה גרם לקושי בכניסה להריון

היי התחלתי לקחת לפני כחודשיים יוטירקס 50 והעלו מינון ל100. לפני כן הנוגדנים לתירוגלובולין היו מתחת ל20 . ואילו התירוגלובולען היה גבוה מעל 500. אחרי חודשיים של יוטירקס התירוגלובולין ירד ל100 אבל פתאום הנוגדנים עלו ל24 ( תירגולוהולין ab( האם זה נורמלי??

לקריאה נוספת והעמקה

אין משמעות לרמת הנוגדנים

11/08/2019 | 09:42 | מאת: ל

שלום אני צמה את צום תשעה באב מאתמול בערב והיום בבוקר לא לקחתי כדור. האם זה בסדר שאקח אחרי הצום בערב את הכדור וחצי שעה אחכ אוכל? ( ומחר בבוקרמוקדם לוקחת את הכדור כרגיל)

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה

שלום רב, אני בתחילת היריון (שבוע 6) לאחר טיפולי פוריות. לפני 10 ימים בדיקת tsh יצאה גבוה 6.20. רופא נשים אמר לחזור על הבדיקה תוך שבוע, לקבוע לאנדוקרינולוג ולהתחיל אלטרוקסין אחד ביום. בינתיים, ב-2 בדיקות שעשיתי לאחר בדיקה זו, בשבוע האחרון, הtsh ירד לסביב 4.5. הרופא שלי טס לחול לשלושה שבועות, ואני לא יודעת אם כדאי להתחיל את האלטרוקסין או לא. כי ה4.5 הוא בנורמה, לפי הטווחים, אבל אני לא יודעת אם זה תקין לתחילת היריון. גם בהריון קודם שלי בלוטת התריס קצת השתבשה, והבנתי שזה יכול להיות קשור להורמונים שניתנו לי בטיפולי פוריות... עד שאקבע לאנדוקרינולוג, האם כדאי להתחיל ליתר בטחון? (T3 4.9/// t4 15.1, ככל שרלוונטי. תודה מראש).

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום אין לי תשובה חד משמעית כי התשובה תלויה בעוד גורמים נוספים אבל הייתי מתחילה כפי שהונחית ומבררת עם הרופא שלך בשובו

09/08/2019 | 13:59 | מאת: שרה

היי , אני נכנסת בעזרת השם לשבוע 26 עשיתי העמסת סוכר ואלו הן התוצאות בצום 82 אחרי שעה 213 אחרי שעתיים 137 אחרי שלוש שעות 112 עשיתי ניטור סוכר בבית יום לאחר הבדיקה יצא בבוקר 99 שעה אחרי ארוחה 157 שעתיים אחרי ארוחה 123 המשכתי גם יממה לאחר מכן ניטור : בוקר 96 שעה אחרי ארוחה 150 שעתיים אחרי 122 חייבת לציין שיש לי היסטוריה מיילדותית של מיעוט מי שפיר והיפוגלוקמיה לילד שבועיים אחרי הלידה היה מאושפז בפגיה . האם הערך הגבוה בהעמסת סוכר אומר שיש לי סכרת הריון?? והתוצאות של הניטור סוכר מה אומרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום התוצאות מעידות על סוכרת הריון. עלייך לפנות בהקדם לרופא שלך ולדיאטנית

רציתי לשאול האם הורמון גדילה משפיע על הגדילת שיינים? ואם כן מחסור הורמון גדילה ניתן לתיקון?

לקריאה נוספת והעמקה

נחום שלום לא משפיע על גדילת השינים במבוגרים. מחסור בהורמון גדילה ניתן לטיפול בזריקות של ההורמון אבל זה תלוי בגורמים נוספים

09/08/2019 | 09:34 | מאת: לוגי

בבדיקות ביתיות וגם במעבדה. ערכי הסוכר שלי בצום ( 8-10 ש') הוא 87-95) גם לאחר 3 - 5 שעות ערך הסוכר לאחר האוכל עומד על 80-90 ( כאשר לפני האוכל הייתי על 100-110 שלא בצום

אז הכל טוב :-)

08/08/2019 | 22:19 | מאת: לוגי

שלום בבדיקה ביתית לפני האוכל ( 200gr שניצל כ- 150 gr צ׳יפס סלט חסה עם כף שמן פחית קולה ) תוצאה 110 שעתיים לאחר האוכל : 80 ( ד"א ה- שעתיים צריכים להיבדק מהביס הראשון או מתום הארוחה ?) שאלה : האם מצב ששעתיים לאחר ארוחה דשנה כזאת אני מגיע לערך סוכר שהוא פחות מתחילת הארוחה הוא תקין ? בתודה מראש לוגי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כנראה הבעיה שלך היא ברמות הסוכר בצום ולא אחרי אוכל. מצב שכיח אצל הרבה חולי סוכרת וטרום סוכרת

07/08/2019 | 19:54 | מאת: יניב

שלום. משתמש ב טוסטסטרון ג"ל מזה שנה, מינון 50 מ" ג ליום. בחודשיים האחרונים כאבים בכפות הרגליים ובברכיים, מחכה לבדיקת אורטופד ועד אז: האם יכול להיות כתוצאה מההורמון? בבדיקה אחרונה טוסטסטרון טוטאל: 13, שזה בדיוק באמצא הטווח. הג"ל גם העלה לי את כדוריות דם האדומות ונפחם, רופא המשפחה רוצה שאחזור על הבדיקה נקי מתוסף ההורמון, כמה ימים עלי להימנע מהתוסף כדי להיות נקי מהשפעתו לחלוטין?

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום לא סביר שהכאב קשור לטיפול בהורמון. הוא אכן מעלה את ההמוגלובין והמטוכריט. יש להפסיק לפחות לחודש לפני הבדיקה

07/08/2019 | 03:44 | מאת: רימון

בת 32, סובלת מעייפות והפרעות שינה שהחמירו מאוד לאחרונה, סובלת מחום ומזיעה יותר מן הרגיל, מ"גלים" באים והולכים של טכיקרדיה, שילשולים, ועצבנות. בבדיקת דם לפני חודש וחצי הTSH שלי עמד על 1.03...  שזה אומנם נמוך אך לפי הטווח שמופיע באפליקצייה ובאתר קופת החולים שלי זה נורמטיבי. האם ייתכן שגם עם תוצאה כזו לפני חודש וחצי בלוטת התריס שלי אכן פעילה יתר על המידה? שואלת ומתעניינת לפני שרצה עם הדאגה הזו לרופאת המשפחה שלי, אשר לצערי גם פנויה לטפל בי רק בעוד שבועיים

לקריאה נוספת והעמקה

רימון שלום הבדיקה תקינה לחלוטין

06/08/2019 | 21:54 | מאת: רות

שלום רב, תוצאות בדיקה אנדוקרינית: TSH=0.32 F4=12.6 F3=2.31 מה יכול להיות סיבה של רמת נמוחה של הורמונים? איזה בדיקות מומלץ לבצע להמשך הבירור? תודה , ריבה

לקריאה נוספת והעמקה

רות שלום בשלב זה יש צורך רק לחזור על הבדיקה

05/08/2019 | 21:41 | מאת: אורי

שלום רב האם יתכן תוצאות מעבדה לבדיקה זו בערך של למעלה מ 8000 ?

לקריאה נוספת והעמקה

ייתכן כן, מה השאלה? מדוע נבדק??

היי, אובחנתי בגרייבס לפני כחודש עם ערכים גבוהים מאוד של הורמוני התריס תוך שבועיים וחצי מרגע תחילת נטילת 20 מ"ג מרקפטיזול הערכים ירדו באופן משמעותי (t3 היה 22 וירד ל-8.9 t4 היה 54 וירד ל-26.6). ביומיים האחרונים אני מרגישה שוב מעין חוסר סבלנות, עירנות יתר וכו....כיום אני נוטלת את התרופה כ-3 וחצי שבועות. לפי מה שידוע לי רק לאחר 8 שבועות הגוף נמצא במצב מאוזן, כך שכרגע התופעות האלה עדיין לגיטימיות, על אף שהיצה הטבה. האם נכון וכל מה שעלי לעשות כרגע הוא להמשיך להקל על עצמי ככל האפשר? תודה....

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום התגובה המעבדתית היא מהירה אבל לגוף יכול לקחת חודשים עד הטבה משמעותית, אם כי לרוב מרגישים הטבה תוך ימים/שבועות עלייך להיות במעקב רפואי

05/08/2019 | 16:39 | מאת: רוני

שלום רב, מאיזה רמת סוכר מוגדר מצב היפו ? האם רמת סוכר של 82 כשעתיים לאחר ארוחת צהריים נחשבת תקינה או נמוכה מידי ? תודה

מחתחת 70 מג%

שלום עשיתי בדיקת TSH ונמדד ערך של 0.87 mIU/L ורציתי לדעת האם הבדיקה תקינה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן

שלום' אני סובל מחולשה כללית, היא מחמירה בגלים כך שזה בא והולך. עשיתי בירור פנימי ונוירולוגי שלא העלה דבר. קראתי באינטרנט שיש מצב שנקרא תשישות של האדרנלים, התסמינים שהם מתארים מתאימים במדויק. קושי לעלות במדרגות, חולשה, חוסר ריכוז, עייפות בשעות מסוימות כמו 11:00 ו-18:00. האם זו מחלה מוכרת וידועה באנדוקרינולוגיה ושווה בשביל זה להפגש עם אנדוקרינולוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תומר שלום אולי כוונתך למחלת אדיסון- כשל של האדרנל, מחלה נדירה. כדאי לשלול תת תריסיות ואפשר להתייעץ עם אנדוקרינולוג

שלום ד"ר, אובחנתי עם מחלת השימוטו לפני למעלה משנה לאחר שסבלתי מעייפות כרונית וכאבי שרירים. ברצוני לנסות להיכנס להריון שני, בבדיקת דם האחרונה שביצעתי הצלחתי להוריד את רמת הTSH ל-2.5. האם כדאי להגדיל את המינון של היוטירוקס לפני או שזאת רמה סבירה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלומית שלום כדאי להעלות מעט מינון ומיד בתחילת הריון לבדוק ולהגיע לרופא המטפל

תודה. להעלות ב-50 לשבוע? האם יש צורך לבצע בדיקת דם נוספת כעבור זמן מסוים (אם כן מהו)?

31/07/2019 | 17:54 | מאת: מבולבל

ד"ר שלום, בן 34, סובל מזה שנה מתשישות כרונית חזקה ושינויים במצב הרוח, בחודשים האחרונים גם מכאבי שרירים וצלעות ובשבועות האחרונים גם תחושת לחץ בצוואר. ערכתי בירור רפואי מקיף כולל ראומטולוגיה וגסטרו (מצאו רק דלקת קיבה כרונית ורפלוקס) ולאחרונה פניתי שוב לאנדוקרינולוג אולי משם תבוא התשובה. גם עוד כשהרגשתי טוב במשך מספר שנים ערכי ה tsh שלי נעו בין 4.5 ל-8 (ב 2012 היו 8 בלי נוגדנים להשימוטו, בשנים האחרונות דווקא התייצב על 4.5-5). רק לפני שבוע יצא לי 4.6 בבדיקת TSH. אבל, הרופא שלח אותי אתמול לבדיקת TSH חוזרת ויצא 6.6 והפעם גם נבדקו נוגדנים ויצאו חיובי: ANTI THYROID PEROXID 49.6 U/ml ונוגדי החלבון כנראה שלילי? 20.0> THYROGLOBULIN Ab כמובן קבעתי תור לאנדוקרינולוג אך התור הכי קרוב הוא בספטמבר.. רציתי לשאול האם קודם כל בהכרח זה אומר שיש לי השימוטו? ושהוא בהכרח מסביר את רוב הסימפטומים שלי? וגם - האם המצב מחייב טיפול דחוף והאם עלי ליטול אלטרוקסין או תחליף הורמון אחר? יש חלופה טבעית לטיפול בהשימוטו? המון תודהה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין כרגע שום דבר דחוף, אני בספק אם הסימפטומים שלך קשורים לרמת ה TSH. ניתן לנסות רפואה משלימה

31/07/2019 | 20:30 | מאת: מבולבל

אוקי תודה על תגובתך, אבל טרם ענית האם תוצאות בדיקות הדם אכן מראות שיש לי השימוטו (אגב T3 ו- T4 שלי תקינים בנורמה) והאם תת פעילות קלינית כמו שלי מצריכה טיפול תרופתי כרגע, בלי קשר לסימפטומים? *לגבי רפואה משלימה, מצד אחד ממליצים על ספירולינה לתת פעילות בכלל ומצד שני קראתי שזה מסוכן להשימוטו.. האם ניתן לצרוך בכמויות מבוקרות? שוב תודהה

התוצאה גבולית. לגבי רפואה משלימה יש לשאול מי שעוסק בזה

31/07/2019 | 15:32 | מאת: יעקב

ד"ר שלום וכל הכבוד על פועלך תבורכי בן 53 עד לפני חודש וחצי התוצאות גם בבדיקות הביתיות וגם במעבדה( אשתי סוכרתית לכן הגלקומטר זמין) היו 95/93 גם ה a1c היה ברמה של 5.4 לפני כחודש התחלתי להכנס למתח בעקבות הבדיקה עצמה והנתונים התחילו לטפס ל 105/107 ולפעמים 95 אני עדיין במתח בשל סיבות אחרות והיום ביצעתי בדיקת מעבדה ה a1c 5.2 והסוכר בפעם הראשונה בחיי 105 מה דעתך? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב ייתכן והעליה הקלה ברמת הסוכר קשורה לסטרס. מציעה לך לעשות הפסקה בבדיקות

30/07/2019 | 19:05 | מאת: דנה

היי, בת 36, בשנה האחרונה עליתי הרבה במשקל, 12 ק"ג, פיתחתי אקנה. במקביל אנחנו מנסים להיכנסל להיריון מעל שנה ולא מצליחים. בחודשים האחרונים חווה עייפות. בבדיקות פוריות להירון (מרץ 2019) לא נמצאה סיבה לאי פוריות. טרם התחלתי טיפולי פוריות. מצרפת תוצאות בדיקת TSH מהשבוע האחרון (0.46 mIU/L), לא נערכה בדיקה לT3 או T4. ניתן לראות מגמת ירידה לאורך זמן. תוצאות נוספות שבולטות בבבדיקות הדם: בדיקת הסוכר - 110, תמיד היה נמוך (סביב 70 בצום). האם כדאי לפנות לאנדוקרינולוג לייעוץ פרטני או שמא הבדיקות נראות תקינות? קריאטינין- 0.50 mg/dL.

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום אין באפשרותי לראות את התוצאות אבל TSH 0.4 לא מונע הריון חשוב לראות את כל התוצאות ולגבי הסוכר חשוב לטפל לפני הריון

שלום. יש לי נוגדני anti gad, anti islet בדם ואני שומר על תזונה וספורט ורמות סוכר תקינות [בבוקר 90-102] בשנה האחרונה (מאז גילוי הנוגדנים). אני רוצה לטייל חודשיים במזרח אסיה ויש לי מספר שאלות. 1. האם הטיול עצמו מסכן אותי ועלול לעורר את התפתחות המחלה? 2. האם החיסונים הנדרשים לשם הטיול עלולים לעורר את המחלה או לגרום בעיות לסוכר ( החיסונים- דלקת מוח יפנית, צהבת B, פוליו, חצבת, צהבת A, טיפוס הבטן, כלבת. את חלקם עשיתי כתינוק כמובן). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

רז שלום לצערי אין לי תשובה טובה. לא ידוע מה גורם לסוכרת להתפרץ ושי השערות שונות כך שאין בטחון בכלום. על פניו חיסון לא אמור לעורר מחלה "סמויה" אבל אין לדעת

מצד שני, עצם נוכחות הנוגדנים לא אומר שתחלה אי פעם...

29/07/2019 | 11:59 | מאת: יוסי

שלום! בן 28 אחרי שבועיים-שלוש של צמא, שתייה מרובה, השתנה מרובה והורדה במשקל אושפזתי עקב סוכר 500. ערכי a1c=9.8. סה"כ בריא, מתאמן ולא שמן. תוצאות בידקת דם- כליות ובלוטת תריס הכל בסדר ב"ה. insulin ab= 3.6% (הנורמה- 0-5.5%) התוצאות האחורת עדיין לא הגיעו. ביינתים מטופל באינסולין קצר וארוך. הסוכר נע בין 100-180 לפי הנתנותים הנ"ל איזה סוג סכרת יש לי??? ממש מבולבל...

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום יש להמתין לתוצאות הנוגדנים הנוספים

28/07/2019 | 17:24 | מאת: ז'אנה

שלום. ביצעתי בדיקת C PEPTIDE לאחר הארוחה. התוצאה פחות מ0.1. A1C 6.7. מה זה אומר.

זאנה שלום תלוי ברמת הסוכר באותו רגע.יש לפנות לרופא המטפל

בת 62 ללא מחלות רקע לאחרונה לאחר בדיקות דם שגרתיות היה לי סוכר בצום בבדיקות הדם 115 ,ובדיקת הA1C היתה ב2018 כמעת 5.5 והאחרונה החדשה 5.1 ללא טיפול כמובן .ולאחר בדיקות של הכולסטרול הוא המליץ לי על טיפול כמוגדר כטרום סכרת בגלל התוצאות וגם על טיפול בכולסטרול.בדיקות מצורפות ובנוסף אשמח את חוות דעתך על הבדיקות הנוספות שעשיתי ומה עלי לעשות? האים לפי דעתך צריך טיפול או ששינוי בתזונה וכו.. יכול לפתור את הבעיה אים בכלל יש בעיה כי אני לא כול כך בעד כדורים וכו..? האים ישנו צורך בטיפול בכולסטרול לפי הבדיקות? האים לדעתך זה טרום סכרת או לא והאים ללא טיפול אני יכולה להגיע לסכרת רגילה ומתי?כי ממה שהבנתי הרי הכדורים (מטפורמין 850) שהמליץ לי הרופא לא באמת ימנעו את הסכרת כיב יכול ,אז מה הטעם אים אפשר להשיג תוצאה של איזון לפני תזונה או אחר? אשמח חוות דעתך על הבדיקות הנוספות שמסומנים לי באדום ובכלל. תודה מראש. ALBUMIN (BY EP) 55.4 GLOBULIN GAMA 20 IgA 451 ESR 32 LDH 424 CK-CREAT.KINASE(CPK) 282 WBC 4.28 TSH 2.04 CHOLESTEROL- HDL 52 CHOLESTEROL-LDL calc 177 NON-HDL_CHOLESTEROL 213 LIPEMIC 0 GLUCOSE 115 ובפעם אחרת 113

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום בהתייחסות לערכי הסוכר והגולסטרול אכן הסוכר בתחום טרום סוכרת, בהחלט מומלץ להתחיל מדיאטה ופעילות גופנית לגבי הכולטסרול הוא מוגבר, רצוי לשקול טיפול תרופתי

מה לגבי שאר הבדיקות?

28/07/2019 | 00:17 | מאת: טסטטט

היי ד"ר, אני בן 21 וסובל כבר המון שנים מעייפות כרונית (הרדמות במהלך היום , לא יכול לשבת בהרצאות מבלי להרדם), חוסר מוטיבציה,קשיים בריכוז ובתגובה (מה שנקרא brain fog) וחוסר חשק מיני (בעיות בזקפה ובאופן כללי כמעט אין חשק מיני). תוצאות בדיקות דם: TSH - 4.2 T4-12.6 T3 - 5.1 PROLACTIN - 15.1 TESTOSTERON TOTAL- 11.3 היסטוריה משפחתית - אמא חולה בהאשימוטו , בדקו אצלי וכרגע אין נוגדנים נגד בלוטס התריס. אשמח לדעת מה דעתך ומה ניתן לעשות להמשך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש להשלים FREE TESTOSTERONE

27/07/2019 | 23:51 | מאת: אנונימי

אני בן 73, ביולי 2019 עשיתי us צוואר, כמעקב והשוואה לבדיקה של 2017, אודה לעזרה בהבנת הממצאים, התוצאות: בלוטת התריס מוגדלת, בעלת מבנה רב קשרי בשתי האונות ובאיסטמוס הודגמו נודולים סולידיים א-וסקולריים באונה השמאלית בנוסף, נגע ציסטי בקוטר של 12 מ"מ נודול סולידי דומיננטי באיסטמוס בקוטר 20 מ"מ, תת הדי, בלתי אחיד זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים לסיכום: גויטר רב-קשרי- ללא שינוי נודול דומיננטי באיסטמוס דורש המשך בירור מה הפירוש והמשמעות של נגע ציסטי? כמו כן, מה הכוונה לנודול תת הדי בלתי אחיד, אני מאוד מוטרד ואשמח לעזרה בהבנת הממצאים בבדיקה ב-2018 נכתב אונה ימנית- קשריות היפואקוגניות סולידיות נוזליות בגודל עד 1.9 *2.2 ס"מ אונה שמאלית- קשריות היפואקוגניות בגודל עד 1.8*1.5 ס"מ איסטמוס - מעובה עד 1 ס"מ ברצוני לציין גם, כי בעקבות ממצאים דומים בשנת 2017 עשיתי דיקור של קשרית באיסטמוס בתוצאה נכתב COLLOID GOITER BETHRSDA2 אני מוטרד גם מהממצא של נגע ציסטי באונה השמאלית, שלא היה בבדיקה הקודמת. לאור תוצאת הבדיקה, האם נדרש לי טיפול כלשהו? איך להתייחס לממצאים? האם יש סיכון לבריאותי? אודה לתשובתכם, אנא שלחו תשובה למייל שלי haya10@netvision.net.il

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כדאי להגיע לרופא מטפל להשוואה ביןם הבדיקות. נגע ציסטי הוא לרוב נגע שפיר

27/07/2019 | 08:26 | מאת: עמנואללללל

ד"ר שלום אני בחורה בת 39 כ6 חודשים לאחר לידה. הופניתי לבדיקות דם מקיפות לפני שלושה שבועות והכל יצא תקין מלבד TSH 4.83 T4 12 Thyroid Peroxidase Ab גדול מ1300 כעת לאחר שלושה שבועות חזרתי שוב על בדיקת בלוטת התריס והערכים כך: TSH 5.23 FT4 10.8 חשוב לי לציין כי בעבר אף פעם לא סבלתי מבעיה בבלוטת התריס . הבדיקות שנערכו אחת לכמה חודשים היו תקינות. מלבד כעת כמובן. אני מעוניינת להתחיל בקרוב טיפולי פוריות ורופא נתן לי ליטול 50 מג יוטירוקס ביום. בגלל שאני מבינה שהנתונים שלי גבוליים ואם לא הייתי מתכננת הריון גם לא הייתי צריכה ליטול טיפול רציתי לשאול אם אוכל לחצות הכדור ובעצם ליטול 25 מג ביום. האם לחצי כדור יש השפעה? כמובן שאהיה במעקב של בדיקות דם ואעקוב אחר המדדים. השאלה אם ניתן לחצות הכדור? אם לא פוגע בתמהיל והמרכיבים וההשפעה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עמנואל שלום מותר לחצות יוטירוקס אך לרוב מינון כזה אינו יעיל דיו. מציעה שתצייתי להוראות הרופא שלך

דר שלום הרי סכרת נקראת תנגודת אינסולין כי התא בעצם מתקשה לקבל את הסוכרים לו הוא זקוק ולכן מגיע עוד אינסולין מהלבלב על מנת לדחוף אותו פנימה. הכדורים בעצם מדרבנים את הלבלב לייצר עוד אינסולין כדי לספק כוח לסוכר הגבוה שיש בדם. )זה בערך בשפת העם מה שקורה פלוס מינוס השאלה היא למה בעצם פעילות גופנית טובה? ד"ר אם תוכלי בבקשה להסביר ברמת הפשטות מה הפעילות הגופנית תורמת האם להכנסת הסוכר לתא? בלי צורך באינסולין האם בייצור אינסולין האם היא תורמת לתא להתרוקן האם היא תורמת לסוכר להעלם מהדם? תודה על פועלך

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום פעילות גופנית משפיעה על רמות הסוכר בעיקר דרך הניצול שלו בשרירים

25/07/2019 | 18:11 | מאת: שמואל

שלום, בן 35, עקב תשישות ממושכת הופנתי לבדיקת פרופיל הורמנלי לרבות טוסטסטרון והכל יצא בנורמה, למעט TSH 4.7. בבדיקה לפני שלוש שנים יצא לי ערך טוסטסטרון גבולי (10.7) וכיום הסקאלה השתנתה והערך שקיבלתי עומד על 3.04 (סקאלה חדשה 1.65-7.5) האם זהו ערך נמוך/גבולי כמו התוצאה הישנה והאם צריך בירור נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

שמואל שלום באיזה יחידות?

26/07/2019 | 00:38 | מאת: שמואל

ng/mL

נשמע קצת נמוך לגילך.כדאי להגיע לאנדוקרינולוג

25/07/2019 | 16:54 | מאת: אביב

שלום רב בן 43 רזה 65 ק"ג ומבצע פעילות גופנית סדירה בשתי בדיקות בצום בהפרש של כחודש יצא 104 ו 107 A1C בבדיקה האחרונה 5.4. הבדיקות הללו בוצעו בצום של למעלה מ 13 שעות כאשר אני שם לב שבצום קצר יותר של בערך 8 או 9 שעות הערכים תמיד מתחת ל 100 דהיינו בסביבות 93-97 האם לדעתך לאורך הצום יש משקל שמתבטא ברמת סוכר גבוהה יותר? האם מצב זה שכיח באנשים ללא סוכר? או שאכן מדובר בסימנים של קדם סכרת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אביב שלום לבדיקת סוכר נדרשות8 שעות צום. לעיתים רואים עליה ברמת הסוכר בצום ממושך יותר אך ממליהצ שתעקוב

ד"ר שלום כמה שאלות כלליות שלדעתי יוכלו לעזור להרבה אנשים לכן לא אכתוב לגביי באופן ספציפי . א. אם אכלתי ארוחת ערב האם בדיקה אחרי 6 שעות צום אמורה להיות גבוהה יותר מאשר בדיקה אחרי 8 שעות ( ברמה של 108 אחרי 6 שעות ו 97 אחרי 8 שעות) מהו הטווח הנכון בשעות לתוצאה אמינה ? ב . האם חרדה קלה מתוצאת הבדיקה בבדיקה ביתית יכולה להעלות את הסוכר בעשר או חמש עשרה נקודות ? ג. מה עדיף לקביעה האם תוצאה של של A1C או תוצאה של בוקר ? תודה מראש על פועלך

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום רמת הסוכר אמורה להיבדק אחרי 8 שעות צום ומקסימום 12 שעות. סטרס בהחלט מעלה את רמות הסוכר. ה A1C נותן ממוצע של הסוכר ב 3 חודשים אחרונים לעומת בדיקת סוכר בצום שמשקפת את הסוכר באותו רגע, אך צריך לוודא שאין בעיות אחרות שמטות את רמת ה A1C. כ"כ למשל סוכרת חדשה עדיין לא תעלה את ה A1C אבל כן תשתקף בבדיקה בצום

24/07/2019 | 14:08 | מאת: ריקי נחום

לאחרונה פורסמו כתבות די מבהילות על השימוש בויטמין D וסידן שבאים ביחד בכדור , נאמר כי זה מגביר את את הסיכון לשבץ מוחי ....אני נוטלת גם ויטמין D וסידן וגם ויטמין D בנפרד ( בהמלצת הרופאה אדוקרינוליגית) מה נכון ? מה אסור ומה מותר ?תוכלו לעשות לנו סדר?

לקריאה נוספת והעמקה

ריקי שלום יש להמשיך להתנהל לפי הנחיות הרופא המטפל. אין שינוי בהנחיות. ככלל, מומלץ את הסידן לצרוך מהאוכל וויטמין די להשלים לפי רמה בדם

25/07/2019 | 15:53 | מאת: ניקול

היי, נתקלתי בשאלתך וגם אני שמעתי וצפיתי בטלויזיה במחקר ששילוב של סידן עם ויטמין D עלול לגרום לשבץ. אני ממליצה לך לקחת כמוני את הסידן האמורפי (דנסיטי) הוא נספג יותר טוב, ולכן סביר להניח שבכלל לא צריך ויטמין D. בכל זאת כדאי לפנות לחברה/לרופא ולהתייעץ. קראי על דנסיטי בגוגל.

25/07/2019 | 15:56 | מאת: ניקול

גם אני שמעתי על המחקר שמצא שנטילת סידן שמשולב עם ויטמין D עשוי לגרום לשבץ. אני נוטלת סידן אמורפי - דנסיטי שידוע שנספג פי 4 ויותר מסידן רגיל ועל כן לא בהכרח יש צורך ליטול ויטמין D תבדקי מול החברה או הרופא. קראי עם דנסיטי בגוגל אני לוקחת אותו כבר כמה חודשים.

אין קשר בין הסידן דנסיטי לויטמין די. ויטמין די חשוב מאד לקחת לפי הרמה בדם. לגבי הספיגה של דנסיטי, כבר נכתב פה רבות בנושא

24/07/2019 | 04:23 | מאת: אבינעם

שלום ד״ר כבר מספר שנים הtsh שלי נע בין 4-5. לא התחלתי טיפול בינתיים. שאלתי היא, האם כאשר מטפלים בבעיה, שריפת הקלוריות במנוחה עולה? משמע, יותר קל לרדת במשקל? הטיפול אמור להשפיע על דבר זה, שהגוף ישרוף יותר קלוריות במנוחה? תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

אבינועם שלום בעקרון הטיפול עשוי להקל על הירידה במשקל (משולב עם דיאטה וספורט כמובן) אבל בערכים הללו לא צריך לטפל עדיין