פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

תחום האנדוקרינולוגיה עוסק בבלוטות ההפרשה הפנימית, כגון בלוטת התריס (thyroid), בלוטת יותרת המוח (Hypophysis), בלוטת הטוחה (Adrenal), בלוטות יותרת התריס - ה-parathyroid glands; בהורמון ה-Prolactin, הורמון הגדילה והורמוני המין. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למבוגרים בלבד (מעל גיל 18): סוכרת סוג 1 וסוג 2, כולל סוכרת המטופלת באינסולין ומשאבות אינסולין וסוכרת הריון. תת פעילות בלוטת התריס יתר פעילות בלוטת התריס מחלות בלוטת התריס בהריון קשריות בבלוטת התריס/זפק (גויטר) אוטסאופניה ואוסטאופורוזיס בנשים וגברים גידולים של בלוטת יותרת המוח/היפופיזה הפרעות במחזור החודשי שיעור יתר גידולי יותרת הכליה/אדרנל עודף סידן בדם/היפר-פרהתירואידיזם שחלות פוליציסטיות דלקות בלוטת התריס סרטן של בלוטת התריס חוסר ויטמין D
5725 הודעות
5520 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

השאלות בפורום זה מתפרסמות רק לאחר אישור של מנהלת הפורום

שלום ד"ר האם יש משמעות לתירוגלובולין גבוה (500) ותירוגלובולין ab פחות מ20 אחרי כריתה חלקית של בלוטה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום אחרי כריתה חלקית המדד של טירוגלובולין לא אמין, חשוב להבין מה היה קודם והאם יש קשריות בבלוטה וגודלן. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

01/05/2019 | 12:43 | מאת: א.ר

שלום רב, אני בן 40, בבדיקות דם שגרתיות, נמצא ויטמין D בערך של 40 nmol/L, כאשר ערכי הייחוס של המעבדה הם: 75-125 nmol/L. האם יש צורך בתוסף ויטמין D? ובמידה וכן, באיזה מינון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מציעה לפנות לרופא המשפחה

01/05/2019 | 10:49 | מאת: מנחם

בן 66 - סוג 2. ותיק. ג'רדיאנס 10, ויקטוזה 1.8 ומטמורפין. במשך למעלה משנה ה-A1c שלי היה מתחת ל-7. היום פעם ראשונה 7.8. מכיר את הנושא. עושה מאמץ גדול ! האם הגדלת מינון הג'רדיאנס מגלם סיכוי לשיפור, בהנחה שיש החמרה במצב וכצעד לפני אינסולין.

לקריאה נוספת והעמקה

מנחם שלום לא מאד סביר, אין הבדל גדול בין 10 ל 25 מג אבל כמובן ניתן לנסות

30/04/2019 | 11:35 | מאת: שי

שלום רב לך. אני גבר בן 38. ידוע כי בהריון, נשים לעיתים נוטות לפתח יותר נקודות חן, או שנקודות חן קיימות, עוברות שינויים(צבע בעיקר). הסיבה היא "הורמונלית". שאלתי היא כזו: קודם כל- מדוע זה קורה מבחינה הורמונלית לנשים? שנית וחשוב מכך- האם ישנו גם תהליך דומה שיכולים לעבור גברים עם חסר בהורמונים מסויימים בגוף? כאחד שחסר לו טסטוסטרון, lh, fsh, בלוטת התריס בתת פעילות(נוטל רק אלטרוקסין לאיזון הבלוטה ולא שום דבר אחר לחסרים האחרים) וכאחד שבעל נקודות חן רבות ומשגשגות. הודה לך אם תנסי לפרט לי במידה וכן יכולה להיות השפעה הורמונלית לחסרים כמו שלי ולשגשוג מלנין, או נקודות חן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא מוכר לי

30/04/2019 | 14:46 | מאת: שי

מדוע בעצם נשים בהריון חוות התכהות ושינויים בשומות מבחינת שינויים ההורמונליים?

28/04/2019 | 22:30 | מאת: אריאל

שלום רציתי לדעת אם אימונים עם משקל לילד בן 15 בחדר הכושר יכולים לפגוע בגדילתו?

לקריאה נוספת והעמקה

אריאל שלום אתה לא במקום הנכון אבל אני מניהח שאימונים מבוקרים מותאמים לגיל , לא יזיקו

28/04/2019 | 20:40 | מאת: קרן

שלום רב, בת 41, 3 ילדים. בשני הריונות סוכרת הריון ללא רקע של סוכרת/ טרום סוכרת לפני. כיום שנתיים לאחר הלידה האחרונה עם בדיקת A1C: 5.6 ובדיקת סוכר בצום: 106. שוקלת להיכנס שוב להריון בזמן הקרוב. השאלה: האם המצב של טרום סוכרת מגביר את הסיכון לסיבוכים במהלך ההריון והלידה או שזהו פקטור שלא צריך להתייחס אליו בשיקולים האם להיכנס להריון רביעי?

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום בהחלט מעלה ובהחלט שיקול אבל הפתרון לדעתי הוא לטפל (דיאטה וטיפול תרופתי לפי הצורך) ולעקוב היטב גם לפני וגם במהלך ההריון

26/04/2019 | 09:17 | מאת: לי

שלום ד"ר אחרי כמעט חודש של כריתת חצי בלוטה התחלתי קצת הליכות באישור. אבל פעמיים כשהלכתי בקצב קצת יותר מהיר הרגשתי פתאום שהלב כאילו יוצא החוצה ממש דופק מהיר וכאילו עומדת להתעלף . (לפני הניתוח אימונים וריצות באופן קבוע ומעולם לא קרה לי דבר כזה) כמובן שהפסקתי ישר ושתיתי קצת שתיה קרה מעט מתוקה זה רגע אבל מה זה יכול להיות?אני בלי כדורים עדיין לבלוטה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום אם אינך נוטלת כדורים, אז זו כנראה לא הסיבה

25/04/2019 | 12:13 | מאת: שרי

שלום, אני בת 41 שוקלת 88 קג.ובבדיקת סוכר יצא לי 134. השאלה היא : אם לא אקח כדור וארד במשקל ואבצע פעילות גופנית זה בסדר? ואם אקח כדור האם זה לכל החיים או שאוכל להפסיקו בעתיד? ובכלל 134 זה רציני? או שעדיין גבולי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שרי שלום סביר להניח שבערכים כאלו ניתן לטפל עם דיאטה וספורט

25/04/2019 | 13:39 | מאת: שרי

תודה רבה על תשובתך המהירה. אז אם כה אם לא אקח כדור זה בסדר נכון? כי הרופאה המליצה ואמרתי שאנסה קודם לבד

בידיעתה והסכמתה

23/04/2019 | 14:13 | מאת: ניצן

האם חלק מתופעת הלוואי של הזריקה יכולה לגרום ליתר לחץ דם

לקריאה נוספת והעמקה

לא להפך

23/04/2019 | 07:38 | מאת: חני

שלום רב, אני כמעט בת 60. לפני קצת יותר מחצי שנה אובחנה אצלי מחלת אדיסון. מטופלת ב 3 מילי' פרדניזון ליום. המחלה אצלי נובעת מהסיבה שנקראת Empty sela sindrum. אני מטופלת באלטרוקסין ובהורמון מינירין. כמו כן אני עם סכרת סוג 2. מטופלת בג'ינואט ובאינסולין. אני גם סובלת מעודף משקל. הסיבה שאני פונה לפורום היא, שלמרות הטיפול בפרדניזון, מדי חודש, באופן קבוע, בין ה-20 ל-30 בכל חודש יש לי התקפה של מחלת האדיסון. הרופאה שמטפלת בי, שבעצמה חולה במחלה הזאת, איננה יודעת להסביר את התופעה..... מה דעתכם? יש דרך למגר אותה? ההתקפה נמשכת 24 שעות ובהן אני מנוטרלת לחלוטין. מה עושים????? תודה מראש, חני.

לקריאה נוספת והעמקה

חני שלום לא מוכרת לי התופעה, כדאי לנסות להבין ממה היא נובעת

שלום אני בת 39. כנראה עקב נטילה של נקסיום במשך שנים רבות פעמיים ביום,עקב ריפלוקס ובקע סרעפתי, יש לי מחסור במגנזיום 1.8 והנורמה מתחילה ב 1.9. לקחתי שנה מינון של 1000 מ"ג ליום וזה לא עזר והתוצאות נשארו כמו שהן. 1. אמרו לי לקחת 1500 מ"ג ביום. האם ניתן לקחת בפעם אחת או שעדיף לחלק במהלך היום? 2. האם מחזור כזה במגנזיום יכול לגרום לתסמינים של נוירופתיה של הסיבים הדקים? יש לי תקופה בחלק גדול מהיןם הרדמיויות של האצבעות הידיים, וזרמים באצבעות ונימול וגם בכפות הרגליים. 3. האם ישנו עירוי מגנזיום דרך הקופה למי שיש לו מחסור ולא סופג טוב כמו עם ברזל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום אני לא הכתובת, יש להתייעץ עם רופא המשפחה

22/04/2019 | 13:01 | מאת: גל

בת 60 עם תת פעילות של הבלוטה ומאוזנת ועם אוסטופניה. לפני שנתיים התגלתה לי האוסטופניה ומאז אני נוטלת סידן אמורפי כתוספת. כמה מג סידן ביום עלי לצרוך עם אוסטופניה? שאלתי השניה, אם אני יכולה להגיע לכמות המומלצת עבורי רק מהתזונה, אני יכולה לא לקחת תוספי סידן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום כל מקרה לגופו אבל מומלץ לצרוך את מרבית הסידן מהתזונה כ 1000 מג ליום

21/04/2019 | 12:17 | מאת: דן

שלום אם יש לי בעיות של תחושת צמא רעב תיאבון כבר תקופה ארוכה האם mri מוח שנקבע לי להשבוע יכול לשפוך אור על המצב? כי אני יודע שתתחושות האלו מפריש איזור במוח מסויים גרלין ועוד הורמונים ההיפותלמוס, מה עוד שהבנתי שmri זה לכול המוח וקשה בmri לדייק לאיזור ההיפותלמוס האם mri מוח זה משהו שיכול לאבחן? כמו גם שנמצא לי פרולקטין גבוה בדם אבל לא נראה לי שיש קשר.. כי בדיקות כמו דם תריסיות שתן ועוד ועוד היו תקינות !!

לקריאה נוספת והעמקה

MRI מוח עשוי לאבחן בעיה בהיפופיזה שגורמת הפרשת פרולקטין מוגברת, לגבי השאר כדאי להתייעץ

20/04/2019 | 13:47 | מאת: נמרוד

שלום לכם אני נמרוד בן 34 לפני כמה ימים גיליתי מין ציסטה קטנה בגרון מצד ימין למטה שמיששתי את האזור שלחו אותי לבדיקות אולטרסאונד ובדיקות דם וזה התוצאות. .Esr 1hour -11. .Tsh-1.92. Thyroid peroxidASE ab-16.2. THryogloBulIn TM -108 Ng/ ml. Thryoglobulin AB קטן מי 20 UL. ובאולטרסנוד התשובה הייתה. אונה ימנית בגודל 5. 2.9 4סנטימטר ב תפוסה על ידי קשר ציסטי בגודל 1.8 3.9 עם מרכיב רקמתי. וכל שאר הדברים יצאו תקינים בסיכום למטה היה כתוב קשר מסוג 3 tirads באונה הימנית להמשך בירור דיקור אבחנתי. אני ממש מצטער אל הבלגן אבל אני מאוד מודאג אמור להיפגש עם מומחה לבלוטת התריס רק עוד שבוע ולא יודע מה הבידקות העלה אומרת אני מאוד ישמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

נמרוד שלום האם הגודל הוא בסנטימטרים או מילימטרים? אם מדובר ב 3.9 ס"מ אז מדובר בקשר שלא נראה חשוד אבל בשל גודלו יש לבצע ניקור אבחנתי ממנו (מעין ביופסיה עדינה)

20/04/2019 | 19:42 | מאת: נמרוד

תודה לך העזרה הגדול שרשום הוא 1.8. ו3.9 סנטימטר 2 מספרים אבל אני יותר מודאג מהבדיקות דם האם הם תקינות

לגמרי

האם צום קצר מדי לפני בדיקת הדם (8 שעות במקום 12) יכול להסביר את התוצאה הגבוהה שקיבלת ל-TG 400 (כשבבדיקה קודמת לפני כשנה היה 90 וגם לפני כן לא עבר את ה120 ) תוצאת Non-HDL Cholesterol בבדיקה היה 100 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מאד ייתכן וייתכן גם שהאכילה שלך מרובת פחמימות (פירות, פיצוחים..) וזו הסיבה

16/04/2019 | 19:14 | מאת: ציפי

שלום רב, לפני כ 20 שנה היה לי פעילות יתר קשה של בלוטת התריס טופלתי במר קפטיזול . כעת כבר מעל 15 שנה שתפקודי תריס תקינים לחלוטין ללא כדורים. בבדיקה היום " TSH 1.65mIU/L T3- FREE 4.8pmol/L T4- FREE 16.9pmol/L THYROGLOBULIN 113.00ng/mL THYROGLOBULIN Ab <20.0 ANTI THYROID PEROXID חיובי 436.80 הבלוטה תקינה אבל שאר הערכים גבוהים מאוד למה? מה זה אומר? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ציפי שלום מדובר ברמת נוגדנים שסביר שהיא גבוהה אם סבלת כנראה ממחלת גרייבס ורמת טירוגלובולין - אין לה משמעות שלא אחרי כריתה של הבלוטה

16/04/2019 | 18:40 | מאת: תפוזית

שלום ד"ר נירית נבדקתי בשביל רמת Deoxycortisol Compound S ויצא 5.9 ברצוני לדעת מה זה ההורמון הזה ומה תפקידו והאם התוצאה תקינה משום שלא מצאתי מידע ברור ומובן על הורמון זה. תודה מראש והמשך יום נעים :)

מציעה לשלאול את מי שהפנה לבדיקה

16/04/2019 | 16:11 | מאת: יוסי

שלום רציתי לדעת אם העמסת סוכר יכולה לפגוע חלילה בכבד או מקום אחר מכמות הסוכר??האחות אמרה שזה כאילו אכלתי עוגה שלמה  תודה

ממש לא

16/04/2019 | 15:19 | מאת: ל75

שלום רציתי לדעת מה ההבדל מבחינת טיפול בין פפיללרי קרצינומה לבין פוליקולר וריאנט פפילרי האם שניהם "מתנהגים" אותו הדבר? מבחינת הגידול. אם רק חצי אונה היתה נגועה ולא פרצה את הקופסית האם מומלץ להסיר גם את האונה השניה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בגידולים מאד דומים. לגבי היקף הניתוח- תלוי בגודל הגידולל ופרמטרים נוספים.

שלום, בהריון שבוע 6 מדדי הT4 T3 ונוגדנים יצאו בטווח התקין. TSH יצא 4.1. שבוע 8+3 TSH 4.12 כל השאר בטווח התקין - T4 עלה במעט ל15 אך עדיין בטווח. האם בערכים אלו של TSH יש סכנה להתפתחות העובר? סכנת מומים/ הפלות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום אם הנוגדנים שליליים ואלו הערכים אז כנראה לא נדרש טיפול תרופתי אך חשוב להיות במעקב רפואי מסודר

שלום יש לי בדיקת mri ראש שנקבעה לי לשבוע הבא מטרת הבדיקה היא ההיפופיזה בגלל הפרשות יתר של פרולקטין גבוה בדם ועוד הורמונים אם ערכים גבוהים מאוד ודברים שמצאו שאלתי אליך דוקטור הבדיקה תיהיה מכוונת לאוכף הטורקי כלומר ההיפופיזה למיטב הבנתי אני יודע שהיפותלמוס שמחובר להיפופיזה ושניהם איברים שמפרישים הורמונים רבים, אם מטרת הבדיקה היא האוכף הטורקי כלומר היפופיזה בלוטת יותרת המוח שלזה התמקדו לרוב...כי הבנתי שזה מטרת הבדיקה ובכללי זה mri ראש מוח אז גם מן הסתם יבדקו תהיפותלמוס? כי הבנתי שהם מחוברים אחד לשני ושניהם אחראים על המון הורמונים שמופרשים בגוף? בכללי mri מוח מתמקדים על כול המוח ? ( כמו שאמרתי זה יהיה מכוון לעוקף הטורקי ההיפופיזה בגלל הממצאים) כי חשוב לי שהתמקדו גם בהיפותלמוס בגלל בעיות תיאבון וכאלו שיש לי, כי הבנתי שהיפותלמוס קשור לרעב צמא תיאבון..... לדעתך רואים יראו התמקדו גם בזה ??? תודה גדולה מראש על התשובה.... גדולה.........

לקריאה נוספת והעמקה

יותם שלום לרוב בודקים ב MRI מוח את ההיפופיזה שמפרישה את הפרולקטין. קשה להדגים את ההיפותלמוס ולרוב גם אין צורך

שלום האם יש קשר ישיר בין דלקת בקיבה נפיחות בטן גזים מרובים ומעי רגיז לשיבוש בהורמונים? האם אנמיה גם משבשת הורמונים? עם הזמן יש אפשרות שהרמונים יתאזנו? מבלי טיפול תרופתי? תוך כדי הקפדה על אורח חיים בריא ותזונה נכונה

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום איזה הורמונים??

הורמונים באופן כללי למשל רמת אוקסיטוצין בדם רמת האסטרוגן קורטיזול אין לי הרבה ידע בהורמונים

אין דבר כזה הורמונים באופן כללי, צריך למקד את השאלה

ואם הבנתי נכון אז כנראה שאין קשר, אבל כל מקרה לגופו

שלום לקחתי חומצה אלפא ליפואית 600 מייג פעם ביום במשך שלושה חודשים וירדתי ב 6 קילו לא עשיתי שינוי משמעותי בתזונה האם חומצה אלפא ליפואית גורם לירידה במשקל לפני שהתחלתי לקחת עשיתי בדיקת דם הכל יצא תקין רק הגלוקוזהיה 108 המגלובין מסוכרר 6.1 ושומנים בדם ברמה גבולי אז למחרת ישר התחלתי לקחת חומצה אלפא ליפואית לאיזון סוכר ושומנים בדם בבוקר בבדיקה ביתית ערכי הסוכר יוצאים פחות ממאה לפני החומצה היו קצת מעל 100 עכשיו אני שוקלת 64 האם זה רלוונטי לרדת ב6 קילו תוך שלושה חודשים?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום התכשיר לא אמור לגרום לירידה במשקל. מציעה לפנות לךרופא שלך

שלום היום עשיתי בדיקת דם עקב ירידה במשקל הגלוקוז יצא 114 המגלובין מסוכרר התוצאה עדיין לא הגיעה אם במקרה ויצא לי 6.4 האם מדובר כבר במצב של סכרת או יותר מ 6.4 אני חוששת מהתפרצות של סכרת לפני חמישה חודשים עמד על 6.1

מדובר בטרום סוכרת. כדאי להיות במעקב רפואי ותזונתי

14/04/2019 | 13:16 | מאת: דחוף מאוד בבקשה

שלום עשיתי בדיקת ct צוואר חזה ולהלן התוצאות: הנאזופרינקס,האורופרינקס וההיפופרינקס תקינים המרווחים הפאראפרנגיאליים שמורין קופסית הגרון, החלל הסובגחוטי וקנה הנשימה תקינים בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות תקינות בלוטת התריס תקינה בגודל ומרקם כלי הדם הגדולים תקינים אין לימפאדונפטיה בצוואר חללי האוויר תקינים ללא עדות לדלקת שינויים ניוונים בע״ש לא הודגמו לימפה מוגדלות בבתי השחי, במיצר או בשערי הריאות כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי לא הודגמו תפליטים פלאורליין דו״צ פרנכימת הריאות ללא תסנין או תהליך מוקדי שינויים אימפזמטים קלים בשתי הריאות פסים אטלקטטים בבסיסי הריאות קנה הנשינה והברונכוסים פתוחים מעבר חזה בטן-אדרנלין תקינים מוקד היפודנסי בגודל 1.5 ס״מ בסגמנט 1 צמוד לivc- לקורלציה עם US אשמח להסבר של התוצאות בבקשה! תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני לא הכתובת

11/04/2019 | 18:04 | מאת: אבנר

שלום האם כשאגיע לבדיקה של סיטי אם חומר ניגוד שיש לי אני אוכל לכוון אותם שהבדיקה תיהיה לכיוון האוכף הטורקי? או לאיזור מסויים? כי שנוירולוג נתן לי הפניה לבדיקה השתנו מאז דברים(הפירוט שהוא פירט אז הסיטי יוכל ליהות ממוקד באיזורים פחות רלוונטים) כי מאז נמצא לי פרולקטין ממש גבוה בדם השאלה אם הם הסתמכו רק על ניירת? או שאם אגיד דברים יקשיבו יש דבר כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שהכל יהיה רשום בהפניה

אבא שלי בן 86 סבל משבר בירך ללא נפילה והתחיל טיפול בפורטאו למשך שנתיים. השנתיים עברו ובבדיקת צפיפות עצם נמצא -3.7 בירך שלא נותחה. האם זה אומר שהפורטאו לא עזר? אבא שלי חולה פרקינסון בנוסף . מה הקו לטיפול בגבר לאחר סיום טיפול בפורטאו? והאם יש איזו קונטראאינדיקציה עם דופיקר שהוא לוקח?

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום אין לי מושג מה היה בבדיקה הקודמת לפני הטיפול. לאחר סיום פורטאו חובה לעבור לטיפול אחר - ביספופסנט או פרוליה, תלוי בהרבה משתנים. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

11/04/2019 | 09:36 | מאת: אסי

שלום מדידת סוכר נעשית בצום של 8 שעות. האם צום ארוך יותר (12 שעות) עלול דווקא להעלות את ערכי הסוכר בדם ?

לקריאה נוספת והעמקה

אסי שלום לעיתים כן

10/04/2019 | 19:09 | מאת: אברהם

שלום רב בן 30 בריא בדיקות דם לב תריסיות שתן ועוד בדיקות תקינות נמצא לי 1200 קורטיזול בשתן נשלל קושינג אחרי מבחן הדקסטמזון עשיתי עוד בדיקת שתן אחרי הראשונה ואחרי המבחן המוצלח ויש לי ערכים דומים איך מטפלים בקורטיזול גבוה? זה מסוכן? יש מה לטפל? כי אני מבין שזה הורמון לחץ ... התחלתי גם ליטול כדור קלונקס 0.5 כנגד חרדות אבל בגדול מה אפשר אם בכלל לעשות לקורטיזול גבוה? כי אני יודע שאם הדקסטמזון בדם תקין אז מהבחינה הזאת זה בסדר אודה לתשובתך...

לקריאה נוספת והעמקה

אברהם שלום אם הטסט תקין אז לא צריך לעשות כלום, מציעה לפנות לרופא שלך

11/04/2019 | 12:37 | מאת: אברהם

שלום לך אם הטסט תקין לגביי הקורטיזול אין הרבה מה לעשות ? זה אומר שהכול תקין? אפילו שערכים של קורטיזול נשארים גבוה בשתן לאחר עוד בדיקה? יש מה לעשות להוריד אותם בדרך טיבעית....

בדכ אם הטסט תקין אז אין בעיה, מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

10/04/2019 | 19:07 | מאת: מטי

שלום האם תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולה להוות תחליף לפעמים נניח לקורטיזול פרולקטין גבוהים במקום תרופות וכאלו? כי ידוע שזה הורמוני לחץ.....

לקריאה נוספת והעמקה

מטי שלום לא הבנתי את השאלה. אם יש בעיה הורמונלית, לרוב תזונה לא תעזור

10/04/2019 | 19:06 | מאת: תמיר

שלום רב נמצא לי ערך גבוה של פרולקטין בדם 1200 אני אמור לחזור על הבדיקה אם הערך יהיה שוב גבוה אז זה מחייב mri ? לשלול גידול הורמנלי ? או שאפשר להתחיל טיפול תרופתי כי הבנתי שיש טיפול תרופתי נגיד לפרולקטימונה (אם אכן זה זה ) יש ברומוקריפטין קאברגולין ועוד תרופות. בדיקות דם תריסיות לב סיטי רגיל ועוד בדיקות תקינות כי אני יודע שלצורך ההיפופיזה צריך לבצע mri שניסיתי לברר וחודשים עד שיש תור פנוי כי הבנתי שסיטי זה לא הבדיקה הטובה ושלא רואים תאיזור הזה במוח אני בן 28.. שאלתי היא אם הערך הגבוה בדם יחזור 1100 נניח זה להתחיל טיפול תרופתי? או מחייב mri ? והאם בכלל ערך כזה מחייב התייחסות אודה לך מאוד על תשובה.. כי אני חש לחץ בראש תקופה לא כואב אבל אי נוחות נוטל קלונקס 0.5 שעוזר מידי פעם........

לקריאה נוספת והעמקה

תמיר שלום אם אתה לא מקבל תרופות שעלולות להעלות פרולקטין אז לרוב יש לבצע MRI כדי להגיע לאבחנה ולרוב גם אין דחיפות

11/04/2019 | 12:35 | מאת: תמיר

שלום אני מיועד לct ראש אם ובלי חומר ניגוד באותה בדיקה האם זה יכול לשפוך מידע על איזורים בהיפופיזה ? כי הבנתי שרק mri רואה יותר טוב הבעיה היא התורים הארוכים.. והאם לא מסוכן ליהות זמן רב אם ערכים כמו שציינתי של פרולקטין גבוהים....

נכון, ב MRI רואים טוב יותר את האיזור הזה של המוח, לא מסוכן לתקופה קצרה

09/04/2019 | 23:20 | מאת: חלי

לילה טוב. עשיתי בדיקת דם הכל תקין חוץ מ: טירוגלובולין TM 52.4. מחסור בויטמין D. ויטמין b12 בגבול התחתון- תקין. סוכר בגבול העליון- תקין.. בגוגל כתוב שטירוגלובולין חיובי מראה על סרטן.. האם זה נכון? מקווה שלא.. בנוסף האם יש צורך לטפל בשאר התוצאות שכתבתי? ויטמין D חסר להרבה והשאר בנורמה אבל בקצוות. תודה לילה טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

חלי שלום אין משמעות לרמת הטירוגלובולין הזו אם אינך לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס

10/04/2019 | 08:22 | מאת: חלי

תודה על ההרגעה!!

לאחר כריתת חלקי של בלוטה התריס עקב ציסטה שפירה מעל שנה ללא טיפול , TSH 4.91 ,לאומת 4.12 לפני חצי שנה, T3-4 תקינים,ללא כל תלונות, האם צריך טיפול? האם יש הנחיות מיומדת איך לקחת דם ל TSי

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום על פניו אין צורך בטיפול תרופתי כרגע

08/04/2019 | 13:05 | מאת: מיכל

שלום קורטיזול במבחן טסט סינקטן בזמן 0 יצא 489 ובזמן 60 יצא 666. יחידות nmol/l. האם זה תקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תקין

שלום ותודה רבה מראש, כבר שבוע אני עם ברונכיט חזקה. קיבלתי מוקסיפן וברונכוליט , לא לקחת את הברונכוליט, השתעלתי שבוע בצורה מטורפת 24/7 כמו נביחות של כלב בשעות היום והלילה שבכח רציתי להוציא ליחה שבקושי יצאה., גם היו לי התקפי שיעול בלי שרציתי שלא הפסיקו במשך עשר דקות. השיעול היום פחת, אבל, פתאם היום נהייתי צרודה והקול כמעט ונעלם פעם ראשונה בחיים שקרה לי דבר כזה. אני בפאניקה נוראית. השאלה שלי, האם משיעול יכול להיקרע מיתרי הקול או להיגרם נזק בלתי הפיך? בבקשה תשובתך הדחופה לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סביר שמדובר בדלקת של מיתרי הקול, אין קשר לפורום. עלייך לפנות מחר לרופא המשפחה לבדיקה

04/04/2019 | 23:35 | מאת: ערן

ערב טוב ותודה על הקדשת הזמן. בבדיקת דם גלוקוז יצא 100 מתוך 100. שלחו אותי לבדוק A1c. האם יש סיכוי לסכרת כשהגלוקוז בנורמה? אם לא, אז למה הבדיקה של ההמוגלובין?

לקריאה נוספת והעמקה

ערן שלום הסיכוי קטן אבל קיים כי ייתכן ויש עליה בסוכר רק אחרי האוכל ולא בצום. בכל מקרה כדאי לשמור תזונה ולעשות ספורט

04/04/2019 | 12:31 | מאת: גיא

שלום רציתי לדעת אם יש סיבה שקיבלתי תוסף חומצה פולית 5 מק"ג ולא 400? בעבר קיבלתי 400 ולפי מה שהבנתי זאת הכמות הרצויה ליום לגבר. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום מציעה לשלאול את מי שנתן לך

02/04/2019 | 21:59 | מאת: שיר

הי, בהריון שבוע 13 F4 10.9 this 3.85 שבוע 12 ths 5.19, f4 10.8 שבוע 6 ths 4.43 f4 10 רק היום קיבלתי מינון של 50 בשבוע 13 מאוד בלחץ לקחת את התרופה ומתלבטת לגבי הנזק שנוצר עד עכשיו והאם להמשיך .

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום הכתוב לא ברור אם THS כוונתך ל TSH אז הערכים לא מאד גבוהים ולכן לא סביר שנגרם נזק משמעותי

02/04/2019 | 17:38 | מאת: NOT_FOUND

מזה מספר חודשים החלו כאבי גב תחתון וכאבים בירך ימין.לפני כשבועיים הכאבים החריפו מאוד.הכאב בירך הורגש גם בתוכו,ובמגע זה בילתי נסבל.הלילות הם סיוט ועוברים כמעט ללא שינה.במצב זה הכאבים בעיקר בירך מתחזקים עד כדי אי יכולת להזיז את הרגל או לשנות תנוחה..יש גם כאב בשתי כפות הידיים בין האגודל לאצבע . נשלחתי לבצע צילום רנטגן של ע"ש מותני ןצילום כף היד.שלפי דברי הרופא לא נמצא איזושהו ממצא של פריצת דיסק שיצדיק את הכאבים החזקים ובנוסף עשיתי בדיקה של צפיפות העצם אשר הרופא טען שתוצאות הבדיקה היא ברמה קלה ולא מצדיק את הכאבים. מצרפת לעיונך את קובץ תוצאות הבדיקות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין קשר לצפיפות העצם ולכן הפורום הזה אינו הכתובת לשאלתך

02/04/2019 | 07:17 | מאת: גיא

ד"ר נירית שלום, האם צריך לקחת במרווח את החומצה הפולית, ה-b12 ו-D3? או שאפשר לקחת אותם ברצף? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר ביחד

01/04/2019 | 17:04 | מאת: חוסי

אינני נוחר בוודאות,ולגבי איכות השינה אני יושן מצויין ולא מתעורר הרבה פעמים בלילה(מתוך 10 שעות שינה מתעורר אולי 3 פעמים בממוצע ונרדם מהר מאד בחזרה)תוך 10 דקות. יושן בבמובצע בין 10 ל 11 שעות ומרגיש עירני וטוב במהלך היום במידה ויושן פחות מרגיש עייף ולא טוב בכללי. האם זה יכול להיות גנטי?

שוב, לפנות לרופא שלך

01/04/2019 | 13:43 | מאת: חסוי

שלום דר נירית,יש לי שאלה לגבי תחושת עייפות ועירנות..אני בן 29 בריא מאד,אבל מבחינת שינה במידה ואיני יושן בדיוק 10 שעות אני מרגיש עייף מאד ואם ישנתי 10 שעות אני מרגיש עירני מאד וככה זה היה מאז ומתמיד...זאת כמות שינה די גדולה האם היא יכולה להצביע על בעיה אנדוקרינולוגית או שמה שזה דבר טבעי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לומר. מציעה לפנות לרופא שלך וגם לבדוק את איכות השינה והאם אתה נוחר

01/04/2019 | 11:08 | מאת: סוכרת

שמי ניקול ואני בכיתה י ב במגמת רפואה, כחלק מהמגמה אנו עושים עבודת גמר בהיקף 5 יחידות, בעבודתינו אנו עושים על מחלת הסוכרת סוג 2 ואנו צריכות ראיון עם רופא מומחה, נשמח אם תוכלי לענות על כמה שאלות:)

לקריאה נוספת והעמקה

בשמחה

01/04/2019 | 07:53 | מאת: יעקב

הפסקתי טיפול סינטרויד לפני כ4 חודשים, כיוון שהTSH אומנם היה מוגבר אך הערכים של T3 וT4 היו תקינים. באופן כללי אני בריא, עם זאת אני רגיש לקור יותר מהסביבה שלי, אני חווה עצירות לעיתים תכופות ובאופן כללי מרגיש מדוכדך ומלא במחשבות.... בבדיקה האחרונה שנעשתה ה TSH יצא 8.2 ושאר הערכים תקינים, כאשר היה מטופל בכדורים הTSH היה בסביבות TSH 5. אני רוצה לציין שבאופן כללי אני חווה תקופה לחוצה מאוד מבחינה נפשית עקב מאורע טראומתי שחוויתי לפני מספר חודשים ואני הולך לעבור טיפול פסיכולוגי... ולכן אניי רוצה להיות עם הטיפול המיטבי בכדי להתגבר על כך ולכן שאלתי היא האם כדאי לחזור לטיפול התרופתי בכדי להקל על הגוף ולאפשר לי להתמודד יותר טוב עם מצבי הנפשי??? או שאין קשר ישיר בין הTSH המוגבר ולכן אין לחזור לטיפול

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום קשה לומר, רק לנסות ולראות

02/04/2019 | 19:04 | מאת: יעקב

מה הטווח הנפוץ מהתחלת נטילת סינטרויד עד להרגשת שיפור\שינוי

משתנה מימים לשבועות וגם תלוי במינון וברמת האיזון

02/04/2019 | 23:57 | מאת: יעקב

אם הTSH מוגבר ברמה של 8 ושאר הערכים תקינים, ובמינון מינימלי של 50 מ"ג, אני באמת ארגיש בכלל הבדל??

01/04/2019 | 02:31 | מאת: ענת

שלום רב, אני צריכה לעשות ב. דם, שהפעם כוללות גם IGF-1, בשל מעקב אחר ממצא היפופיזרי. בלוטת התריס לא מאוזנת, גם לאחר שינויים במינון האלטרוקסין והפרולקטין לא יציב. רק כשהגעתי הביתה ראיתי, שצריך צום בשביל ה: IGF-1. למה נחוץ הצום ועד כמה זה קריטי בעצם? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אלו ההנחיות לבדיקה, חשוב להקפיד עליהן

31/03/2019 | 22:16 | מאת: דון

שלום אשמח להסבר בשפה מובנת של הממצאים. תודה רבה רבה א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס * מעקב בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2008/08/28 * בלוטת המגן נראת מוגדלת . בעלת מרקם אחיד . הודגמו קשריות בבלוטת התריס לדוגמא : באונה ימנית של בלוטת התריס מודגמת קשרית איזואקוית בגודל כ *2.2 3*7.2 ס"מ. (TR3 .(- כנראה ללא שינוי משמעיותי, אך השוואה מוגבלת עקב טכניקה שונה של הבדיקות . באונה שמאלית של בלוטת התריס מודגמת קשרית איזואקוית הטרוגנית בגודל כ *2.1 1.2 ס "מ (TR3( באונה שמאלית של בלוטת התריס מודגמת קשרית איזואקוית בגודל כ *2* 4.2 1.3 ס "מ . ( TR3 . (- כנראה גדלה . באונה שמאלית של בלוטת התריס מודגמת קשרית ציסטית עם הקף מסויד בגודל כ *5.0 6.0 ס "מ המלצות: סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: עקב גודל הקשריות לשקול על קורלציה ל FNA מעקב חצי שנה בלוטת התריס מוגדלת רב קשרית. חלק מקשריות גדולות . א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה * מעקב * לא נצפו קשריות לימפה מוגדלות בצוואר . רושם לפלאק אקוגני ב CA משמאל - לשקול על המשך בירור ע"י בדיקה סונוגרפית מכוונת לקרוטיס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מאחר והממצאים תלויים בבדיקה קודמת וברקע רפואי אני מציעה לפנות לרופא המטפל

שלום ותודה על כול התשובות הקודמות!! האם גידולים אנדוקרינים של הורמונים למינהם מהיפופיזה של פרולקטין קושינג קורטיזול אנדומה ועוד ועוד שחכתי תשמות של הגידולים יש הרבה אבל בגדול הגידולים ההורמונלים האלו שאני מניח שאת מכירה את רובם האם הם מסכני חיים כמו סרטן רגיל? או שזה שפירי? הבעיה בהם יותר זה ההפרשות יתר שגורמות לסטרס חרדה וכאלו ועוד תסמינים ? כי קבעתי mri שיהיה עוד חודשיים ואין מה לעשות אם זה אשמח לתשובה מלומדת... בגדול בדיקות דם לב צילום חזה סיטי ללא חומר ניגוד tsh שתן ועוד בדיקות רגילות תקינות אזכיר לך שאני בן 31....קושינג שנשלל פרולקטין שלא חזרתי עליו.... אשמח לתשובה לגביי הסיכון שבזה אם בכלל הכוונה כמובן לבן אדם שיש לו גידול הורמנלי מהיפופיזה על שלל הגידולים תודה מראש על התשובה.....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור גידולי ההיפןופיזה ברובם המכריע שפירים וכל גידול שונה מגידול אחר כך שאין תשובה אחת לכולם

29/03/2019 | 13:19 | מאת: חני

עשיתי לפני שנה וחצי פלוס בדיקת קורטיזול עם שני כדורי דקסמנטזון ויצא תקין. לפני שלושה חודשים עברתי קופת חולים והאנדוקרינולוג רצה לראות את התוצאה. אין לי תיעוד.. מבחינתו לא עשיתי. ניסיתי לדבר עם לאומית וזה קשה להשגה יותר ממה שחשבתי.. מה עושים במצב כזה? קראתי שהכדורים מסוכנים ועדיף לא לקחת סתם.. ובאמת יצא תקין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חני שלום אין שום סכנה בביצוע הבדיקה עם הכדורים ולא אמורה להיות בעיה לקבל תיק רפואי מלאומית, יש נוהל מסודר

30/03/2019 | 23:07 | מאת: חני

הם שלחו סיכום תיק רפואי שכוללת אבחנות במשפטים קצרים.. לא תוצאת בדיקה מסויימת..

29/03/2019 | 11:01 | מאת: גיא

שלום, אני סובל כבר שנה וחצי מתת פעילות. סבלתי מתחושת ניתוק וסחרחורות וריחוף. היה לי גם חוסר בבי 12 וקיבלתי זריקות ותוספי מזון. במשך שנה הכל היה בסדר, עכשיו חזרו התופעות. הבי 12 שלי באמצע הנורמה אבל עכשיו אני לוקח חומצה פולית, בי 12 וויטמין d3. האם זה חריג, האם זה בסדר? עדיין מרגיש ריחוף וכו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיא אם ה TSH תקין אז יש לשלול סיבות אחרות

29/03/2019 | 12:15 | מאת: גיא

הtsh היה 12 וירד ל7. לוקח יוטירקס 600 לשבוע.

אז תתיעץ עם הרופא לגבי העלאת המינון

29/03/2019 | 12:40 | מאת: גיא

היא העלתה לי לפני חודש מ500 ל600 לפי הבדיקת דם. וגם נתנה לי חומצה פולית וויטמין d3. האם זה נורמלי לקחת כל כך הרבה תרופות ביום יויטרקס, חומצה פוליץ, בי12 וd3. ומתי אחזור לתפקד? תודה רבה

קרוב לוודאי ברגע שה TSH יהיה מאוזן

31/03/2019 | 10:40 | מאת: גיא

תודה רבה. עוד שאלה קטנה. זה בסדר לקחת גם יוטירקס, גם b12, גם חומצה פולית וגם d3? זה לא יותר מדי?

לא ביחד! יוטירוקס חובה לקחת על בטן ריקה

31/03/2019 | 11:24 | מאת: גיא

ברור. בהפרש של שעה מכל השאר. אבל בכללי, זה לא יותר מדי דברים לקחת, או שזה נורמלי?

29/03/2019 | 10:45 | מאת: מאקרואדנומה

שלום רב בבדיקת MRI (עקב כאבי ראש בבקרים ותסמינים נוספים)נמצאה מאקרואדנומה (המפרישה פרולקטין) חלק מהפענוח:בצידה הימני של האדנוהיפופיזה נצפית אדנומה עם אותות היפראינטנסים ברצף ה T2 ואותות הטרוגניים ברצף ה T1 ברובם היפראינטנסים יתכן תוכן חלבוני או דמם. הייתי מעוניינת לדעת מה הכוונה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לפעמים האדנומות מדממות בתוכן, אין לזה הרבה משמעות

07/04/2019 | 18:11 | מאת: מאקרואדנומה

בסדר גמור,תודה רבה ומה בנוגע לאותות היפראינטנסים ברצף ה T2 ואותות הטרוגניים ברצף הT1?

28/03/2019 | 19:14 | מאת: בת

ד"ר שלום, אשה בת 76, נשלחה לאולטרסאונד צוואר כחלק מבירור אוסטאופורוזיס קשה. להלן התוצאות: בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד. באונה הימנית הודגמו נודולים בודדים, תת-הדיים, א-וסקולריים ואיזואקואיים א-וסקולריים בקוטר עד 7 מ"מ. בנוסף, באונה הימנית הודגמה הסתיידות מוקדית בקוטר של 1 מ"מ. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. לסיכום: ממצאים פוקאליים ספורים באונה הימנית של התירואיד - למעקב. מה פירוש הבדיקה והאם יש מקום לדאגה? תודה רבה מראש, בת

לקריאה נוספת והעמקה

בת שלום אין צורך לדאוג אלא למעקב בלבד

28/03/2019 | 22:36 | מאת: בת

ד"ר, תודה מקרב לב על המענה המהיר.