תכנון הריון לאחר לידת iugr בעבר והפלה טבעית לאחרונה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

16/12/2019 | 20:51 | מאת: שירה

שלום דר , אני חולת fmf לוקחת קוכצין 1.5 מג בלידה הראשונה ילדתי בשבוע 36 עקב הערכת משקל נמוכה -תינוקת קטנה ולחצי דם מאןד גבוהים(התחלה של רעלת) נולדה תינוקת במשקל 1.700 לאחר פתולוגיה של שליה התגלה קרישי דם בשיליה . היה הריון מאוד קשה. עברתי בדיקות פקטורים בבית חולים יצא תקין . לאחרונה שוב נכנסתי להריון ועברתי הפלה טבעית. ( כשגיליתי על ההריון היו לי חרדות ולחצי דם גבוהים שלא ירדו במשך כשבוע עד ההפלה) עקב החרדה הרופא רשם לי ציפרלקס. האם זאת תרופה שאוכל להמשיך לקחת אם אכנס שוב להריון .. ואיך אפשר למנוע שוב iugr ? האם אצטרך לקחת מדללי דם? איזה בדיקות מיוחדות אצטרך לעשות? מה הסיכוי לרעלת חוזרת בהריון הבא ו iugr ?

שלום אפשר ציפרלקס בהריון באופן עקרוני - אני לא יכול להשיב ספציפית לגביך כי אני לא רואה את ההסטוריה שלך - יש המלצה לקחת אספירין למניעת רעלת הריון ולשקול טפול נגד יתר לחץ דם אם לחץ הדם גבוה לפני ההריון מדללי דם מומלצים באופן עקרוני רק כאשר פקטורי הקרישה לא תקינים

מנהל פורום רפואת נשים