כאב עצבי בגפיים תחתונות

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

09/09/2015 | 10:45 | מאת: ליאור

שלום, בן 26, מתעסק בפעילות ספורטיבית (קרוספיט, חדר כושר), לפני כשלושה חודשים התחיל לי כאב עצבי ותחושה מוזרה (נמלול, צביטות וכו') סביב ברך שמאל (בעיקר בצד החיצוני). בהתחלה התעלמתי, וכל פעם כהכאב הופיע נחתי לכמה ימים. עם הזמן התחושה התפשטה גם מעט לרגל השנייה, ולפנים השוק של הרגל. ראיתי פיזיותרפיסטית, ומאבחון ראשוני (כיפוף הפוך של הגב) היא הניחה שמדובר בעצב פגוע בגב שרק צריך מנוחה. לאחר מנוחה של שבועיים (והפסקה של הכאב) חזרתי להתאמן, ושוב הכאב הופיע ויותר חזק. הכאב מופיע בעיקר לאחר ריצה, תרגילי רגליים ומאמץ של גב תחתון. כרגע הוא כבר בא והולך באופן די קבוע למעשה ורק מתגבר לאחר הדברים הנ"ל ראיתי אורטופד, ולצערי הוא לא ענה לי על השאלות ורק שלח אותי לבדיקת EMG. יש לי בדיקת EMG בעוד שבועיים, אבל בשביל השקט הנפשי שלי אני רוצה לשאול כאן: -האם המשך האימונים פוגע בתהליך ההחלמה? (זאת אומרת - האם להפסיק לגמרי להתאמן עד בירור התוצאות) -מה הסיכוי שהדבר יהפוך לכרוני? -מה דרכי הטיפול וזמן ההחלמה של עצב פגוע? תודה, ליאור. (אוהב ספורט מושבע ומודאג ביותר מההמשך...)

שלום ליאור, אני מבין את חששך ואת רצונך מצד שני המשיך בפעילות. עונה לך בגוף השאלות: האם המשך האימונים פוגע בתהליך ההחלמה? (זאת אומרת - האם להפסיק לגמרי להתאמן עד בירור התוצאות)- עדיף שתיתן מנוחה. אתה יכול לנסות אימון אירובי אחר אופניים או cross trainer אך עדיף להפסיק אימוני כוח לפחות 2-3 שבועות. -מה הסיכוי שהדבר יהפוך לכרוני? יש סיכוי כזה ולכן תן לגוף מנוחה עד להמשך הברור וסיום הפיזיותרפיה או טיפול אחר בהם תשמע מהמטפל מה דעתם לגבי המשך האימונים -מה דרכי הטיפול וזמן ההחלמה של עצב פגוע? יש מגוון טיפולים הכוללים פיזיותרפיה דיקור , תרופות ועוד. מציע שתמשיך בפיזיותרפיה במקביל לברור הרפואי. בהצלחה ושנה טובה ובריאה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי