תרגילים לשיפור קיפוזיס

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

02/03/2014 | 23:17 | מאת: רועי

שלום רב יש לי קיפוזה מבנית ואני מעוניין לשפר את בריאות הגב וגם את החזות. אני בן 28 פעיל מאוד במשך הרבה מאוד שנים, מתאמן כל יום בקרוספיט, קטלבלס , TRX , ריצות , אופניים, שחייה, ומכריח את עצמי לפחות פעם בשבוע לעשות אימון מתיחות ושיפור טווחי תנועה. רציתי לדעת אילו תרגילי מוביליטי/גמישות לגב העליון יש שיכולים לעזור לי עם הקיפוזיס? והאם יש אביזרים מיוחדים שיכולים לעזור לי בתרגילים אילו? בברכה

שלום רועי, אתה יכול להשתמש בגליל פלדנקרייז-עשוי מפוליאורטן מוקצף או מספוג קשיח. מניחים את הגליל לרוחב מזרון התעמלות ושוכבים עם הגב האמצעיו\או העליון על המרכז הגליל, כאשר הידיים תומכות בראש ומניעים את הגב על הגליל, בכיוון למטה ובחזרה למעלה. פעילות זו מגמישה את תנועתיות עמוד השדרה העליון. את הגליל ניתן לרכוש ברשתות הספורט. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי