מתיחת/נקע רצועה LCL

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

09/12/2013 | 16:37 | מאת: מתן

צהריים טובים , לפני כשבועיים בתאריך 24.11 באימון אתלטיקה נחתתי על הרגל בצורה לא טובה , הפנו אותי לרפואה דחופה ושם הרופא כתב בדו"ח: שיש בברך נפיחות באספקט חיצוני ,ללא תפליט תוך פרקי . רגישות למשוש מעל LCL . בנתיים נחתי שבועיים כמו שאמרו לי ובתאריך 4.12 הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי שיש עדיין רגישות ללחץ באחיזה של LCL בברך שמאל , מקמורי שלישי וVALGUS STRESS גורם לכאבים ברצועה .(המליץ לנוח כעוד שבועיים לפחות עד חודש ) . רציתי לשאול שתי שאלות : 1.לא שאלתי את האורטופד לכן אני שואל אותך , האם כדאי לחזק בנתיים את המקום או רק מנוחה ? ואם כן איזה תרגילים יש ? 2.הלכתי מעט מהר כי הייתי חייב להגיע למקום / אפילו ריצה ממש ממש קלה , ופשוט אחרי זה הרגשתי שהרגל שמאל די רופפת ... האם יש קשר ? או יש מקום לדאגה ? תודה ,מתן .

מתן שלום, נקע ברצועה החיצונית בברך אכן מערער את יציבותה. זו תגובה נורמלית לפגיעה ברצועה שמייצבת את הברך. בתקופה זו מומלץ להתחיל בחיזוק מדורג של השרירים ברגל והאגן ולשיפור שליטת עצב-שריר. ממליץ שתפנה לפיזיותרפיסט באזור מגוריך על מנת לקבל הנחיות ממליץ שתתיעץ איתו בנוגע לאימון אירובי חליפי לריצה כגון- רכיבה על אופניים נייחות, או אופני ידיים על מנת לשמר את היכולת האירובית ולא לאבד מהיכולת באופן משמעותי בתקופת ההחלמה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי