טניס אלבו. מתי לחזור להתאמן?

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

19/11/2013 | 15:38 | מאת: איתי טלמור

אהלן. לפני כשלושה שבועות לאחר אימון כח עצים, קיבלתי טניס אלבו. המשכחתי להתאמן אבל אימונים "רגועים" בלי יותר מדי תרגילים. שבוע אחרי זה, הרגשתי שזה עבר לי כבר (לא הרגשתי כאבים בזמן תנועות של המפרק) אז עשיתי אימון רגיל. אחרי האימון שוב זה חזר לי. יש לציין שבכל התקופה הזאת לא היו לי כאבים בזמן מנוחה. רק כאב מציק בזמן תנועות מסויימות של המפרק (מרפק טניס). כיום, עבר עוד שבוע מאז ורק מדי פעם אני מרגיש את זה בקטנה,כאילו אני צריך לחפש את בכאב כדי להרגיש. השאלה היא כמה זמן מהיום להימנע לחלוטין מאימוני כח? שלושה שבועות ואז לחזור בהדרגה? אם כן, אז בינתיים לעשות רק אירובי ותרגילי רגליים, או שאפשר לשלב עוד תרגילים (מבלי לפגוע בפציעה)? תודה מראש.

שלום איתי, התאוששות של גיד מפציעה היא לפחות 6 שבועות. בתקופה זו מומלץ להפחית את העומס על האזור הפגוע. אתה יכול לשלב באימון כוח תרגילים לגף העליון. מומלץ להמנע כעת מתרגילי לחיצה כגון לחיצת חזה, לחיצת כתף ותרגול תנועה בודדת כגון- כפיפה ופשיטת מרפק. אתה יכול לתרגל בעזרת פולי עליון\תחתון- פשיטת כתף,הרחקת כתף, בזוויות יישום מעל ומתחת ל-90 מעלות , על מנת להפחית את העומס על השרירים התנועתיים. עדיף להפחית את המשקל ולהעלות את מספר החזרות. אפשר לתרגל גם משקולות חופשיות כנ"ל. לאחר כשלושה שבועות תנסה לחזור בהדרגה לאימון הרגיל. שים לב, שתהליך ריפוי של גיד הינו לפחות 6 שבועות אך איננו מסתיים בפרק זמן זה ולכן יש ללהתחשב בכך בקביעת תכנית האמון. בהצלחה

25/11/2013 | 10:54 | מאת: איתי טלמור

האם בינתיים עד שאחזור לאימונים ה "רגילים" אני יוכל לבצע עוד תרגילים לפלג גוף עליון מלבד הרחקת כתפיים בפולי (מבלי לפגוע בהחלמה)? לדוגמא תרגיל הפרפר במכונה? קיימים עוד תרגילים שאפשר לבצע? שאלה שניה-האם אפשר לפגוש אותך באזור המרכז?

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי