קרע בלברום הקדמי העליון של הכתף-SLAP

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/10/2012 | 12:56 | מאת: rona

שלום , אני בן 34 עם כאבים בכתף מזה כשנה הפסקתי כל פעילות ספורטיבית[בעיקר מכון כושר-הרמת משקולות]לאחרונה עשיתי בדיקת MRI עם חומר ניגוד שהזריקו לי לכתף ותוצאת הבדיקה הייתה שיש לי קרע בלברום העליון הקדמי של הכתף על שם SLAP אין עדות לנוזל תוך מפרקי+ גיד ביצפס ללא שינויים פתלוגיים. הרופא המליץ לי על ניתוח ושלל פיזותרפיה [טוען שפיזותרפיה לא תעזור. רק ניתוח יפתור את הבעיה] בנוסף טען שאין משמעות לגודל הקרע מכוון שזה לא גיד אלא טבעת סחוסית. 1.האם יש משמעות לגודל הקרע? 2.כיצד ניתן לדעת מה חומרת הקרע? [הבנתי שיש 4 דרגות] 3.האם אפשר להתגבר על הקרע בלברום ע"י פיזותרפיה וללא צורך בניתוח? 4.האם ניתוח מבטיח לי כתף בריאה וחזקה בעתיד? או שיש סיכוי שהקרע יחזור עקב מאמץ פיזי [מכון כושר הרמת משקולות]. 5.האם אני יכול היום להתאמן במכון כושר [הרמת משקולות]? או שאימון כזה רק יחמיר את המצב ויגדיל את הקרע? אודה לכם אם תתנו לי תשובה מפורטת היות והבנתי שהניתוח אינו קל [מלווה בכאבים וחלמה ארוכה של חודש וחצי]

שלום, גודל הקרע משפיע על הההתאמה המכאנית בין עצם הזרוע לשקע הכתף. ככל שהקרע יהיה גדול יותר תהיה פחות התאמה בין המשטחים של המפרק וזה יגרום ליותר קושי בתנועה וכאבים. את חומרת הקרע יקבע הרופא על סמך ממצאי בדיקת ה- MRI . לנתח או לא לנתח זו השאלה? ובכן, זה תלוי בעוצמת הכאבים ותדירותם, עד כמה אתה מתקשה בתפקוד היומיומי בבית, בעבודה ובספורט. אם לא מדובר בקושי ניכר אז לא מומלץ לנתח תחילה. עדיף להתחיל בתוכנית לחזוק שרירי הכתף באופן מדורג, בהמלצת פיזיותרפיסט,כולל אימון בחדר כושר. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי