מורפולוגיה והפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

15/07/2018 | 05:34 | מאת: מאיה

פרופ' שלום, ב2014 נכנסתי להריון ספונטני במהירות הבזק. בשבוע 9 גילו שהעובר לא מתפתח ועברתי גרידה. התחלנן בירור גם אני וגם בן הזוג ונמצאו אצלו מדדי מורפולוגיה נמוכים של 2 % או אפילו 1%.(אצלי צילום רחם תקין) הרופא עדיין חשב שאוכל לנסות טיבעי אך התעקשתי לא לחוות טראומה בשנית והתחלתי לקבל זריקות גונול ומייד בהליך הזרעה ראשון ניקלטתי להריון תאומים.(באפריל 2016) בשבוע 9 תאום אחד ניספג והשני תודה לאל היום בן שנה ושמונה חודשים. ניכנסתי שוב להריון ספונטני ממש עכשיו כאשר תאריך ווסת אחרונה ב 5.5.2018 והיום בשבוע 10 בדיוק התחיל דימום קל ובבדיקות שנערכו במיון התבשרתי שהעובר הפסיק להתפתח וכמובן הןא ללא דופק, מחראני צפוייה לגשת לגרידה. בלילה מצאתי את המחקר שלך לגבי מורפולוגיה ועוברים שמפסיקים להתפתח בטרימסטר הראשון. נשמע לי ממש הבעיה שלנו. קראתי כי יש צורך בהפריה חוץ גופית. רציתי לדעת אם השבחת זרע והזרעה לא תספיק? האם עדיף ivf? ומה עוד האופציות הקיימות? תודה מראש, מאיה.

08/10/2018 | 11:29 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

שלום לך. אכן השבחת זרע לא תספיק, כיוון שאנו צריכים לבחור מתוך מליונים את הזרעים המתאימים ביותר להפריית הביצית שלך. דבר זה מתאפשר רק בתהליך הIVF בשיטת ICSI, בו מחדירים אל תוך הביצית את תאי הזרע. מוזמנת ליצור איתנו קשר במרכז ברטוב לפרטים נוספים.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר