בקע דיסקלי מרכזי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

08/01/2013 | 00:01 | מאת: נדב

שלום ד"ר קינן. מה שלומך ? :)ב- 2006 נותחתי באיכילוב - למינקטומיה ודיסקטומיה ב- L4-L5 בעקבות פריצת דיסק. ומאז לאיזור זה שלום. ב- 2009 חזרו הכאבים וב - MRI נתגלה הפעם ב - L2-L3 בקע דיסקלי מרכזי ושמאלי עם לחץ על השק התיקאלי ורושם ללחץ על השורש L3. הכאבים מאז באים והולכים ואפשר לחיות איתם. לפני כשבועיים התחילו שוב הקרנות כאבים הפעם בדרגת חומרה נסבלת הרבה הרבה פחות.. מה שלחץ בעיקר בעכוז ימין עכשיו מעיק על ירך ימין ומגיע עד האיזור האחורי של הקרסול באותה רגל. המלצתך ??? אתה עדיין בהסדר עם מבוטחי מכבי ?

נדב שלום נשמע שכדאי שתבוא שוב לבדיקה וכנראה יהיה צורך בבדיקת MRI חדשה. אני בהסדר עם מבוטחי מכבי לגבי החזר על ניתוחים . לגבי החזר על ביקור רופא לא. תוכל לקבוע תור באחת משתי המרפאות, או במרפאות חוץ באיכילוב. תרגיש טוב

29/01/2013 | 16:25 | מאת: נדב

שינויים ניווניים אסימטריים בפסטים תחתונים. ללא האדרה פתולוגית חולייתית או אינטרא טקאלית עם גדוליניום . מודגמת סקרוליזציה דו- צדדית של L5 . המרווח L5-S1 מתנהג כ - S1-S2 והוא תקין . -ב L4-5 מודגם מצב לאחר ניתוח כנראה מימין בגישה אחורית זעיר חודרני. שארית או הישנות בקע דיסק פרוץ שטוח ויותר מימין ממלא את הרצס הימני ויתכן לחץ על L5 מימין . רקמה צלקתית סביב שורש L5 כנראה לאחר הניתוח. ממצאים אלה נראו גם ב - 09/09 אולי הדיסק גדל מעט מאז . -ב L2-3 בקע הדיסק המרכזי ויותר מימין קטן לעומת 09/09 יש פחות לחץ על השק התקאלי . בשאר המרווחים אין עדות לממצא דיסקלי או לחץ על השק או השורשים . כאמור ללא האדרה פתולוגית חולייתית או אינטרא טקאלית עם גדוליניום . התרשמות: הישנות בקע דיסק כנראה , מרכזי וקצת יותר מימין ב - L4-5 המנותח. ישנו גם רטרוליסטזיס קל ניווני של L4 על L5. החמרה קלה לעומת 09/09 . שיפור ב - L2-3 המלצותיך ???

מנהל פורום כאבי גב