שאלה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/01/2014 | 07:41 | מאת: בדוי

שלום ד"ר קינן, אני בת 17. לפני כחצי שנה התחילו כאבי גב חזקים ובהדרגה עם הקרנה לרגליים יחד עם נימולים וזרמים, מתחזקים בשיעול. הופנתי ע"י אורתופד לבדיקת סיטי ע"ש מתני שתוצאותיו: סקוליוזיס קלה קמורה ימינה, בלט דיסק דיפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי בגובה L4-5. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L5-S1. הכאבים התחזקו ואושפזתי ובצעתי mri ע"ש מתני וגבי שתוצאותיו: בע"ש מתני אין שינוי. שאר התוצאות: עקמת מינימלית בעמוד שדרה מתני, מודגמת הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית בחוט השדרה מגובה D4-5 ועד גובה D10-11=סירינגומיליה מיימלית. בגובה D2-3 בלט דיסק ימני הגורם לחץ על עמוד השדרה בחלקו הימני ופוחס אותו מעט ללא עדות לשינויים מיאלופתיים. בגובה D9-10 בלט דיסק ימני ללא עדות ללחץ על חוט השדרה. בשחרור נשלחתי לבדיקת EMG שתוצאותיה: חשד לנזק נוירוגני ללא פעילות ספונטנית בפיזור שורשי L5-S1. בבדיקת נוירולוג: אין צניחה בניסיון המצב.  ללא דילדול בשרירי כפות הידיים. טונוס בגפיים תקין. כוח גס שמור דיסטלי ופרוקסימלי ב4 הגפיים. החזרים הופקו עם ערות קלה בידיים ופיקות דו צדדי. טרמנר חיובי קצת משמאל. בבינסקי, צ'דוק לא הופקו. ללא קלונוס. תחושת כאב שמורה. בהליכה גוררת רגל ימין. לסרג שלילי. הmri בוצע ב17 בנובמבר השנה. והכאבים המשיכו והתחזקו. נבדקתי ביום רביעי האחרון אצל פרופסור גפשטיין שהמליץ על שאיבת דיסק. והפנה אותי ל mri של עמוד שדרה צווארי. האם שאיבת דיסק מומלצת במצב כזה? השאיבה היא בעמוד שדרה מתני. מה חוות דעתך על הממצאים ואיך מומלץ להמשיך? תודה ויום טוב!

לצערי בעייתך מורכבת מדי ע"מ שאוכל לתת לך תשובה אחראית מבלי לבדוק אותך ולהתסכל על ממצאי ה MRI במו עיני. תרגישי טוב בינתיים דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב