קריטריונים לניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

10/07/2011 | 07:20 | מאת: דיצה

אני בת 52 חולה בסכרת זה שנתיים. הגובה שלי 172 ומשקלי 98 ק"ג. עד לפני שהורידו את שימוש בתרופה הרדוקטיל, משקלי היה מאוזן ואף ירדתי למשקל הרצוי. היום אין טיפול תרופתי ולא מצליחה לרדת במשקל. אני מעוניינת בניתוח קיצור קיבה. מה הקריטריונים? האם יש ניתוח ללא הרדמה מלאה?(אני חוששת) מה העלות? תודה

הBMI שלך 33. האינדיקציות לניתוח נקבעות על פי יחס בין משקל וגובה, מה שבעצם מגדיר את הBMI. הBMI צריך להיות מעל 40, או מעל 35 עם עוד מחלה אחת לפחות, אשר התפתחה משנית לעודף המשקל כגון סכרת, יתר לחץ דם, היפראוריצמיה, כבד שומני, דום נשימה בשינה, דלקת פרקים, סטאזיס ורידי, היפרליפידמיה. בעצם עם הנתונים שלך - לא ניתן לעבור ניתוח. ובכל מקרה - אם אין לך מחלות נלוות להשמנה - אין אינדיקציה לניתוח.. כל הניתוחים מבוצעים בהרדמה כללית.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת