סוכרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

23/05/2011 | 17:27 | מאת: ארי

שלום ד"ר,אני שואלת בשם אמי שסובלת מסוכרת כבר למעלה מ25 שנה וכמובן עם השמנת יתר,( בטנית)אמי עברה 2 ניתוח החלפת ברך עד לפני שנה, במהלך הניתוח נוצרה בעית נשימה (אמי עישנה בעבר) שהיה קשה ליצב אותה.היום מקבל המון כדורים כיום אמי בת 67 עם בעיה של יציבות קשה לה לעמוד על הרגלים יותר מ5 דק' ןמיואשת,מאוד לא טוב לה בעקבות המשקל והרופאה לאהציעה לה על ניתוח. לשאלתי האם זה אפשרי לעשות לה ניתוח במצבה? תודה רבה

לפי מה שתיארת, יש לה כבר הרבה בעיות משניות להשמנה.. פני שבכלל ניתן לשקול ניתוח - צריך לבדוק אם יש אינדיקציה לניתוח... אינדיקציות לניתוח נקבעות על פי יחס בין משקל וגובה, מה שבעצם מגדיר את הBMI. הBMI צריך להיות מעל 40, או מעל 35 עם עוד מחלה אחת לפחות, אשר התפתחה משנית לעודף המשקל כגון סכרת, יתר לחץ דם, היפראוריצמיה, כבד שומני, דום נשימה בשינה, דלקת פרקים, סטאזיס ורידי, היפרליפידמיה. במידה ויש - אינדיקציה - אז כדאי להגיע למרפאה שבה יש כירורג עם ניסיון בניתוחים באנשים מבוגרים ועם ריבוי מחלות. רק אז אפשר יהיה להחלטי אם ניתן לנתחה... אם היא תרד משמעותית במשקל אם ניתוח - בטוח תרגיש טוב יותר... בהצלחה

25/05/2011 | 16:36 | מאת: ארי

שלום ד"ר אנדרי, תודה על תשובתך המהירה, ואני בטוחה שכל הפרמטרים שציינת יש לאמי. אשמח לדעת האם למרפאה אפשר להגיע דרך הסדר הקופות או רק באופן פרטי. תודה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת