קיצור קיבה וכריתת אדרכנל

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

18/06/2015 | 10:59 | מאת: רינת

שלום רב, בבדיקות למטרת קבלת אישור לניתוח קיצור קיבה נמצאה לי אדנומה באדרנל שמאל. 3.5 ס"מ. כרגע נבדקת לראות אם האדנומה מפרישה. בכל מקרה, האנדוקרינולוגית אמרה לי שבסוף הבדיקות יהיה רצוי לעשות את הניתוח הבריאטרי יחד עם כריתת האדרנל. שאלותי- האם אכן אפשר לעשות את שני הניתוחים יחד? זה כדאי?

באופן כללי אפשרי. אבל בלי לדעת את הפרטים שלך - משקל BMI, גיל מצב בריאות, מחלות וכו, - לא ניתן לתת תשובה מלאה. זה גם תלוי בסוג הניתוח שהכי מתאים לך... אני אישית ביצעתי גם ניתוח משולב זה בשלב אחד, וגם במצב דומה חילקנו את שני הניתוחים לשניים נפרדים

20/06/2015 | 21:49 | מאת: רינת

אני קצת חסרת אונים בעניין הזה. רוצה לקדם את הניתוח קיצור קיבה באופן פרטי ומחכה לדעת אם צריכה לעשות גם את הניתוח להסרת האדרנל. חשבתי ללכת בינתיים לועדה פרטית בריאטרית כדי שלפחות אקבל את האישור, אבל לא יודעת איך אעשה את הניתוח בסוף ואיפה, והאם שכשמדובר בניתוח משולב עם ניתוח של האדרנל אני חייבת לעשות את זה במסלול של הקופה. אנא עזור לי לעשות סדר בראש...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת