כוכב הדרום אשדוד

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

03/10/2011 | 07:08 | מאת: חיים שורני

ד"ר אנדרי בוקר טוב אני מעוניין לבדוק ניתוח קיצור קיבה לבתי שירן בת 16.5 שירן שוקלת כ100 ק"ג גובה כ172 ס"מ שירן מנסה וניסת מספר דרכים להורדת המשקל אך ללא הצלחה לשירן קושי גדול בהורדת המשקל למרות שבתקופה האחרונה היא בדיאטה ואין תוצאות שירן מעוניינת לבצע ניתוח קיצור קיבה ע"מ להגיע לתוצאות מבקש לדעת כיצד ניתן ומה הדרך לבצע את ניתוח קיצור היקבה לשירן משקל משקל יתר בסוך מביא לתוצאות שלישיות מבקש ששירן לא אוכלת ממתקים או בורקסים עוגיות מבקש עזרא ממך כיכד ניתן לקדם את הנושא בברכת גמר חתימה טובה חיים אבאב שירן ממתין חתשובתך בבשקה

לשירן אין אינדיקציה לניתוח האינדיקציות לניתוח נקבעו על מנת לאזן את סיכון ההשמנה כמחלה לעומת הסיכון של הניתוח. צריך לזכור שבניתוח עלולים להיות סיבוכים, כולל תמותה. אז במידת ההשמנה של BMI נמוך יותר לא מוצדק ליטול את סיכון הניתוח. אינדיקציות לניתוח נקבעות על פי יחס בין משקל וגובה, מה שבעצם מגדיר את הBMI. הBMI צריך להיות מעל 40, או מעל 35 עם עוד מחלה אחת לפחות, אשר התפתחה משנית לעודף המשקל כגון סכרת, יתר לחץ דם, היפראוריצמיה, כבד שומני, דום נשימה בשינה, דלקת פרקים, סטאזיס ורידי, היפרליפידמיה. אני ממליץ לעשות שילוב של דיאטה, התעמלות, שינוי אורח החיים.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת