ויטמינים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

10/08/2012 | 14:33 | מאת: מעיין

שלום רב אני בת 41 בריאה בד"כ (בעית דאגנות יתר-חרדה כללית),אני משתדלת לאכול בריא אבל איך אומרים החיים לא תמיד מאפשרים לאכול רק אורגני, גרגירים,ומנות פרי וירק מדוייקים כל יום ואצלי זה באמת לא קורה בצורה מסודרת ועל בסיס יומי. השאלה שלי היא האם את ממליצה לי לקחת את המולטי ויטמין שלוקחים כדור ביום וכך אני לפחות יכולה להיות שקטה שהכנסתי כל יום דברים טובים לגוף גם אם לא אכלתי השבוע פירות או דגנים... הרצון שלי אומר לקנות אבל אני רוצה גם לשמוע את דעתך. אולי כדור כזה גם יעזור לי לאזן קצת את הגוף וישפר לי את החרדה והמתח שאני נמצאת בהרבה מחיי, אולי... ואם כן לקנות איך אדע איזה מולטי ויטמין הכי טוב? יש כזה גם בבית המרקחת שלי ב"מכבי" והוא מוזל אבל האם הוא טוב? או שצריך ללכת להכי יקר כי הוא גם הכי טוב. בתודה רבה מראש על התשובה

12/08/2012 | 11:05 | מאת: אדווה היימן

ראשית חשוב לי לומר שלאכול בריא זה לא בהכרח אורגני - אפשר לאכול בריא עם מזון רגיל לחלוטין. כן צריך, אם רוצים לאכול בריא, לשמור על כללי תזונה מאוזנת ומרבית האנשים לא מצליחים לאכול בדיוק לפי הכללים הללו ( את לא בודדה שם...) לכן לעיתים קרובות יש צורך בהשלמות. הבעיה עם מולטי ויטמין רגיל שהוא לא עושה השלמות אלא מכיל כמות גדולה מאד של ויטמינים ומינרלים, זהה לכולם, ולא "לוקח בחשבון" את מה שאת כן אוכלת - וכך יכול להיווצר עודף שלא תמיד טוב. המלצתי להקדיש שעה מזמנך, ללכת לדיאטנית שתעשה אבחון של התפריט שלך, ותתאים לך כתוספים רק מה שצריך. אדוה הימן, דיאטנית מנהלת פעילות ישראל פראנה אסנשיילס לשעבר מנכ"לית עמותת הדיאטים והתזונאים בישראל

23/08/2012 | 12:15 | מאת: Gramse

שימוש בתוספי תזונה יכול להועיל מאוד למניעת מחלות ולא רק לסיוע בטיפול במחלות קיימות. דווקא כאשר אנו בריאים – זה הזמן לתחזק את הגוף, לחזק את המערכות השונות ולמנוע מבעוד מועד את הופעתם של מחלות כאלו ואחרות. לדוגמא: • מניעת מחלות חורף – ע"י חיזוק מערכת החיסון בעזרת פרוביוטיקה, מולטי-ויטמין, ויטמין C ועוד (בהתאמה אישית ע"י תזונאי/מטפל). • ביצוע ניקוי גוף תקופתי ע"י כלורופיל, עשב חיטה, צמחי מרפא וכו', על מנת לשפר את חילוף החומרים בגוף ואת פעילות מערכת העיכול. • לספק לגוף תוספת ויטמינים ומינרלים ככלי למניעת מחלות (לאחר בירור אצל רופא/תזונאי) – למשל מניעת אנמיה העלולה להיווצר כאשר קיים בגוף חוסר ברזל, או חוסר בוויטמין B12 וחומצה פולית. כמו כן, חשוב לצרוך תוספי תזונה במצבים רבים הנחשבים "בריאים" אך למרות זאת אלו מצבים בהם הגוף בכל זאת זקוק לתמיכה. לדוגמא: • הכנת הגוף לקראת היריון – נטילת חומצה פולית, מולטי-ויטמין לנשים וכו' • לעוסקים בפעילות ספורטיבית: מומלץ לברר חסרים תזונתיים מול תזונאי ולהשלים אותם על מנת למנוע חוסר אנרגיה ותשישות לאחר מאמץ, התאוששות מהירה, שיפור ביצועים ותחזוקת שריר הלב. • בילדים שאינם אוכלים טוב או ללא תיאבון – רצוי לתמוך ע"י מולטי ויטמין לילדים. • בגיל מבוגר – להקפיד על צריכת סידן, מגנזיום וויטמין D ועוד... הדרך הטובה ביותר לטפל בגוף היא למנוע מצבי חולי עתידיים ולא להמתין לבואם. כמו כן, רצוי אחת לתקופה לערוך בדיקות רפואיות כלליות (גם כשהכול בסדר...) ולבדוק עם איש מקצוע האם התפריט שלי באמת מתאים לי ולאורח החיים שאני מנהל? לעיתים אנו לא שמים לב לכך שבמשך תקופות ארוכות אנו נמצאים במצב מתמשך של סטרס ולחץ בעבודה או בבית, שהתזונה שלנו דלה יחסית ושלא נתנו לגוף את תשומת הלב שהוא זקוק לה, זה בדיוק הזמן לעצור ולבדוק כיצד ניתן לשפר את התפריט וכיצד להעשיר את צריכת הוויטמינים ושאר הרכיבים החיוניים לנו.

מנהל פורום תוספי תזונה