נשירת שיער לאחר לידה-מה לגבי תוספים?

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

30/08/2011 | 08:39 | מאת: דין

שלום וברכה, לפני 3 וחצי חוד' ילדתי את ביתי . לפני כשבועיים בבת אחת החל תהליך של נשירת שיער מאסיבית ביותר!!!! מדובר בקבוצות שיער שפשוט נושרות במהלך כל היום בלי קשר אם השיער חפוף ואם לא. קראתי שמדובר בתופעה מוכרת שמופיעה פחות או יותר בתקופה שאצלי זה הופיע ושזה אמור לחלוף.עוד קראתי שמצבי מתח וכיו"ב רק מגבירים את זה(מן הסתם). יש לציין ששנים רבות אני סובלת מנשירת שיער ברמות משתנות אך אף פעם !!זה לא השתווה לכמויות שנושרות לי עכשיו. במהלך ההיריון הנשירה פסקה לחלוטין השיער נראה בריא וזוהר. כמו כן נטלתי כדור ברזל +חומצה פולית שנקרא "פריפול" וכיום הברזל שלי הוא 12.5 מה עליי לעשות???? 1.האם לרכוש מולטי ויטמין? 2.האם לשוב וליטול ברזל ? 3.אולי אבץ? 4.האם ללכת לרופא עור? בהיבט האישי מעט- הדבר קשה לי מאוד כיוון שהתקופה הקצרה הזו שלאחר הלידה ממילא רוויית מתחים וזה עוד נדבך שמוריד את הביטחון . תודה מראש

30/08/2011 | 11:13 | מאת: זוהר סער

דין שלום רב, נשירת שיער אחרי הלידה היא אכן דבר נפוץ. בדרך כלל הנשירה נובעת משילוב של גורמים ובהם: חוסר איזון הורמונאלי, חסרים של הגוף אחרי מאמץ ההיריון והלידה ומתח פנימי המלווה במקרים רבים את התקופה שאחרי הלידה. אני משתתפת בתחושתך הקשה המובנת לחלוטין לאור ההתמודדות שאת עוברת עכשיו. מה שניתן לעשות על מנת לצמצם את היקף הנשירה הוא לקיחה מסודרת של רכיבים התומכים בהתאוששות הגוף, בהפחתת מתח ובהשלמת חסרים רלוונטיים לנשירת שיער. אני מאמינה כי השילוב של המרכיבים הבאים ימתן את הנשירה. יש לקחת בחשבון כי איזון הורמונאלי מלא והפסקת הנשירה (בדרך כלל) מושג עם הזמן. לא כתבת האם את עדיין מניקה או לא ולכן אתן התייחסות נפרדת. במידה והינך מניקה אני ממליצה לך לשלב פרנטל (מולטי וויטמין לנשים הרות ומניקות) עם B50 (B קומפלקס המכיל את כל וויטמיני ה- B בשילוב תערובת צמחים). מומלץ להוסיף אומגה 3, מגנזיום ציטראט ואבץ פיקולינט * 1 ליום. במידה ואינך מניקה אני ממליצה לך לקחת VM75 (מולטי ויטמין עשיר בוויטמיני B וברכיבים רבים נוספים) מומלץ להוסיף אומגה 3, מגנזיום ציטראט ואבץ פיקולינט * 1 ליום. יש להתמיד בלקיחה של המרכיבים לפחות 3 חודשים. במידה ולא הושג שיפור כנדרש את מוזמנת לחזור אלינו להמשך ייעוץ, ישנם רכיבים נוספים בהם ניתן להסתייע בטיפול. אני ממליצה בנוסף לשלב בטיפול תזונה מאוזנת בפחמימות מורכבות, חלבון איכותי, ירקות ופירות. להיבט התזונתי יש חשיבות לתמיכה נכונה בגוף ובנפש. דרכים נוספות להפגת מתח בהחלט מומלצות: יוגה, פרחי באך, רפלקסולוגיה. במידה ואת זקוקה למידע נוסף את מוזמנת לפנות אלינו לקו ההדרכה ואו להיכנס לאתר האינטרנט שלנו: http://www.solgar.co.il. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב

מנהל פורום תוספי תזונה