כאבים בקיבה מפחדת מאוד

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/10/2016 | 17:05 | מאת: קרני

שלום דר התייעצות כואבת-בת40 כעשרה ימים סובלת מכאב קל באיזור הקיבה ככל הנראה בגלל אי התרוקנות מלאה ולבישת בגדים צמודים .בשלושה ימים האחרונים סובלת מכאבים שלא מרפים באיזור הקיבה.וצרבת מטורפת כמו שריפה עם הקלה לאחר לקיחת כדורי אומפרה. אפילו ריח של אוכל עושה לי צרבת..התזונה מבוססת על מים בעיקר כמעט ולא אוכלת כלום כי לאחר האוכל מתחיל כאבים בנוסף יש מעין כאבי מחזור בבטן התחתונה ותחושה של בטן עליונה תפוסה ( צריכה לקבל מחזור בעוד כשבוע) הרופאה איבחנה או ריפלוקס או גסטיטיס . ( יכול להיות משהו נוסף )כיצד להקל על פה כאב בקיבה ( לאכול יסייע?) תרופות אחרות ? דיקור ? יש קשר בכלל בין הכאבים ? אגב בדיקת הליקובקטור מלפני שבועיים שלילית . מידי פעם יש כאב עמום מתחת לחזה השמאלי ! מאוד מפחדת וחוששת אני גם כך טיפוס היסטרי בשכיבה זה יותר כואב תודה ושנה טובה

קרני שלום, ראשית, עליך לסיים את הבירור הרפואי על מנת להבין במה מדובר. שנית, הימנעות מאכילה בפירוש לא מסייעת למצבך. אני מציעה לך בתור התחלה לאכול הרבה ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. כמו כן מומלץ לעת עתה להתחיל מתזונה קלה לעיכול כמו לחם לבן, אורז, פסטה, בשר רזה, טונה, ביצים וכדומה. ניתן לאכול שומן אך יש להימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. מעבר לכך מומלץ במקביל לבירור הרפואי לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת למצוא פתרון יותר מותאם וארוך טווח למצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי