קשר בין נטילת נקסיום לתחושת חולשה כללית

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

30/10/2011 | 17:25 | מאת: בן 34

נכבדי שלום רב, מזה כשנתיים שאני סובל מתחושת חולשה כללית, תשישות, חולשת שרירים, עייפות, חוסר אנרגיה. עברתי כל בדיקה אפשרית והכל תקין. תחושה זו החלה לאחר שהתחלתי ליטול לנטון שהוחלף בנקסיום (כיום המינון הוא 40 מ"ג פעם ביומיים) בשל דלקת בושט שנגרמה מריפלוק. קראתי בעיון את העלון של התרופה וראיתי כי התופעות שאני מרגיש מופיעות ברשימת "תופעות הלוואי". האם יכול להיות קשר בין התרופה לתופעות שאני חש ? לאחר שנשלל כל כיוון אפשרי- זו התשובה היחידה שאני מוצא לתלונותי... אשמח לתוגבתכם. תודה מראש !

31/10/2011 | 12:51 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

התשובה היא "שכל תרופה יכולה לגרום לכל תופעה" בהחלט כדי לך להפסיק לפחות 1-2 חודשים טיפול בכל PPI ולראות שהסימנים חולפים .אם תוך חודשיים אין שיפור -תגש מרפאת עייפות כרונית באיכילוב והמשך טיפול בינתיים לרפלוקס אפשר לקחת תרופות מסוג גסטרו וזנטג

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי