בקע סרעפתי צרבות ונשירת שיער קשה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

26/06/2019 | 06:26 | מאת: בקע סרעפתי

בת 70 .בקע סרעפתי וצרבת מזה שנים רבות. מעונינת להפסיק טיפול בנקסיום ולטפל בתרופה טבעית....עקב נשירה קשה...שאולי נובעת מאומפרדקס.....נמנעת ממוצרים גורמי צרבת למיניהם ואוכלת ארוחות קטנות וכד..תודה

שלום רב, ראשית, לא הייתי מפסיקה טיפול תרופתי ללא התייעצות עם רופא. שנית, אמנם תרופות סותרות חומצה עלולות לפגוע בספיגת חלק מהויטמינים והמינראלים אך אינך יודעת אם זו הסיבה לנשירת השיער, וגם אם כן ניתן לבצע לשם כך בדיקות מעבדה. על כל פנים, חלק מהנחיות התזונתיות למניעת צרבת אכן כוללות ארוחות קטנות, כמו גם הימנעות ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד, הפחתת צריכת קפאין, מנטה, נענע ואלכוהול ועוד. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך ובמידת הצורך לפנות גם לדיאטנית גסטרו לחידוד ההנחיות התזונתיות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי