ערמונית - חשד ל- SOL

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/12/2016 | 19:10 | מאת: יניב

שלום, אבי בן 68 ביצע MRI ערמונית ונמצא חשד לSOL, בהמלצת האורולוג הוא נתבקש לבצע ביופסיה בשיטת "אמ אר פיוזן" בצורה טרנספרינאלית, המצריכה הרדמה מלאה ושקיים בה הסיכון לבצקת הגורמת לחסימת שתן, לעומת הטרנסרקטלית המבוצעת בהרדמה מקומית עם סיכון לזיהום. רצוי לציין, שאבי ביצע בעבר ביופסיה בערמונית בשיטה הישנה והרגילה ולאחר מכן הוא התאשפז לשבוע בגלל זיהום וחום גבוה. שאלתי היא מה העדפה בין השיטות והאם יש שיטה אחרת שמבטיחה סיכוי אפסי לזיהום ומניעת חסימת שתן ? תודה מראש, יניב

שלום יניב. ההעדפה היום היא לבצע ביופסיה בהנחיית תמונת ה-MRI. היא מאפשרת לדגום את האזור החשוד לפי ה-MRI ולקבל תשובה יותר מדוייקת. אין ביופסיה שאין בה בכלל סיכון לזיהומים, והסיכון לאצירת שתן הוא קצת יותר גבוה בביופסיה טרנס-פרינאלית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית