הליך מסובך המסתיים במוות ללא ניסוי החייאה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

06/12/2016 | 00:34 | מאת: אני

זהו הליך של שנים וספר על כך בקצרה, אחותי חלתה במחלה אשר לא ניתנה לטיפול. דסמאויד במעי הגס אשר לא ניתן לנתח לדברי הרופאים. אחותי חיב בסדר עד השני הזאת ( האחרונה) עקב תת תזונה וחוסר בויטמינים המערכת החיסונית שלה היתה נמוכה, היא נדבקה בווירוס הפטריה השחורה . המערכות בגופה קרסו לטענת הרופאים. היא עברה 3 הנשמות בהרדמה. הראשונה היא עברה בהצלחה והתגברה על החיידק. בפעם השניה אותו הדבר ונלחמה ופלא משמיים מצבה השתפר. לאחר מכן באפן מוזר מצבה החמיר ברגע. אציין כי הורי ואף אחס לא היה איתה בלילה מכיוון שלא ניתן להעביר את הלילה שם ( טיפול נמרץ) הרופא הודיע כי לא ניתן מה לעשות, עשו הכל וכו' וכו. הרופא אמר שעקב החיידקים שאוכלים לאחותי את השרירים של הכליות חייב לחבר אותה שוב למכונת הנשמה. כמובן אחותי היתה באמת במצב של גסיסה לדברי הרופא. אחותי ברוב היום לא נשמה טוב אך המכונה עזרה לה. לאחר מכן שהדופק שלך התחיל לרדת ולצנוח מטה הודענו לרופאים על כך על מנת שיבואו לנסות להחיות אותה. הרופאים כמובן לא הגיעו מהר ולא ניסו להחיות אותה. אפשר לומר שבואו כמה דק אחרי בשיר האיטיות. לא ניסו להחיות אותה וניתקו אותה מכל המכשירים. השאלה שלי היא האם כאשר מישהו מונשם הוא חותם על משהו? ( למשל שלא ינסו להנשים אותו במידה וכל דבר אחר) האם במידה ואין חוזה מחוייבים הרופאים לנסות להחיות את המטופל? . אני מרגישה שזנחו את אחותי וויתרו עליה. כל משפחתי בכתה וניסתה להזעיק כל עזרה אך אף אחד לא התייחס. בבקשה אודה לתשובה לשאלות שלי. תודה

שלום. אני מצטער מאוד לקרוא את מה שכתבת. אני מצטער על מות אחותך. לפי מה שכתבת, ולפי המחלה שהיא סבלה ממנה, אני מתאר לעצמי שהיא התמודדה עם דברים לא פשוטים בחייה. קשה לי מאוד לענות ולהתייחס למה שאת/ה מתאר. לא הייתי שם, ולכן אני לא מכיר את הסיטואציה שהיתה. יש מצבים, במיוחד במחלקות קשות כמו טיפול נמרץ, שבהם הרופאים מגיעים למסקנה שכל הטיפולים נכשלו, ושגורלו של המטופל נחרץ. במצבים כאלה משתדלים שלא להאריך את הסבל של החולה, בפעולות כואבות ופולשניות שיש סיכוי גבוה שהן לא תעזורנה. שוב, אני לא מתיימר לדעת מה קרה באשפוז. אני כן מצטער על הסבל שאחותך סבלה, ועל הסבל של המשפחה, והייתי רוצה למענכם שתוכלו לחיות עם מה שקרה בהשלמה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית