סרטן ערמונית אחרי PSA 5 בוצעה ביופסיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/07/2016 | 13:16 | מאת: איציק

שלום רב בבדיקת ביופסיה שעשיתי בחודש מאי נמצא 3+3 6 GLEASON גידול נמצא באחד מתוך 6 דגימות מימין . תפיסה 20% . הרופא המטפל הציע לבצע PSA בעוד חצי שנה . האם זה נכון להמתין . תודה על תשובתך

שלום איציק. היום אנחנו יודעים שבחלק מהמקרים של סרטן ערמונית הוא לא ממש מתנהג כמו סרטן. כלומר, הוא לא מתקדם, לא יוצא מהערמונית, לא שולח גרורות, ולמעשה, לא מסכן את תוחלת החיים של האדם. במקרים כאלה אין צורך בטיפול אקטיבי, שכן הטיפול יכול לגרום יותר נזק מתועלת. במקרים שנראים מתאימים, אנחנו מציעים מעקב פעיל, כלומר בדיקת PSA ובדיקה גופנית של הערמונית אחת לחצי שנה, וביופסיה אחת לשנה-שנתיים. המטרה היא לזהות התקדמות אם יש, ואז לטפל בשלב שבו ניתן לרפא מהמחלה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית