שטיפות ויונותרמיה אפשרויות טיפול

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/06/2016 | 09:50 | מאת: א.

שלום, לחולה לאחר ניתוח TURBT ,ופתולוגיה של T1A +HCG+ CITS, מוצע היום שטיפות של BCG. במידה ונכשלו השטיפות ויש הישנות של הגידול ניתן לבצע יוניתרמיה עם מיטומיצין. האם ניתן להפוך את הסדר של פרוטוקולי הטיפול?

שלום. אני מבין שהתשובה הפתולוגית היא TCC T1 HG + CIS. במקרה כזה הסיכון לחזרה של המחלה וגם להתקדמות שלה מבחינת החומרה הוא משמעותי. אנחנו יודעים ש-BCG מוריד את הסיכון לחזרה וגם את הסיכון להתקדמות. מיטומיצין לעומת זאת אינו יעיל כמו BCG בהורדת הסיכון להתקדמות. לגבי יוניתרמיה בסיטואציה הזאת אנחנו לא יודעים מספיק כדי להיות בטוחים. יש עבודה אחת שהשוותה בין BCG למתן מיטומיצין מחומם (לא בטכנולוגיה של יוניתרמיה אלא בסינרגו) והיא הראתה תוצאות שוות, אבל מדובר בעבודה אחת ועם לא הרבה מאוד חולים. עם תשובה פתולוגית כזאת, הייתי ממליץ ללכת על קו הטיפול שאנחנו יודעים עליו הכי הרבה, כלומר BCG.

בנוסף, אם מדובר בתשובה הפתולוגית אחרי TURBT אחד, נהוג לבצע TURBT נוסף מפני שבחלק מהמקרים יש שארית של גידול ומגלים שדרגת המחלה היא שונה.

19/06/2016 | 21:50 | מאת: א.

שלום, אחרי הנתיוח השני הפתולוגיה היתה: "אין שאריות של חומר ממאיר".

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית