מתן שתן בתדירות כל 10 דקות-ילד בן 6

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/03/2011 | 16:04 | מאת: **אסף**

שלום רב, בני ניגש לשירותים כמעט כל 10-20 דקות לפיפי. נשללה דלקת ע"י הרופא בעקבות בדיקת שתן, לציין כי בלילה אולי הוא קם פעם אחת בלבד אם בכלל(לכן הרופא אף שולל בעיית כליות). כבר אני מתחיל לחשוב שהעיניין פסיכולוגי ושינוי קורה אצלו. (נולדה לו אחות לפני חצי שנה) אך הדחיפות לשירותים הינה בשבועיים האחרונים בלבד. אילו בדיקות או רעיונות יש לך על מנת לעזור לי.

30/03/2011 | 05:54 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

אני מניח שמדובר בילד בריא שלא לוקח תרופות, שלא סובל מהרטבה לילית ושולט היטב על שתן וצואה ביום. האפשרויות הסבירות הן: א. שותה יותר מדי ולכן צריך להתרוקן לעיתים קרובות. מאחר ואין לנו מאגר לנוזלים אם מעבירים דרך הגוף המון מים - הם חייבים לצאת. מצבי שתיית יתר והשתנת יתר קורים בסוכרת נעורים, בהפרעה הורמונלית נדירה של חוסר ריכוז שתן ובמצבים פסיכולוגיים שונים. ב. יש לו בעיה בהתרוקנות - בכל פעם הוא מטיל כמות שתן מועטה ונותר עם כיס שתן כמעט מלא ולכן הצורך מתעורר שוב כעבור זמן קצר. מצבים חסימתיים במוצא כיס השתן נדירים יחסית בילדים - יש מקום לבדיקת אולטרסאונד בשאלה של שארית שתן לאחר הטלת שתן ג. "שלפוחית רגיזה" - זהו מצב בו פעילות יתר של שריר השלפוחית מעלה בה גלי לחץ המתורגמים ע"י המוח כצורך= דחיפות. זה מצב שרואים בתסמונות נוירולוגיות שונות ואינו סביר בילד בריא ללא הסתמנות נוירולוגית אחרת ד. וזה הדבר הסביר ביותר- בעיה רגשית זמנית אולי על רקע הולדת אחות או מסיבה אחרת - מה מצב הרוח שלו האם הוא כועס לעיתים קרובות בוכה או מתוסכל יותר מבעבר? לסיכום: מעט תשומת לב למצב הרגשי של הילד, אולטרסאונד דרכי השתן, מדידה של נפח השתן בכל פעם (יומן השתנה) ובדיקת שתן לכללית ולאלקטרוליטים יכולים לתת מענה כללי לאופי הבעיה.

04/04/2021 | 00:09 | מאת: שי

היי, ראיתי שלפני מספר שנים רשמת על בעיה של מתן שתן לילדך. ילדי סובל מסיפתומים זהים, איך התקדמתם עם האבחנה אם מותר לשאול בבקשה

27/09/2021 | 21:05 | מאת: מרטה

היי, הילדה שלי בת 4.5 ויש לה תכיפות במתן ניגשת לעשות פיפי כל כמה דקותלמעלה מי שבועיים לא קמה בלילהבשביל פיפי .עשינו בדיקת דם ושתן כמה פעמים והראה שאין זיהום ולא סוכרת. ממתינים לבדיקת אולטרסאונד. לא ידוע משהו שעברה פסיכולוגי. מה ניתן לעשות בנוסף? אילו בדיקות או רעיונות

11/02/2022 | 21:41 | מאת: טל

גם הבת שלי בת 4 כבר 3 שבועות הולכת לעשות פיפי כל כמה דקות ובלילה לא. אין זיהום בשתן ואין כאבים. מה עושים?

13/12/2022 | 17:14 | מאת: דניאל

היי, אפשר לשאול מה היה אחרי האולטראסאונד?

15/01/2023 | 22:12 | מאת: אמא

היי טל, האם קיבלתם כאן תשובות על השאלות האחרונות? (בת הארבע)

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית