חשד לסרטן אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/01/2016 | 22:30 | מאת: מנחם

שלום רב. אני בן 30. ברקע תסמונת קליינפלטר 47. ניתוח בקע ימין בגיל 3. ואריקוצלה שמאל 3 ממ. לפני שנה וחצי עשיתי אולטרסאונד אשכים כח הרגשתי גולה באשך ימין, אורולוג בצפת טען כי הכל בסדר ושלח אותי הביתה. לפני כשבועיים עברתי שוב אולטרסאונד לאשכים, הגולה בתוך אשך ימין בגודל של 14/8 מ"מ. בפענוח נכתב כי רואים מוקדים מסויידים בתוך הגוש וכי יש חשד לגידול סרטני. לאחר התייעצות עם אורולג ד"ר מיכאל (מיקי) כהן הוחלט ללכת על החומרה ולהסיר את האשך, בדיקות הדם היו תקינות, וטענו כי יכול להיות שזה רק גידול שפיר אך שאין לדעת עד שלא מוציאים את הגוש. מה דעתך ? האם אתה ממליץ על הרופא הנ"ל ?

16/01/2016 | 22:36 | מאת: מנחם

כלומר, כריתה מלאה של אשך ימין. יש לציין כי בעקבות התסמונת הזרע הוא לא פקטור, אבל שאלה נוספת היא איך כל ה"מערכת" תעבוד עם אשך אחד בואריקוצלה?

שלום מנחם. קשה לתת דעה בלי שאני בודק אותך ורואה את התמונות. אם קיים חשד שהגוש הוא סרטני, הדבר הנכון הוא לעשות כריתה מלאה של האשך. בגודל כזה באמת יש סיכוי מסויים שהגידול הוא שפיר, אבל הסיכון שמדובר בגידול ממאיר הוא גדול מספיק בשביל להוציא את האשך. בגלל התסמונת לא הייתי מחפש פתרונות חלופיים במקרה הזה (כמו כריתה חלקית של האשך וביופסיות של האשך הנותר). למה אתה מתכוון ב"מערכת"? בנוכחות אשך אחד, גם אם יש וריקוצלה, אין חשש לפגיעה בתפקוד המיני.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית