פרוגנוזה להתפתחות גידול בשלפוחית לבן 91

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

17/02/2011 | 14:03 | מאת: סוזן

לאבי בן 91 הובחן גידול בשלפוחית והומלץ לו ניתוח TURT. יש לציין שהסיכון הניתוחי שלו הוגדר גבוה ע"י הקרדיולוג שלו (בעברו עבר ניתוח החלפת מסתם ביולוגי, היה לו אירוע "קטן"- אוטם בשריר הלב לא מזמן). מצד שני לא הצלחתי לקבל את הפרוגנוזה למחלה במידה ולא מנתחים. אני חושבת שבגיל כזה זה מאוד קריטי. האם ניתן לדעת מה טווח הזמן להתפתחות במידה ולא מנתחים?

19/02/2011 | 16:55 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

סוזן שלום, אכן השאלה מעניינת ולא קלה. העיסוק באונקולוגיה בגיל מתקדם מציב אתגרים ושאלות לא פשוטות של איזון בין סיכונים מכיוונים שונים. לשאלתך - הפרוגנוזה של סרטן כיס השתן תלויה במידה רבה באופי הגידול (דרגת ממאירות ודרגת חודרנות לעובי הדופן), אלא שכדי לדעת זאת דרושה ביופסיה. הסיכון ההרדמתי כפי שמתואר כאן הוא גבוה, ולכן צריך לבחון אם יש דרך לטפל בגידול מבלי לסכן את החולה. אם הגידול בכיס השתן אינו מאוד גדול, ניתן אולי לטפל בו באמצעות לייזר. צריבת הגידול בלייזר היא פעולה שניתן לבצע גם ללא הרדמה כלל במסגרת אשפוז יום (בהנחה, כאמור שהגידול לא מאוד גדול). בצורה זו ניתן אולי לאתר דרך ביניים עבורו. כדי להעריך אם הדבר בר ביצוע דרושה ציסטוסקופיה או לפחות דו"ח של ציסטוסקופיה עדכנית. בהצלחה, ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית