סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/08/2011 | 20:32 | מאת: בת מודאגת

ttא שלום ד"ר ליבוביץ' אבא שלי, בן 72 , אובחן לאחרונה כחולה בסרטן הערמונית לאחר שרמת ה- P.S.A בדמו עלתה מ- 6 ל- 8.50 במשך שנה. בבדיקת ביופסיה נמצא גליסון 6 (3+3) ובבדיקת trus נמצאו ממצאים שונים: הקופסית שלמה ולא מצא כי קיימות גרורות. רופא אחר שלל את הממצאים הנ"ל לאחר בדיקה ידנית שביצע וטען כי יתכן ויש פריצת הקופסית והפנה לבדיקת m.r.i מלבד בדיקת ה- m.r.i נאמר לאבי כי מומלץ להמתין חצי שנה מבלי לבצע דבר ואז לחזור ולבצע את בדיקת ה- p.s.a שוב ולאחר שנה לחזור ולבצע את הביופסיה. שאלותיי הן: 1. האם יש מניעה לבצע את בדיקת ה- p.s.a בטווח של חודשיים מבצוע הביופסיה בטרם חלוף חצי שנה, כפי שהומלץ על ידי הרופאים, בשל חוסר השקט הנפשי והעדר הידיעה אשר אופפת את אבי במהלך תקופה זו. 2. האם קיימת בארץ בדיקת m.r.i חדשנית יותר בשם stagint או בדיקת m.r.i בעזרת צליל תוך חלחולי (אנדו רקטלי) אשר צפויה לתת תוצאות מדויקות יותר מהבדיקה הרגילה ואם כן, היכן ניתן לבצע אותה. 3. האם ידועה השפעת הטיפולים במסגרת רפואה משלימה במקרה של סרטן הערמונית. המון תודה, הבת המודאגת.

03/08/2011 | 15:57 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

אענה לך בין שורותיך: אבא שלי, בן 72 , אובחן לאחרונה כחולה בסרטן הערמונית לאחר שרמת ה- P.S.A בדמו עלתה מ- 6 ל- 8.50 במשך שנה. בבדיקת ביופסיה נמצא גליסון 6 (3+3) ובבדיקת trus נמצאו ממצאים שונים: הקופסית שלמה ולא מצא כי קיימות גרורות. רופא אחר שלל את הממצאים הנ"ל לאחר בדיקה ידנית שביצע וטען כי יתכן ויש פריצת הקופסית והפנה לבדיקת m.r.i מלבד בדיקת ה- m.r.i נאמר לאבי כי מומלץ להמתין חצי שנה מבלי לבצע דבר ואז לחזור ולבצע את בדיקת ה- p.s.a שוב ולאחר שנה לחזור ולבצע את הביופסיה. שאלותיי הן: 1. האם יש מניעה לבצע את בדיקת ה- p.s.a בטווח של חודשיים מבצוע הביופסיה בטרם חלוף חצי שנה, כפי שהומלץ על ידי הרופאים, בשל חוסר השקט הנפשי והעדר הידיעה אשר אופפת את אבי במהלך תקופה זו. ראשית בדיקת ה TRUS לא נועדה ואינה מסוגלת לברר נוכחות גרורות. שנית חשד לפריצת קופסית אינו עולה בקנה אחד עם המתנה של חצי שנה. שלישית, יש להבחין בין החלטה על טיפול פעיל בסרטן כגון ניתוח רדיקלי או קרינה לבין ניטור פעיל בו חוזרים על הבדיקות לאחר פרקי זמן קבועים. לכן ההחלטה איך מתי ועל אילו בדיקות לחזור איננה רלוונטית. אתם צריכים להיפגש עם אורולוג שמומחה לתחום האונקולוגי להביא בפניו את כל הנתונים ולקבוע החלטות עקרוניות. יש בהחלט צורך לפזר את הערפל בו אתם נתונים וזו הדרך הנכונה. 2. האם קיימת בארץ בדיקת m.r.i חדשנית יותר בשם stagint או בדיקת m.r.i בעזרת צליל תוך חלחולי (אנדו רקטלי) אשר צפויה לתת תוצאות מדויקות יותר מהבדיקה הרגילה ואם כן, היכן ניתן לבצע אותה. STAGING היא כינוי לפעילות רפואית שנועדה לברר את השלב בו המחלה נמצאת. אין לזה קשר ל MRI. עם זאת, ניתן להשתמש בבדיקת ה MRI גם לצורך זה. בדיקת MRI של הערמונית יכולה וצריכה להתבצע באמצעות סליל אנדורקטלי. ללא חלק זה הבדיקה לא מתאימה לשאלה. האם אכן יש צורך בבדיקה זו או שניתן לוותר עליה - יהיה אפשר לענות על כך לאחר התייעצות עם גורם מתאים - ראי סעיף 1. 3. האם ידועה השפעת הטיפולים במסגרת רפואה משלימה במקרה של סרטן הערמונית. לא קיימת המלצה של איגודי האורולוגי הגדולים בעולם בנושא רפואה משלימה ואין על כך ספרות מדעית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית