לאחר ניתוח פרוסטטה פתוחה-כאבים בזקפה ובפליטה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

12/02/2011 | 11:46 | מאת: Nir

מיד לאחר ניתוח פרוסטטה בשיטה הפתוחה הזקפה הפכה חזקה מאוד הגורמת לכאבים ולעקמומית כלפי מעלה של קצה הפין (היה לי קטטר בתוך הפין כמעט 3 שבועות) וגם כאבים עבזמן פליטת הזרע האם 2 התופעות האלה של העקמומיות והכאבים יעברו? תודה

13/02/2011 | 14:23 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שלום לך ניר. אם אמנם הכאב והזיקפה אירעו מיידית לאחר הניתוח ניתן ליחס זאת לתהליך ההחלמה אשר עדיין לא תם. אם אכן ישנה זיקפה בשלב כל כך מוקדם הדבר מעיד על שימור התפקוד המיני. אבחנה אפשרית אחרת היא מחלת פרונייה (ע"ש הצרפתי שתיאר אותה) ובה דלקת כאב ועקמת של הפין. הכאב עלול להימשך מספר חודשים והוא חולף תמיד ואין בתופעה זו סכנה של ממש. במקצת החולים נותרת עקמת המפריעה בהמשך ליחסי מין ודורשת טיפול. בכל מקרה תתיעץ עם הרופא המנתח שלך. בברכה, ד"ר ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית