תשובתpsa לחולה סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/07/2019 | 10:55 | מאת: אמיר

שלום לך דר אני בן 64 בריא ללא מחלות רקע .סוכר בסביבות100 לא מעשן.עושה הליכה 5פעמים בשבוע 50דקות כל פעם לפני 9 שנים אובחנתי בסרטן הערמונית ממוקד psa6.5 גליקסון3+4.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית והבלטות.psa אחרי הניתוח0.09ולאחר כשנה 0.19 עברתי 33 הקרנות וקיבלתי 2זריקות לוקרים מאז psa0.004 לפני יומים עשיתי בדיקה מעקב התוצאה 0.01 מה זה אומר ומה עלי לעשות אני דואג מאוד ולחוץומזכיר לי את יום גלוי הסרטן. תודה על תשובה מהירה

שלום אמיר. PSA 0.01 אחרי ניתוח והקרנות וטיפול הורמונלי הוא עדיין מאוד נמוך. הבדיקה לכשעצמה לא אומרת שום דבר. בשביל לחשוד בחזרה של המחלה, אנחנו צריכים לראות כמה בדיקות במגמת עליה הרבה יותר משמעותית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית