המלצה לטיפול בסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/04/2019 | 19:34 | מאת: יוסי

בן 67 לאחר בדיקת ביופסייה - גליסון 8 PSA 4.8 בבדיקה רקטלית וכן בבדיקת MRI ו-PEY CT רואים שהסרטן לא פרץ ויצא מהערמונית. מה המלצתך: האם לנתח ולהסיר את הערמונית או לעשות טיפול ברכיתרפייה. תודה על תשובתך

שלום יוסי. כל אפשרות צריך לדון לעומק, והפורום הוא לא מקום מתאים לדיון כזה. צריך לקחת בחשבון גם הפרעות השתנה אם יש, את גודל הערמונית ומצב התפקוד המיני. כמובן להעדפות המטופל יש חשיבות. יש עוד אפשרות שלא הזכרת והיא דווקא מאוד רלוונטית בגליסון 8 והיא הקרנות חיצוניות בשילוב טיפול הורמונלי. לגבי טיפול ניתוחי במצב זה צריך בין השאר להעריך מה הסיכון לשלאחר ניתוח יזדקק המטופל להשלמה של טיפול קרינתי ואיך זה ישפיע על תופעות הלוואי. לגבי ברכי תרפיה, כדאי לדעת מראש באיזה פרוטוקול מדובר והאם הוא הוכח שיעיל בטיפול בחולים עם סרטן מקבוצת הסיכון הגבוהה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית