קצת דם בזרע שלא מסתיים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/03/2019 | 23:35 | מאת: שימי

שלום רב, בן 49, בריא בדרך כלל. יש לי קצת דם בזרע כבר כשלושה חודשים. כמות הדם משתנה, אבל לא כל הזרע הוא דם, זו כאילו טיפה או שתיים של דם שמהולות בזרע והופכות אותו לקצת אדום, ורוד, חום, צהבהב (לפעמים הדם יותר אדום, לפעמים יותר חום, לפעמים צהוב) אבל כמעט תמיד הכמות קטנה יחסית (לא כל הזרע דמי, אלא ממש מהול קצת). חוץ מזה אין שום סימפטומים. עשיתי בדיקות דם, שתן, PSA שיצא 1.2, אולטרסאונד אשכים (מוקד הסתיידותי במרכז אשך ימין), אולטרסאונד דרכי שתן וערמונית (הכל תקין, ערמונית 37 קצת מוגדלת עם הסתיידות בתוכה). קבעתי תור נוסף לאורולוג, אבל זה קצת רחוק. רופאת המשפחה לא מתרשמת, מה יכולה להיות הסיבה לקצת דם בזרע שלא עובר תקופה ארוכה? תודה רבה.

דם בזרע מגיע מדימום מכלי דם בערמונית או בשלפוחיות הזרע. בדרך כלל לא מוצאים ממאירות כסיבה שגורמת את זה. הדימום יכול להיות קצר, אבל בגלל שהזרע נאגר ויוצא בכמויות יחסית קטנות, בתכיפות משתנה, הנוכחות של דם בשפיכה יכולה להימשך זמן רב אחרי ארוע הדימום עצמו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית