ניתוח הסרת גוש באשך שמאל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

27/02/2019 | 12:16 | מאת: יוסי בן דוד

שלום רב אבי בן 73 בריא בדרך כלל עבר ניתוח להסרת גוש בשק האשכים וכריתת אשך. הגוש הינו גוש שנמצא בשק האשכים למעלה מ10 שנים ועקב כך שהגוש גדל בחצי שנה האחרונה פנה לרופא מומחה. בct שביצע לא נראה שיש פיזור מרוחק. אך רשום כי קיימת קשרית זעירה בריאה ללא גבולות ספציפית. כמו כן ביצע בדיקות דם כולל מרקרים ונמצא תקין. עבר השבוע ניתוח להסרת הגוש. בסיכום הניתוח נרשם כי בוצע ניתוח להסרת הגוש כולל כריתת אשך עקב תהליך פאראטסקולרי גדול ללא מישור הפרדה ברור מהאשך. מבדיקה ברשת האינטנרט לא הצלחנו להבין מה המשמעות וכן המונח פאראטסקולרי מתבטא בהמון המון מושגים מבלבלים. נשמח לקבל תשובה מה הכוונה בסיכום הניתוח.

שלום יוסי. בתרגום לעברית: "תהליך שנמצא ליד האשך אבל היה צמוד ודבוק אל האשך."

28/02/2019 | 12:09 | מאת: יוסי

תודה רבה על התשובה, האם בבדיקת מרקרים ניתן לגלות גם גרורות?

28/02/2019 | 12:12 | מאת: יוסי

מתנצל מראש על מספר השאלות: האם קשרית בריאה מעידה בהכרח על גרורה? בפועל בct נרשם שאין עדות לפיזור משני מרוחק.

לא. בדיקת מרקרים לא מאבחנת גרורות. גם קשרית בריאה לא בהכרח מעידה על גרורה. תלוי מה הגודל שלה, איך היא נראית והאם יש גדילה יחסית לבדיקה קודמת.

28/02/2019 | 12:36 | מאת: יוסי

שוב המון תודה על התשובה. קשרית זעירה בראיה שאינה ספציפית ובעלת גבולות לא סדירים. חתך 304-44. יחד עם זאת נרשם בct שאין עדות לפיזור משני. חשוב לציין שהגוש בשק האשכים נמצא מעל 10 שנים- האם גוש שפיר יכול להפוך לממאיר? האם גוש ממאיר יכול להישאר בגוף 10 שנים ללא תסמינים?

נשמע שהרדיולוג שפיענח את ה-CT לא חשב שהממצא בריאה הוא גרורה. סביר להניח שגוש שנמצא ללא שינוי 10 שנים הוא לא ממאיר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית