rcc ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/01/2019 | 02:27 | מאת: ז. הילף

לפני פחות משנה עברי ניתוח בלאפ כריתה חלקית של אחת הכליות . נאמר לי שהניתוח עבר בהצלחה וללא סיבוכים . לפי הדו"ח הפתולוגי הממצא (קטן מ 4 סנטימטר)שנכרת עם שוליים הוא שלב 1 והאונקולוג אמר שאין צורך בהמשך טיפול , רק מעקב א.ס כל 8 חודשים . לפני הניתוח וגם חודש אחריו תפקודי הכליה היו בטווח הנורמלי, כמו שהיו בשנים האחרונות. חודשיים לאחר ניתוח עברתישוב בדיקות דם כל חודשיים ותפקודי הכליה במגמת ירידה כאשר הקראטינין 1.15, אוריאה 43 בטווח הגבוה של של הנורמל וה egfr ירד מ0.95 ל 0.6 ! יויק אסיד ואלקטרויטים תקינים יחס אלבומין קראטינין בשתן 0 . כדוריות אדומות בשתן (אריתרוציטיס ) יצא בתחום הגבוה 10 . חלבון בשתן נגטיב . אין צריבה במתן שתן . לא אוכל חלבונים ברמה מוגזמת ובבדיקת דם החלבון נמצא בטווח הנורמל . מה דעתך ? ד.א 10 בדיקות לחץ דם הראו ל"ד נורמלי עם נטייה לל"ד נמוך . בן 55 מעשן ק" ר על בסיס יום יומי כבר 7 שנים .לאחרונה שוקל לעבור לאידוי . האם אני נחשב חולה אונקולוגי ? האם הניתוח היה כדאי /נחוץ בהתחשב בזה שיש עשיו התדרדרות בת 'כליות שנראה בלתי הפיך .

שלום. לפי מה שאני מבין ממך, אין עדות למחלת סרטן פעילה אצלך. לגבי השאלה האם הניתוח היה כדאי, הרי שאני מבין ממך שהרקמה שהוציאו היתה סרטנית. ההמלצה היום היא לנסות ולכרות רקמה כזאת, תוך ניסיון שימור הכליה, באדם שיכול לעמוד בניתוח, ואני מבין שכך עשו. תפקודי הכליות שתיארתי הם גבוליים. אני מציא שתמשיך מעקב, יכול להיות שכדאי שתהיה במעקב נפרולוג גם.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית