פוליפ בשלפוחית השתן , גבר בן 43

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

24/10/2018 | 12:36 | מאת: דנה

שלום , גבר בן 43 , הופיעו פעמיים קרישי דם בשתן. היום בוצע אולטרסאונד ונצפה פוליפ (הוגדר כקטן על ידי טכנאי האולטרסאונד) בשלפוחית השתן. האם בכל מקרה פוליפ בשלפוחית הוא סרטני? עד כמה דחופה ההגעה להסרת הפוליפ? החולה נשא של גן פגום המעלה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס (לינץ' סינדרום) .

שלום דנה. למי שנושא את הגן לסינדרום לינץ', יש סיכון לפתח גידולים סרטניים גם במקומות אחרים, כולל במערכת השתן. כן, גידול בשלפוחית ב-US, אם אכן הבדיקה מדוייקת, יכול להעיד על גידול סרטני בשלפוחית השתן. כיוון שבשלב זה לא ברורה מידת האגרסיביות של הסרטן, כדאי לטפל בנושא במהירות. הטיפול נעשה ע"י ניתוח שנעשה דרך השופכה, הורדת הגידול ושליחתו לבדיקה פתולוגית כדי להעריך האם מדובר בסרטן, איזה סוג, מידת האגרסיביות ומידת החדירה לדופן השלפוחית. כמו-כן כדאי להשלים CT אורוגרפיה כדי לוודא שאין גידולים נוספים במערכת השתן.

04/11/2018 | 08:35 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה המנומקת

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית