סרטן האשכים וכריתת אשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/08/2018 | 14:53 | מאת: רחל

שלום דר גילו לאחי סרטן האשכים. זה התחיל מנפיחות באשך. לא יודעת כמה זמן עבר מרגע שזיהה את הנפיחות עד לכריתת האשל שעבר אך מה שמדאיג אותי הם הטיםולים הכימוטרפיים שיצטרך לעבור. עבר כמעט חודש מהכריתה. האם אין חשש שבזמן זה הגרורות יגדלו. תוך כמה זמן אפשר להתחיל בכימוטרפיה מרגע הניתוח? והאם ידוע לך השפעת שמן קנאביס על תהליך ההחלמה?

שלום רחל. האם יש לו גרורות? לאחר ניתוח, צריך לתת לאזור הניתוח זמן מינימלי להחלים לפני שמתחילים טיפולים כמותרפיים. לגבי שמן קנאביס - לא ידוע לי על מחקר אונקולוגי רשמי שבדק את ההשפעה על מטופלי סרטן אשכים

08/09/2018 | 14:23 | מאת: רחל

תודה על תשובתך. אחי עבר את הניתוח וסיווגו את המחלה כשלב 2. יש גרורות לבטן, 2 נקודות לימפה בגודל של 1.5 סמ. המליצו לו לנתח ולהסיר אותם כי ההרכב שלהן הוא כזה שלא ממש מושפע מכימוטרפיה ( 40% טרטומה, 40% יוק ו 20% קרצי׳) הממדים בדם של הגידול ירדו לרמה תקינה. האם ניתוח כזה מסוכן? (מעבר לסיבוכים שכיחים של ניתוחים) האם ייתכן ולאחר ההסרה הוא לא יצטרך כימו? האם ייתכנו גרורות סמויים ואיך ניתן לגלותם? אודה לתשובותיך!

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית