פיענוח אולטרסאונד כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/05/2018 | 10:03 | מאת: ענתי

שלום רב בעלי בן 64 התלונן על מתן שתן לעיתים תכופות ועל הזעת יתר גם במנוחה. הופנה לאולטרסאונד. אבקש את עזרתך בפענוח התשובה: U.S דרכי שתן - במרכז כליה ימנית תהליך ציסטי בלתי צלול בקוטר 5ץ3 עם מרכיב סולידי - בוסניאק 3 גדל משמעותית לעומת בדיקה מ-2015. בכליה שמאלית ציסטות. הגדולה עם הסתיידות ואבן כ-6 מ"מ בגביע תחתון. שלפוחית במילוי דל. דפנות מעובים. ערמונית כ-31 סמ"ק שארית 18 סמק"ק. מופנה ל C.T בטן ואגן. תודה

שלום ענתי, לפי המתואר, יש ציסטה בכליה ימין שיתכן ויש בה מרכיב סרטני. לכן הוא הופנה ל-CT שבפרוטוקול המתאים יכול להגדיר את התהליך הזה יותר טוב מ-US. במידה וזה אכן המצב, ככל הנראה יומלץ על ניתוח לכריתת התהליך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית