סרטן הערמונית מה הטיפול?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/05/2018 | 18:11 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 68 גידול סרטני בערמונית ביצע MRI התשובה: גליסון (3+4) ב 4 גלילים משמאל עד 60% וגליסון 6 (3+3) עד 80% בשני גלילים מימין. PSA 30.46 תהליך נרחב באונה השמאלית מערב איזור פריפרי משמאל מאפקס עד לבסיס וחוצה את קו האמצע לימין בגובה האמצע ומערב באופן נרחב גם את האיזור המרכזי באופן דיפוזי מימין ומשמאל. גודל 4 ס״מ. חשד למעורבות בסיס שלפוחית הזרע משני הצדדים בגידול. חשד לפריצות קטנות של הקופסית באזור פוסטרולטרלי אמצע משמאל. תהליך חשוד לגרורה גרמית בפוביס השמאל. ביצע גם פט סי טי התשובה: תהליך בעל רצפטורים psma בערמונית עם מעורבות שלפוחית הזרע מימין. כמו כן תהליך בעל רצפטורים ל-psma בפוביס משמאל החשוד לתהליך משני גרמי. מה האפשרויות טיפול במקרה זה??

במקרה כזה מדובר בסרטן ערמונית עם גרורה אחת לפחות לעצם. הטיפול המקובל הוא טיפול בזריקות שמורידות את הטסטוסטרון בגוף עם או בלי שילוב תרופה נוספת נגד טסטוסטרון. במידה והגרורה בעצם כואבת, ניתן להקרין אותה וזה יוריד את הכאבים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית