לאחר הסרת גידול בכיס שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/08/2017 | 21:33 | מאת: User

שלום אבי עבר ציטוסקופיה ניתוחית להסרת גידול בכיס השתן. T1 hg tcc with cis. כרגע מטופל בbcg בסדרה הראשונה. האם נהוג/מקובל לבצע עוד ציטוסקופיה לצורך restaging בסוג ובשלב כמו לאבי?אחרי כמה זמן מהניתוח הראשון? בתודה

שלום. לאחר כריתה של גידול בשלפוחית השתן שהפתולוגיה שלו היא TCC T1 high grade מקובל לעשות ניתוחי חוזר ולקחת ביופסיה מאזור הכריתה הקודם - מה שנקרא restaging TURBT.

27/08/2017 | 08:18 | מאת: User

שלום ותודה על התשובה המהירה. האם זה נכון גם למקרה שבו הפתולוג רושם שיש בדגימה רקמת שריר? בתודה

כן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית