ממצא אקוגני בכלייה השמאלית חשד ל rcc

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/08/2017 | 18:06 | מאת: מוני 60

הנני בן60 עם מחלת קרוהן מספר עשורים (טרם עברתי ניתוח , אך בהחלט נשקלה האופציה הניתוחית ). משתמש בתרופה ביולוגית הומירה בערך 4 שנים +קנאביס ר' על בסיס יום יומי . נמצא ברמיסייה כבר מספר שנים . בדיקות מעבדה בגבול הנורמה . לפני חודש עברתי mri בטן ( נשלחתי על ידי גסטרו ) עם ובלי חומר ניגוד שהראה בכלייה שמאלית באזור הבין קוטבי באספקט לטרלי מודגמת ציסטה עם מחיצות ומוקד אקזוטיפי סמוך כ 8 מ"מ שעובר האדרה היקפית עם חשד ל rcc . מה דעתך והאם מומלץ להפסיק את השימוש בהומירה עקב הממצא החשוד? האם במקרה כזה נהוג לכרות את הגידול או להסתפק במעקב us mri אחרי הממצא והפסקת התרופה הביולוגית שגורמת להחלשת מערכת החיסון ? האם אולטרא סאונד כליות נחוצה כרגע כדי לבדוק התאמה או חוסר התאמה עם ממצאי הmri בטן . בשורות טובות.

שלום מוני. קודם כל חשוב לראות את בדיקת ה-MRI עצמה ולראות במה מדובר, והאם היא נעשתה בפרוטוקול מתאים לבירור גוש כליה והאם יש צורך בבדיקה נוספת. כשיש גוש כל כך קטן בכליה אנחנו מתלבטים האם לנתח או להמשיך מעקב, מפני שאנחנו יודעים שעד 30% מהגושים שקטנים מ-1 ס"מ הם שפירים. לגבי ההומירה, הייתי מתיעעץ עם רופא הגסטרו שלך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית