הקרנות למיטת הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/08/2017 | 08:01 | מאת: איתן

שלום, 3 שנים לאחר ניתוח רדיקלי, עם PSA=0.23 עברתי הקרנות למיטת הערמונית במשך 6 שבועות. אני מבין שההקרנות פוגעות בתאי הסרטן בשלב התחלקות התא. כל כמה זמן מתחלק תא סרטני? האם נכון החישוב שכל תא יכול להתחלק עד 50 פעמים (גבול הייפליק) ואם אני לוקח 80 שנות חיים, אזי תא בריא יתחלק במכסימום תוך 80/50=1.6, כך שתוך כשנה וחצי אני אמור לדעת האם ההקרנה עזרה? תודה

שלום איתן. אני מניח שלא קיבלת בנוסף טיפול הורמונלי, מפני שזה משפיע על ה-PSA בלי קשר להקרנות. ה-PSA יורד לאורך תקופה שיכולה להיות ארוכה עד שהוא מגיע לערך הנמוך ביותר שלו (nadir). אני לא חושב ש"גבול הייפליק" הוא רלוונטי לתשובה. לא כל תאי הערמונית צריכים לסיים את החלוקות שלהם בזמן של 80 שנות חיים. אם אנחנו לוקחים מישהו שעבר הקרנות לטיפול ראשוני בסרטן ערמונית, אנחנו יכולים לראות שהזמן שלוקח לו להגיע לערך הנמוך ביותר של ה-PSA יכול להיות מספר שנים, וככל שהזמן הזה ארוך יותר, הפרוגנוזה שלו טובה יותר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית