ציטוסקופיה+כריתת ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

10/07/2017 | 10:15 | מאת: אושרת

בתחילת השנה אבי אובחן בסרטן אנוס עם גרורות במפשעה וטופל בכימו+קרינה (בספטמבר יעבור בדיקת PET-CT למצב הסרטן). בנוסף אבי סובל מערמונית מוגדלת (47גר) ומאי ספיקת כליות כרונית עם קרטנין של 1.5. במהלך הטיפול האונקולוגי הגיע למצב של עצירת שתן ומפבואר הוא עם קטטר. במרץ הוא עבר בדיקת שתן פתולוגית ובבדיקה נמצאו תאים אטיפים חשודים לממאירות. אבי צריך לעבור ציטוסקופיה עם ביופסיה לזיהוי התאים החשודים וכן ניתוח לטיפול בערמונית המוגדלת. השאלה שלי היא האם כדאי לעשות את שתי הפרוצדורות יחד באותו ניתוח או עדיף להפריד ולעשות קודם ציטוסקופיה ואחר כך TURP? את הניתוח המשוב אנחנו יכולים לעשות באופן פרטי ומידי ולעומת זאת את שניהם בנפרד נצטרך לעשות בבית החולים ולחכות הרבה זמן. תודה מראש על התשובה

שלום אושרת. את תשמעי דעות שונות מאורולוגים שונים. אני חושב שאם לא רואים גידול ברור בציסטוסקופיה ולכן רק לוקחים ביופסיות אקראיות מהשלפוחית, אפשר לבצע בנוסף את ניתוח הערמונית (ה-TURP).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית