כאבים במפשעה לאחר ניתוח כריתת אשך.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/07/2017 | 14:34 | מאת: אבי9

שלום רב ושבוע טוב. לפני כשנה וחצי חליתי בסרטן האשכים. עברתי כריתת אשך ימין+טיפולי כימותרפיה עקב גרורות בחלל הבטן. כיום ברוך השם,אני נקי ונמצא במעקב צמוד,אך אני סובל מנוירופתיה קשה עקב הטיפולים. בנוסף,כבר תקופה ארוכה,אני סובל מכאב/צריבה חזקה באזור מפשעה ימנית במיקום הניתוח להוצאת האשך בזמן שיש לי יציאות ובזמן שאני מגיע לסיפוק לאחר יחסי מין. הכאב מתחיל ונמשך במשך כחצי שעה עם כאב וצריבה לסירוגין עד שהוא נעלם ומתפוגג. בפנייתי לאורולוג המנתח,הוא לא מצא סיבה לכך וכשפניתי לכירורג,הוא אמר שזה נראה לו בגלל הצלקת מתחת לעור,דבר שלא נשמע לי הגיוני. עברתי גם בדיקת אולטרסאונד במפשעה ולא נמצא כלום. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בקשר לכאב/צריבה המתואר לעיל. ועוד שאלה בבקשה....האם לדעתך,אחרי שאסיים שנתיים של בדיקות ומעקב באמצעות סיטי,האם לדעתך יהיה אפשר לעבור אחרי שנתיים במידה והכל יהיה תקין למעקב באמצעות MRI? תודה מראש אבי

שלום אבי. לפעמים בניתוח לכריתת האשך נפגע עצב שעובר במפשעה. זה יכול לגרום לכאבים או לחוסר תחושה באזור המפשעה ובחלק הפנימי של הירך ובשק האשכים. מעבר לטיפול נגד כאבים אין הרבה מה לעשות. אם הכאבים ממשיכים ומאוד מפריעים מומלץ לפנות למרפאת כאב. לגבי ה-MRI. זה מאוד תלוי באורולוג או האונקולוג שעוקבים אחריך. עקרונית, אנחנו לא בטוחים ש-MRI הוא מספיק טוב כמו CT באבחון של קשרי למפה, אבל חלק מאיתנו כן מסכימים להשתמש ב-MRI לסירוגין עם CT במסגרת המעקב, כדי להפחית את רמות הקרינה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית