הייתכן שמדובר בגרורה?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/10/2016 | 17:54 | מאת: יעל

שלום ד"ר חפץ, לאחר כריתה מלאה (PTC) ו-10 ימים לאחר יוד (100 מיליקירי). במיפוי כל גופי הודגמה קליטת יוד בתהליך רקמה רכה ב-3 מקומות בגוף: בקו אמצע בצוואר העליון (כנראה שארית אונה) בקו בצוואר תחתון (לא ברור למפענח אם זו רקמת תירואיד או קשר לימפה) בסרעפת (בקוטר 1 ס"מ) בסמוך לכליה בצד שמאל (לא ברורה למפענח המשמעות הקלינית של הממצא). מבקשת לשאול אותך 2 שאלות: 1. ממצאים אלה - ובעיקר הקליטה בסרעפת - עשויים להצביע על קיום גרורות? אם אפשרי, איזו בדיקה יש לבצע לקביעה סופית? 2. בביופסיה מלפני הניתוח נכתב כי קשרי לימפה בתחנות 3-4 משמאל בעלות מבנה כישורי שמור אך הליבה אינה שמורה - התוכל להסביר לי משמעות ממצא זה, והאם הוא עשוי להסביר את הקליטה בצוואר התחתון? אודה לך עם תשיב לשאלותיי, יעל

שלום רב, תשובה בפורום גידולי ראש צוואר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)